Ekonomi Bin yıla binbir çeşit giriş

Bin yıla binbir çeşit giriş

05.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bin yıla binbir çeşit giriş

Bin yıla binbir çeşit giriş


Dünyanın dört bir yanında yeni bir bin yıla girmenin heyecanı yaşanıyor. Avustralya'dan Antartika'ya farklı tendeki, farklı dilde konuşan insanlar yeni bin yıla nasıl gireceğinin planını yapıyor. Milenyum kutlamaları için pek çok turizm şirketi hazırlıklara aylar hatta bir kaç yıl öncesinden başladı. En ilginç milenyum kutlamasını hazırlamak için birbiri ile yarıştı. Eğer cebinizde yeterince paranız varsa dünyanın istediğiniz bir köşesinde ikibinli yılları iki kez karşılayabilir, 2000'li yılların ilk gündoğumunu izleyebilir hatta Antartika'da yeni bin yıla 'Merhaba' diyebilirsiniz.


Concorde'la 2 yılbaşı birden

       Bu programlardan en ilginci ise kişibaşına 75 bin dolar yani 40 milyar lira karşılığında yaşanacak milenyuma iki kez girme şansı. Bu şansın adı : Concorde. Dünyanın bu en hızlı yolcu uçağı sayesinde yeni yıla iki kez girme şansına sahip oluyorsunuz. Amerika'da Intrav firmasının düzenlediği bu çok özel yolculuğa sadece 96 kişi katılabiliyor ve rezarvasyonlar aylar öncesinden doldu. Amerika'dan kalkan uçak sizi önce Paris'e götürüyor. Burdaki kutlamalarla yeni yılı karşıladıktan sonra Concorde'a atlayıp New York'a uçuyorsunuz. Burda da yeni yıla ikinci kez merhaba deme şansına sahip oluyorsunuz.
       24 Aralık'da New York'da başlayan yolculuk sırasında Hawai, Avustralya, Hong Kong, Hindistan, Kenya, Mısır'ı görebiliyorsunuz. Tüm bunlar 18 gün içinde, saatte 1340 mil hız yapabilen Concorde ile gerçekleşiyor.

Gemide bin yılın ilk gün ışığı

       Sky Princess Cruise'nin organize ettiği, Avustralya ve Yeni Zelanda sularında geçen gezi 16 gün sürüyor. Geziye katılanlar yeni yılın ilk gün doğuşunu seyredecek.
       Silver Sea Cruises'in organize ettiği gemi yolculuğu ise Avustralya'dan başlayıp Fiji'de devam edecek, yeni yılı burda kutlayanlar bu kez Samao'ya hareket ederek yeni yılı yeniden kutlayacak. Bu gezi de yaklaşık 70 bin dolar.

Milenyumun Türkleri

       Binlerce dolarlık milenyum turlarına Türkiye'den sadece şanslı bir azınlık katılabilecek. Amerikan TCS firmasının düzenlediği ve Türkiye Temsilciliğini VİP Turizm'in üstlendiği 23 gün sürecek dünya turuna Türkiye'den 4 kişi katılıyor.
       Şanslı Türklerin katıldığı tur 9 Aralık'da Los Angeles'da başlayacak ve pek çok kişinin adını bile duymadığı egzotik mekanları ziyaret edecek. Acapulco, Şili, Samao Adaları, Tonga Cumhuriyeti, Papua Yeni Gine, Kamboçya, Nepal, Hindistan, Umman, Tanzanya, Ürdün, Mali, İstanbul ve Londra'yı kapsıyan turun bedeli ise 45 bin dolar, yani 23 milyar lira.

