Ekonomi Bizim English Home’a Katarlı ortak geliyor...

Bizim English Home’a Katarlı ortak geliyor...

10.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ürünlerinde İngiliz stili ev tarzını yansıtan Aydın Örme’nin sahibi olduğu ev perakende zinciri English Home’a, Katar merkezli yatırım bankası QFIB’nin ortak olacağı konuşuluyor

Bizim English Home’a Katarlı ortak geliyor...

Turgut Aydın Holding bünyesinde faaliyet gösteren organize ev perakende zinciri English Home’a, Katarlı ortak geleceği konuşuluyor.
Kulislerde markanın yeni ortağının ise Katar Yatırım Bankası (QFIB) olduğu belirtiliyor. Türkiye’de faaliyette 100’ü aşkın mağazası bulunan English Home’un sahibi ise Türkiye’nin en köklü tekstil firmalarından Aydın Örme’nin sahibi Aydın Ailesi... Aydın Örme’yi 1970’li yıllarda kuran grup, ardından perakende ve sağlık sektörlerine yatırım yaptı.
Tekstilden sonra ilk yatırımını ‘English Home’ mağazaları için yaparak perakendeye adım atan Aydın Ailesi, Aziz Zapsu’ya ait A.101 market zincirinin de çoğunluk hissesini satın almıştı.
Memorial Hastanesi’nin büyük ortağı konumunda olan Aydın’ın, bu hastanede yine Katar Yatırım Bankası (QFIB) ile ortaklığı bulunuyor.

500 milyon $’lık bütçe
Katar Yatırım Bankası 2010 yılında yine Aydın Ailesi’ne ait Memorial Sağlık Grubu’nun yüzde 40’ını İngiliz Argus Capital ile birlikte satın almıştı.
Katar Yatırım Bankası Başkanı Al Marri bu anlaşma sırasında, “Gelin güzel olursa başlık parası verilir. Türkiye’ye 500 milyon dolarlık yatırım bütçesi ayırdık” diye açıklama yapmıştı.

İngiliz stili ev tarzı
Ürünlerinde İngiliz stili ev tarzını yansıtan ve 100’ü aşkın noktada faaliyet gösteren English Home, yıl sonuna kadar mağaza sayısını 120’ye çıkarmayı planlıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Arnavutluk ve Ukrayna’da 9 mağazası bulunan marka bu ülkelerdeki mağaza sayısını artırmayı hedefliyor. Şirket yetkilileri bir başka hedeflerinin ise Orta Doğu ve Doğu Avrupa’da da yeni mağazalar açmak olarak açıklamıştı.

Haberin Devamı

Türk perakende markalarına Körfez’in ilgisi artıyor
Perakendeye son dönemde Körfez bölgesinden yoğun ilgi var. Şu ana kadar Ortadoğu’nun en büyük bankası National Commercial Bank’ın (NCB) yatırım kolu Eastgate, Silk & Cashmere’e, Kuveytli Global Investment House ise Yargıcı markasına ortak oldu.
Orka Group da kısa bir süre önce Bahreyn kökenli, New York merkezli yatırım bankası Investcorp ile ortaklık yapmştı. Son olarak çatısı altında Park Bravo, Nine West, Enzo Angiolini, La Senza, Inglot gibi markaları bulunduran Park Bravo grubunun da Dubaili Landmark ile el sıkışmak üzere olduğu belirtilmişti.