Ekonomi Bomonti’deki teraslı projede sona yaklaşıldı

Bomonti’deki teraslı projede sona yaklaşıldı

24.10.2010 - 03:26 | Son Güncellenme:

Elysium Fantastic, tamamlanıyor. Proje, teraslı katları ve Babil’in asma bahçelerini andıran mimarisi ve 15. kattaki havuzuyla dikkat çekiyor

Bomonti’deki teraslı projede sona yaklaşıldı

Kent merkezinde hayata geçirilen projelerin gözde yerlerinden biri olan Bomonti’de hayata geçirilen Elysium Fantastic’te sona yaklaşıyor. Ofton İnşaat’ın yapımına 2009’da başladığı proje, 3.5 dönüm arsa üzerine 40 bin metrekare inşaat alanı olarak kurgulandı. Projenin yüzde 75’i satılırken konutların yüzde 80’i de sahiplerini buldu.
Haziran 2011’de yapılması gereken teslimler Şubat 2011’e çekilerek yaşamın başlayacağı proje, kentin kalbinden uzaklaşmak istemeyenler için geliştirildi. Günlük hayatta trafiğe saatler harcamadan hemen eve ve oradan da Nişantaşı, Şişli ve Taksim’e geçmek isteyenler için de ideal bir proje olarak nitelendirilen Elysium, bahçeli terasları ve 15. kattaki havuzu ve sosyal imkanlarıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

BİR BAKIŞTA
Adı: Elysium Fantastic
Lokasyonu: Şişli - Bomonti
Yapan şirket: Ofton İnşaat
Satış pazarlama sorumlusu: Ercüment Albayrak
İnşaata başlama tarihi: Mayıs 2009
İnşaatı tamamlama tarihi: Haziran 2011
Toplam arsa: 3 bin 541 metrekare
Toplam inşaat alanı: 40 bin metrekare
Ticari alanlar: 1.000 metrekare
Satılabilir alan: 26 bin metrekare
Konut sayısı: 346
Projedeki en küçük konut alanı: 32 metrekare
Projedeki en büyük konut alanı: 263 metrekare
Projede yer alan binaların kat
yükseklikleri: 50.60 metre
Proje bitiminde tahminen
yaşayacak insan sayısı: 650 kişi

ULAŞIM AÇISINDAN AVANTAJLARI
Nişantaşı, Şişli ve Taksim gibi merkezlere son derece yakın konumlandırılan proje, ulaşım açısından bunun getirdiği pek çok avantajla dolu.
En yakın anaokulu veya kreş: Özel Pangaltı Ermeni İlköğretim Okulu, Nilüfer Hatun, Kurtuluş ve Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu.
En yakın liseler: Özel Eşref Aydın Lisesi, Saint Michel Fransız Lisesi, Fransız Latin Katolik Lisesi ve Kurtuluş Lisesi.
En yakın hastaneler: Memorial Hastanesi.
En yakın AVM’ler: Bomonti Park AVM ve Cevahir AVM.
Anayollara uzaklığı: Proje TEM’e 3 kilometre, E-5 ise 600 metre mesafede.

Haberin Devamı

ELYSIUM FANTASTIC NASIL BİR YAŞAM SUNUYOR
Elysium Fantastic, kentin merkezinden kopamayanlar için olduğu kadar mimaride farklı bir bakış açısından yana olanlar için geliştirilmiş bir proje. Babil’in Asma Bahçelerini andıran mimarisi, bahçeli terasları, yüksel katlardaki havuz ve sosyal imkanları şehrin mermezinde yer alan bir proje için önemli farklılıklar.
Bahçelerde kurgulanan teraslar ve kent bitkileri betonların arasından nefes alma imkanı oluşturuyor.
Bu arada projenin uluslararası standartlarda deprem yönetmeliğine uygun olarak geliştirilmesi de bir diğer özellik.Bu arada akıllı ev teknolojisinin kullanılmış olması projenin bir diğer artısı.

Sosyal yaşam alanları: Sosyal yaşam alanları, proje kentin merkezinde yer alıyor olmasına rağmen, oldukça geniş tutuldu. Yani, Elysium Fantastic, tıpkı şehir dışındaki projeler gibi kendi içinde bir kent yaşamı yaratacak kadar iddialı sosyal yaşam alanları yaratmış durumda. Bunlar arasında açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna ve buhar odası gibi dinlenme ve eğlence alanları yer alıyor. Ancak, çocuklar ve büyükler için oyun salonu, özel bir restoran, Elysium Clup ve cafe&bar gibi oldukça iddialı bölümler ise projenin önemli artılarından.