Boeing'ten dünya turu

       Boeing 737 tipi uçakla dünyayı tıpkı masallardaki gibi sadece 23 günde dolaşarak yeni yıla girmenin bedeli 39.800 dolar. Yani 21 milyar lira. Milenyum Safarisi adını taşıyan bu turla İsviçre'den başlayarak sırası ile Kenya, Botswana, Zimbabwe, Güney Afrika, Fas geziliyor.
       Milenyum'un ilk güneş ışıklarını alacak 180. meridyendeki Fiji ile Kirabati adaları, Pasifik Okyanusu'ndaki adalar, Yeni Zelanda, Tonga ve Antartika milenyum kutlaması çalışmalarına uzun bir süre önce başladı. Şimdi bu çalışmanın sonuçlarını bekliyor.

150 bin kişi dışarıda

       Eylem Türk

       Yeni milenyuma bir aydan az süre kalırken, seyahat acentaları da haftalar öncesinden başlattığı tur kampanyalarını hızlandırdı.
       Partiler, dini törenler gibi 2000 yılını yurtdışında değişik bir atmosferde karşılamak isteyen binlerce kişinin yanında bu "çok özel" geceyi yurtiçinde karşılamaya hazırlananlar da bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışı turlara katılan turist sayısının bu yıl 150 bini bulacağı kaydediliyor.
       Milenyum turlarının ücreti zaman ve yere göre 300 ile 3 bin dolar arasında değişiyor. Yurtdışına tur düzenleyenler arasında bulunan Asya Tur, aralık ayında Barcelona'da geçirilecek yedi günlük tatilin bedelini 495 dolar olarak belirledi. Ramazan Bayramı için 6 Ocak'ta altı gün süreyle Venedik-Floransa-Roma'da tatil yapacak olanlar 725 dolar, 10 gün süreyle Paris-Cenevre-Nice-Roma'da tatil yapmak isteyenler de bin 75 dolar ödeyecek.
       Amerika kıtasında ise Ramazan Bayramı veya öncesini New York-Miami-Orlando'da geçirmek isteyenlerin 11 günlük tatil bedeli kişi başına bin 895 dolara, aynı süre içinde San Francisco-Las Vegas-Los Angeles-Hawai'de bulunmak isteyenlerin tatil bedeli de bin 975 dolara patlayacak. Yedi günlük New York-Atlantic City-Washington tatilinin bedeli de bin 125 dolar.
       Uzakdoğu'da 11 günlük Hong Kong-Bangkok-Singapur gezisinin bedeli ise kişi başına bin 75 dolar ile bin 175 dolar arasında.

Uzakdoğu cazibesi

       ETS firmasının yedi gecelik Bangkok-Singapur-Pattaya gezisi de 649 dolar ile 899 dolar arasında değişiyor. Çin'de Shanghay ve Pekin'i kapsayan 10 günlük gezinin faturası da bin 595 dolar ile bin 850 dolar arasında değişiyor. Mısır'da Nil kıyısında geçirilecek sekiz günlük tatil de 950 - bin 150 dolara çıkıyor.
       Avustralya-Yeni Zelanda-Bali-Singapur hattındaki 19 günlük uzun gezi ise kişi başına tam 3 bin 195 dolara maloluyor.
       Tatilde kayak yapmak isteyenler için Slovenya, Avusturya ve Fransa'daki kayak merkezlerine turlar bulunuyor. Slovenya'da sekiz günlük kayak tatili 925 dolara malolurken, aynı süre içinde Avusturya'daki tatil bin 95 - bin 145 dolara çıkıyor.
       Fransa'daki belli başlı kayak merkezlerinde tatil yapmak isteyenler ise kişi başına 785 - bin 730 dolar arasında bir parayı gözden çıkarmak zorunda.
       Bunların dışında, yılbaşını 30 Aralık - 2 Ocak tarihleri arasında Prag'da karşılamak isteyenler 599 dolar, Londra için 399 dolar, Yunanistan için 449 dolar, Malta için 559 dolar, Tunus için 599 dolar ödemek zorunda.
       Buna karşın yurtiçi turlar da 250 - 2 bin 500 dolar arasında değişiyor.

