Ekonomi Bir İtalyan daha Çorumlu olabilir

Bir İtalyan daha Çorumlu olabilir

31.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalyan Isvea’yı bünyesine katan Çorumlu Ece Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, başka şirket satın almaları yönünde İtalya’dan teklifler aldıklarını söyledi

Bir İtalyan daha Çorumlu olabilir

İtalyan Isvea markasını bünyesine katan Çorumlu Ece Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, başka şirket satın almaları yönünde İtalya’dan teklifler aldıklarını söyledi. Erdem Çenesiz, “Fakat İtalya ile ilgili en büyük hayallerimizden birisini gerçekleştirdik. Ve orada 52 yıllık bir geçmişi olan, İtalya’daki yüzlerce üretici arasında 7. olmuş bir markayı satın aldık. Ve şu anda bu markayı Türkiye’de istediğimiz yere getirme hedefiyle çalışıyoruz. Isvea İtalya’da yani kendi vatanında da satış rakamlarını bizimler birlikte artırdı” dedi.
İhracatta en büyük pazarlarının da İtalya olduğunu kaydeden Çenesiz, “Bu gurur verici. Çünkü İtalya tasarımın cenneti ve onlarca iyi marka, yüzlerce de üretici var. Isvea ve ECE Banyo markalarımızla buraya ihracat yapıyoruz. Bu yıl hedefimizdeki yeni ülke ise Hindistan” diye konuştu.

Ar-Ge merkezi açacak
Üretim tesislerine yatırım yaparak kapasite artırımına gideceklerini ifade eden Çenesiz, şu bilgileri verdi: “Çorum’da büyüyeceğiz. Ar-Ge merkezi açacağız. Bu Çorum’un ilk Ar-Ge merkezi olacak. Burada yeni nesil ürünlerle katma değerli yapı malzemeleri üreteceğiz. Yapı kimyasallarında daha teknik malzemelere yer vereceğiz. Ve banyo dolabı tesisimizde önümüzdeki yıl mutfak dolabı da üreteceğiz.”

Haberin Devamı

‘Türkiye’de 205 satış noktamız var’
Ece Holding’in Çorum’da kurulmuş bir aile şirketi olduğunu belirten Erdem Çenesiz, şöyle devam etti: “Amcam ve babamın marangozluktan kazandıkları sınırlı sermayeyle yanlarına iki ortak daha alarak bir kiremit üretim tesisi kurmasıyla başlıyor her şey. 1965 yılında ilk o zaman sanayiciliğe başlıyoruz. 1992’de ikinci kuşak olarak bizler seramik vitrifiye işine ve ona bağlı farklı kollara giriyoruz. Bu gün Ece Holding’in, 4 lokasyonda toplam 7 üretim tesisi bulunuyor. Grubumuz altında 9 şirketimiz faaliyet gösteriyor. ECE, üretici olarak bakıldığında Vitrifiye Seramik sektöründe en fazla ürün ihraç eden ikinci tesis. ECM banyo gereçleri, ECK kiremit ve yapı kimyasalları, Gözde Toprak ise tuğla üretmekte. Genitec ise makine üretiyor.”
Yurtiçinde 205 satış noktaları olduğunu kaydeden Çenesiz, “Bunların ağırlığı Ece bayileri. Aralarına 25 Isvea bayisi katıldı. Bu sene 30’u geçmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıl ise 50 bayiye ulaşma hedefimiz var” dedi.

Haberin Devamı

Etkinlik
Hikayesi tadında yemekler

Silverline Ankastre tüketicisine özel bir yemek kitabı hazırladı... Ünlü Şef Yağız İzgül’ün tariflerinin yer aldığı ve hayata dair yazdığı kısa hikayelerin bulunduğu “Hikayesi Tadında Yemekler” adındaki kitap mutfakların yeni rehberi olacak.

Tam otomatik latte
Tchibo, tam otomatik kapsüllü kahve makinesini tanıttı. Cafissimo Latte, taze sütü köpürtme özelliğiyle cappuccino ve latte macchiato hazırlayabiliyor. Makine ayrıca espresso, caffÈ crema ve filtre kahve hazırlama özelliğine de sahip.

Uzayan saçlar
Elidor, içeriğinde biotin (H vitamini) içeren yeni ürününü tanıttı. Marka yetkilileri, “Ürün formülündeki biotin sayesinde saçların her ay 1.3 santimetreye kadar uzamasına yardımcı oluyor” diyor.

Gratis 200 mağazaya ulaştı
Sedes Holding bünyesinde yer alan ve kişisel bakım sektöründe faaliyet gösteren Gratis, İstanbul Kartal Merkez’de 200’üncü mağazasını açtı. Gratis, renkli kozmetik, cilt bakım ve kişisel bakım alanları dâhil 12 ana kategoride ürün sunuyor.

Haberin Devamı

Assos’tan sonbahar kampanyası
Assos ve Atlasjet işbirliğiyle 1 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenen kampanya, her 999 TL’lik alışverişe, Atlasjet’ten tek kişilik gidiş-dönüş uçak bileti kazandırıyor.

Tepe Home’un çatı kuruluşu Bilkent’in notu arttı
Japonya merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan JCR’in Türkiye organizasyonu Jcr - Eurasia Rating, Tepe Home’un da bağlı olduğu Bilkent Holding’in uzun vadeli ulusal notunu ‘A’ (Yüksek Düzeyde Yatırım Yapılabilir) olarak teyit ederek görünümünü ‘Stabil’den ‘Pozitif’e yükseltti. Yapılan açıklamada, “Bu not ile Bilkent Holding ‘yüksek yatırım yapılabilir’ kategori içindeki konumunu sağlamlaştırarak muhafaza etti” denildi.