Ekonomi Bodrum’da Hyatt Centric’le anlaştı

Bodrum’da Hyatt Centric’le anlaştı

26.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Varyap, Bodrum Yalıkavak’ta hayata geçirdiği Varyap Yalıkavak Residences, Hotel &Beach projesinin otel bölümü için dünyanın prestijli otel zincirlerinden Hyatt Centric ile anlaşmaya vardı.

Bodrum’da Hyatt Centric’le anlaştı

Anlaşmanın imza töreninde konuşan Varyap Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş, “Varyap Yalıkavak Residences, Hotel & Beach projesi toplam 30 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. Projemizin toplam yatırım tutarı 120 milyon euro’yu buluyor” dedi.

Haberin Devamı

Varyap Yalıkavak Residences, Hotel & Beach projesinin şirketin turizm sektöründeki ilk yatırımı olduğunu anımsatan Varlıbaş, “Proje içinde 77 odalı, kendine özel plajı olan ve her odasında sonsuz deniz manzarası sunan bir otel mevcut. Bunun yanında 1+1 ile 4+1 büyüklüğünde residences’lardan oluşan toplam 62 adet özel residences mevcut. Yine uluslararası bir markayı getirmeyi planladığımız beach club yer alacak. Muhtemelen Yunanistan’ın turizm bölgelerinden birinde yer alan bir markayı projenin içine getireceğiz. 2016 Ekim ayındaki sezonla birlikte inşaata başlandı ve bugün inşaatın yüzde 40’ı bitmiş durumda. Hedefimiz 2019 yazında bu oteli plajıyla birlikte açmak” diye konuştu.

Erdinç Varlıbaş, yatırımlarına devam ettikleri bilgisini verirken, İstanbul, İzmir ve Bodrum’da konut faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

2 milyar TL’lik proje

Varlıbaş, “Şuan İstanbul’da yaptığımız yatırımların inşaatları bitmiş durumda. İstanbul, İzmir ve Bodrum’da yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Kurtköy’de 750, İzmir’de 350 konutluk projelerimiz olacak. Bodrum’da iki tane konut projesi daha yapacağız. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Kurtköy, İzmir ve Bodrum projelerinin de devreye alınmasıyla yurtiçi toplam yatırım tutarımız 2 milyar lirayı, yurtdışı yatırım tutarımız ise 250 milyon euro’yu bulacak” diye konuştu.

Atina’da yeni otel yapıyor

Eylül dönemi itibariyle başka girişimlerinin de olacağının altını çizen Varlıbaş, Atina’da 7 büyük uluslararası şirketin katıldığı önemli bir ihaleyi yakın dönemde kazandıklarını diel getirdi. Varlıbaş, “Parlamento binasının bulunduğu Syntagma Meydanı’nda yine Hyatt grubu ile toplamda 170 oda kapasiteli bir otel projesi geliştirmeyi arzu ediyoruz. Türkiye için önemli bir gurur kaynağı olacağını umuyoruz. Son olarak Atina’da 200 konutluk bir başka projenin de hazırlıklarını yürütüyoruz” diye konuştu.