Milenyum sepetleri

       The Marmara İstanbul, yeni bir bin yıla başlarken dostlarınız ve sevdikleriniz için çok özel "milenyum sepetleri" hazırladı. Her zevke hitap eden altı çeşit milenyum sepeti toprak, su, ateş, rüzgar, Güneş ve Ay temalarını yansıtıyor.
       Geleneksel Cafe Marmara kalitesi, lezzeti ve şıklığını taşıyan milenyum sepetleri alkollü içecekler, çikolata çeşitleri, Doluca'nın The Marmara İstanbul için ürettiği özel milenyum şarapları, rengarenk süsle ve geceyi unutulmaz kılacak sürpriz hediye paketlerinden oluşuyor.
       Milenyum sepetleri yeni yıl alışverişine ayıracak yeterli vakitleri olmayanlar için de büyük kolaylık sağlıyor. Cafe Marmara Taksim ve Cafe Marmara Suadiye'ye uğrayarak ya da Cafe Marmara danışmanlarına telefon sipariş vererek bu özel hediyelere ulaşabilirsiniz.

İşte milenyum sepetleri

       * Rüzgar: Doluca beyaz milenyum şarabı, seramik tabakta çifte kavrulmuş fıstıklı lokum, 400 gr. alkollü çikolata, 650 gr. Special çikolata, uzun mavi mum, Ay - Yıldızlı kahve fincanı, Cafe Marmara milenyum mug, Cafe Marmara kokulu mum, yılbaşı süslü özel yapım metal kutu (125 milyon TL.)
       * Ateş: Doluca kırmızı milenyum şarabı, 550 gr. Madlen çikolata, 500 gr. Special çikolata, 400 gr. alkollü çikolata, Shaeffer kalem, kırmızı kadife çerçeve, iki şarap kadehi, Cafe Marmara milenyum mug, yaldızlı mum, yılbaşı dekoruyla süslenmiş kırmızı küçük sandık, kırmızı büyük sandık. (98 milyon 500 bin TL.)
       * Su: Doluca beyaz milenyum şarabı, 650 gr. Special çikolata, 500 gr. Madlen çikolata, 400 gr. alkollü çikolata, French Press, Cafe Marmara milenyum mug, Cafe Marmara kokulu mum, Evian su, 2000 yazılı gümüş mum, yılbaşı süslü plexiglass kutu (135 milyon TL.)
       * Toprak: Doluca kırmızı milenyum şarabı, 550 gr. kayısı glace, 400 gr. alkollü çikolata, 650 gr, Special çikolata, tahta resimli kutuda çifte kavrulmuş fıstıklı lokum, Cafe Marmara milenyum mug, Cafe Marmara kokulu mum, iki şarap kadehi, yılbaşı dekoru ile süslenmiş hasır sepet (90 milyon TL.)
       * Ay: J&B viski, 750 gr. Madlen çikolata, 200 gr. Special çikolata, 200 gr. alkollü çikolata, 300 gr. draje, yılbaşı süslü mavi gümüş kutu (60 milyon TL.)
       * Güneş: J&B viski, 500 gr. Special çikolata, 500 gr. Madlen çikolata, yılbaşı süslü kırmızı simli kutu (45 milyon TL.)

Kayak yaparak girmek isteyenler

       Milenyuma kayak yaparak girmek isteyenler için yurtdışında, Slovenya, Avusturya ve Fransa'daki kayak merkezleri tavsiye ediliyor.
       Slovenya'da 8 günlük kayak tatili 925 dolara (467 milyon 865 bin TL) malolurken, aynı süre içinde Avusturya'daki tatil 1.095-1145 dolara (553 milyon 851 bin TL-579 milyon 141 bin TL) çıkıyor. Fransa'daki belli başlı kayak merkezlerinde tatil yapmak isteyenlerise kişi başına 785-1.730 dolar (397 milyon 53 bin TL-875 milyon 34 bin TL) arasında bir parayı gözden çıkarmak zorunda.