Ekonomi Beni arayan Paris’te bu otelin barında bulsun

Beni arayan Paris’te bu otelin barında bulsun

02.04.2011 - 00:04 | Son Güncellenme:

.

Beni arayan Paris’te bu otelin barında bulsun

Fransa’dan siyasi sığınma isteyen ve halen Paris’te ikamet eden Cem Uzan... Paris’te ünlülerin, zenginlerin sık sık uğradığı bir mekan, meşhur Le Meurice otelinin barı... Ve Paris’te düzenlenen JEC kompozit fuarı için Türkiye’den gelen bir grup gazeteciyle karşılaşma sonrası akşam saatlerinde barda Cem Uzan’la kısa bir sohbet...
Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) dava açan ve tazminat olarak 165 milyar dolar isteyen Uzan, “Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın yanlış yönlendirildiği kanaatindeyim” diye başlıyor söze.
Uzan şöyle devam ediyor: “Ben Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül ile aynı kanaatte olmayabilirim. Ama ben onların yakın çevreleri tarafından yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Onlar da vatanseverler. Toplumun yüzde kaçının oylarıyla gelmiş. Ama hepimiz insanız, hepimiz hata yapabiliriz. İnsanlar hata yaptığında bunu kabul etmesi gerekir ki hatalarını kabul etmek insanı olgunlaştıran birşey.” Kendisinin Paris’te yaşadığını ve istenildiği zaman kolaylıkla bulunabileceğini belirten Uzan, bu iddiasını “Beni otel Meurice’nin barında bulabilirler” sözleriyle ifade ediyor.

‘Yanlışlık kabul edilsin’
“Ben emekliye ayrıldım artık Türkiye Cumhuriyeti’ne geri dönmem” diyen Cem Uzan, şöyle devam ediyor: “Benden çalınanın bedelini istiyorum. Bana yapılan ve benim aileme yapılan yanlışlıkların kabullenilmesini istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti artık yanlışlarını kabul etmek zorunda. Bunu kabulleneceksin. Devletsen “benden önceki beni ilgilendirmez” diyemezsin. Bana yapılan yanlışların kabul edilmesini istiyorum. Türkiye’ye asla dönmeyeceğim. Ama Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan veya Türkiye Cumhuriyeti’ni resmen temsil eden bir yetkili gelirse... Benim derdim devletle değil, şahıslarla değil, kraldan çok kralcı olmak isteyen hırsızlarla derdim.”
Cem Uzan son olarak, “Ben Ahmet Ertürk’e (Eski TMSF Başkanı) dava açacağım, suç duyurusunda bulunacağım” diyor.

Haberin Devamı

Beni arayan Paris’te bu otelin barında bulsun

Mekan değiştirdi Fransa’nın başkenti Paris’te sık sık ünlü L’Avenue Restaurant’da görülen Cem Uzan şimdi de şehrin ünlü mekanlarından Le Meurice otelin barında görüldü.

Beni arayan Paris’te bu otelin barında bulsun

Paris sosyetesi bu barda buluşuyor
Cem Uzan’ın son olarak görüldüğü Le Meurice Hotel, Paris’in merkezinde Louvre Müzesi’nin yakınında bulunuyor. Oteli lüks otel zinciri Dorchester Collection işletiyor. Grubun Londra, Beverly Hills, Milan, New York ve Los Angeles’ta lüks otelleri var. Bu otellerin en büyük özelliği lüks odaların-servisin yanında karakteristik olması ve bulundukları kentin ruhunu yansıtması.
Oteldeki tüm oda ve suitler lüks sınıfına giriyor. Paris sosyetesinin buluşma yeri olan otelde oda fiyatı 350 euro’dan başlıyor. Otelde bulunan Bar 228 ise 300’ü aşkın içki çeşidiyle her gece ünlü konuklarını ağırlıyor.
Bar 228’in içki menüsü çok zengin. Bu barda en ucuz şarap 45 euro. En pahalı şarap ise, Domaine de la RomanÈe Conti’nin Conti Grand Cru (2003), 18 bin euro.

240 yıllık otel
Otelin geçmişi 1771 yılına dayanıyor. 2. Dünya Savaşı boyunca Alman ordusunun üst düzey askerleri bu otelde konaklamış. Le Meurice 2000’de yenilenmiş ve bugünkü modern klasik dokusunu almış.
Le Meurice Paris de görkemli binasıyla kentin ihtişamını yansıtıyor. Le Meurice’de bulunan bar ve restoranın menüsü 3 Michelin yıldızlı şef Yannick Alleno tarafından hazırlanıyor. Menüde yer alan istiridye soslu, patates parçalarıyla hazırlanan levrek buğulama 140 euro, kuşkonmaz, jöle dondurmayla sunulan limon ve zeytinyağı soslu mavi ıstakoz 140 euro, morel mantarı yeşil kuşkonmaz buğulama ve kaz ciğeri 120 euro, sotelenmiş süt buzağı bifteği ile kremalı makarna, domates suyu ve erken kuşkonmaz 96 euro.