Ekonomi Boğaz’ın lüks ikonu ‘Yassıada’ yolcusu

Boğaz’ın lüks ikonu ‘Yassıada’ yolcusu

10.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un en lüks otel yatırımlarından biri olan ‘Shangri-La Bosphorus’ girişiminin patronu Tanrıverdi, Başbakan Erdoğan’dan gelen ‘Yassıada’ya turizm yatırımını siz yapın’ çağrısına ‘Başbakanımız davet ediyor, biz de icabet ediyoruz’ dedi

Boğaz’ın lüks ikonu ‘Yassıada’ yolcusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD), Shangri-La Bosphorus İstanbul Otel’de 6. İstanbul Moda Konferansı kapsamında önceki gece düzenlenen ‘Hazır Giyim ve Perakende Ödül Töreni’ne katıldı.
Törende konuşan Erdoğan, Shangri-La Bosphorus İstanbul Otel’in sahipleri Tanrıverdi ailesini Yaslıada ve Sivriada’ya yatırıma davet etti.
Erdoğan’ın, “Şimdi biz o Yassıada’yı ve Sivriada’yı demokrasi ve özgürlükler adası yapıyoruz. Tanrıverdi ailesi orada bir yatırıma gidebilir mesela böyle bir adım atabilir” diyerek yaptığı çağrıya Recep Tanrıverdi, “Başbakanımız bizi her zaman yatırıma davet ediyor. Biz de icabet ediyoruz” dedi.

27 firmaya ödül
Gecede ayrıca, 30 yıldan fazladır sektöre emek veren 27 firmaya ödülleri verildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ödüllerini alan isimler arasında 75 yıldır perakende sektöründe hizmet veren Kiğılı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Vakko’nun Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, 69 yılla Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, 35 yıldır faaliyet gösteren Mudo’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, hazır giyimin 61 yılla en eski ismi Altınyıldız, 41 yıllık APS’nin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Benzeş yer aldı. Hazır giyim zirvesine dönen gecede sektörün beklentileri, gelişimi için alınması gereken önlemler ve ihracatçıların sorunları da ele alındı.

Haberin Devamı

‘52 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz’

Törende konuşma yapan TGSD Başkanı Cem Negrin ise sektörün 2023 hedefinin 52 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak olduğunu söyleyen Negrin, “Türkiye’nin artık büyük büyümesini ihracattan değil markalı ihracattan beklemek lazım” dedi.
Şimdiye kadar moda konferansında 5 bin 200 kişiyi ağırladıklarını kaydeden Negrin, “5 bin iş girüşmesi randevusuna ön ayak olduk.
68 yabancı, 102 yerel konuşmacıyı dinledik. 23 oturum gerçekleştirdik” diye konuştu.

Boğaz’ın lüks ikonu ‘Yassıada’ yolcusu

Eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, 6. İstanbul Moda Konferansı kapsamında düzenlenen ‘Hazır Giyim ve Perakende Ödül Töreni’nde Başbakan Erdoğan ile sohbet etti.

Boğaz’ın lüks ikonu ‘Yassıada’ yolcusu

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Negrin, Başbakan Erdoğan’a gümüş divit, Suzan Toplusoy da Emine Erdoğan’a günün anısına Alexander McQueen marka eşarp hediye etti.

Haberin Devamı

Amaç yeni istihdam imkânları yaratmak

Hazır giyim üretim değer zinciri halkalarını, moda, tasarım, aksesuar, perakende ve lojistik dayanışması içerisinde, iş geliştirme platformunda bir araya getirmek amacıyla ilki Haziran 2008’de düzenlenen İstanbul Moda Konferansı’nın 6’ncısı dün başladı. Özel fuaye alanında firmalara ürünlerini sergileme imkanı da tanıyan etkinlik, yurt içinde bürosu bulunan alım ofisleriyle Türkiye’de ofisi olmayan, yurtdışından gelecek alım gruplarını bir araya getirerek yeni iş imkanları yaratmayı amaçlıyor.

Ünlü konuşmacılar
Her yıl ünlü markaların CEO ve yönetim kurulu başkanlarının konuşmacı olarak yer aldığı 6. İstanbul Moda Konferansı’na bu yıl, Alexander McQueen’in CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Akeroyd ve ünlü moda gazetecisi-tarihçisi Colin McDowell birlikte katıldı. Ayrıca, Italian Grup Miroglio’nun sahibi Giuseppe Miroglio key note konuşmacıları arasında yer aldı. Konferansın ‘Moda ve Trendler’ bölümünde, tüm dünyada milyonlarca firmanın kullandığı, günün moda renklerini belirleyen PANTONE’nin EMEA Bölgesi Yöneticisi Carola Seybold ve ileriki dönemin moda trendlerini oluşturan dünyaca ünlü WGSN firmasının Kreatif Kurul Başkanı Catriona MacNab de birer konuşma yaptılar.

Haberin Devamı

Rakipler birarada!
Erkek giyim alanında faaliyet gösteren rakip markaların sahipleri, Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, katıldıkları gecede uzun uzun sohbet etti.