Haberin Devamı

FİYATLAR HANGİ DÜZEYDE?
Projenin metrekare ortalama satış fiyatı: 4 bin 500 dolar
En düşük ve en yüksek metrekare fiyatı: 4 bin dolar - 4 bin 950 dolar
Projedeki en pahalı ve en ucuz konutun fiyatı: 182 bin dolardan başlayan fiyatlar

Pusulanın yönünü gayrimenkul değerlemeye de çevirdi
Dumankaya İnşaat, konut satışııyla birlikte başlayan ve satış sonrasında da müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek için geliştirdiği Dumankaya Pusula hizmetine bir yenisini daha ekledi. Şirket, artık, Dumankaya Pusula’da gayrimenkul değerlendirme hizmetini de sunmaya başladı. Bu yolla Dumankaya İnşaat, müşterileri adına yatırımlarını yöneterek satış ve kiralama hizmeti sunuyor.
Yeni sundukları gayrimenkul değerlendirme hizmetiyle ilgili açıklama yapan Dumankaya Pusula Müşteri Hizmetleri Direktörü Berrin Löker, “Dumankaya İnşaat olarak bizler sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Konut satışından sonraki aşamalarda ihtiyaçlara ve taleplere cevap üretmek için buradayız.
Bu amaçla müşterilerimize sunduğumuz Dumankaya Pusula ile asistan hizmetleri başlığı altında evdeki teknik aksaklıklardan, çiçek gönderimine, tatil organizasyonundan araç muayenesi yaptırılmasına kadar birçok alanda hizmet sunuyoruz. Konut alanların yüzde 60’ı yatırım amacıyla konut satın alıyor.
Tam bu noktada sunduğumuz gayrimenkul değerlendirme hizmeti ile yatırımcı müşterilerin konutunun gerçek değerinde satılmasına ya da kiraya verilmesine aracılık ediyoruz” dedi.
Diğer yandan, Dumankaya Pusula, konut satışından teslime ve teslim sonrasına kadarki tüm süreçte müşterilerine daha farklı ve gelişmiş bir hizmet anlayışı sunmak için geliştirildi. Bu kapsamda satış sonrasında da şirket, Pusula altında yer alan Dumankaya Dizayn Destek, gayrimenkul değerlendirme hizmetleri, e-dairem, asistan ve aktivite gibi birçok farklı hizmeti bir arada veriliyor.

Haberin Devamı

Yapı denetimi izninde yeni dönem başladı
Bayındırlık Bakanlığı, Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği’nde birden fazla yapı denetim firmasına ortak olanlara sadece bir izin belgesi verileceğini duyurdu. Yönetmeliğin geçici 9. maddesini düzenleyen tebliğ, Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemenin yapı denetimi izin belgesini müracaat sayıları itibariyle kuraya tabi olmayacak illerde, kurucu ortağının birden fazla yapı denetim kuruluşuna ortak olduğu tesbit edildiğinde sadece bir firmasına izin verilecek. Kurucu ortağın isminin geçtiği müracaatlar işleme alınmayacak.
Noter huzurunda çekilecek kura sonucunda izin belgesi almaya hak kazanan kuruluşlar, belgelerini inceleme ve araştırmalardan sonra alabilecek. Bu arada gerçeğe aykırı beyanda bulunan ya da kuruluşun ortaklık hisselerinin yarısından fazlasının kuradan sonraki 3 yıl içerisinde devredildiği anlaşılan firmalarınbelgesi iptal edilecek. Yeniden müracaatta ise bu kuruluş o ilin başvuru sırasının en sonuna yerleştirilecek.

Haberin Devamı

23 dünya projesini eledi, ilk dokuza kaldı
Farklı ihtiyaçlara cevap vermek için inşaatına başlanan ve tasarımı ile dikkat çeken Nef 163, Dünya Mimarlık Festivali’nde (The World Architecture Festival-WAF), toplam 32 projenin yer aldığı kategoride, finalde yarışacak dokuz proje arasında yer aldı.
Mimari alanda her yıl düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’nde Nef 163, toplam 32 projenin yarıştığı ‘Future Projects’/ ‘Residential’ (gelecek projeler/ yaşam alanı ) kategorisinde finalde yarışmaya hak kazanan dokuz projeden biri oldu.
Şehrin merkezinde yapılmaya başlanan projeler içinde yeni bir konsepti temsil eden Nef 163, İstanbul’un kaotik mimarisinden ve şehirli genç profesyonellerin yaşam tarzlarından alınan ilhamla yaratıldı. Nef 163, modern hayat ve beraberinde getirdiği pratikliği yerel mimari ile sentezlerken çok katlı ve belli bir düzenin dışında bir mimari dil yaratılarak oluşturuldu.
Dünya Mimarlık Festivali,bu yıl 3-5 Kasım 2010 tarihlerinde Barselona’da gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek. Festival, uluslararası mimarların çalışmalarını, ilgi alanlarını ve düşlerini sergileyecekleri bir kutlama niteliği taşıyor. Her yıl 1000’den fazla ziyaretçinin katıldığı Dünya Mimarlık Festivali’nde ödül alan eserler sergileniyor.

Esenler’e gençlik merkezi, Bağcılar’a sosyal kompleks
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Esenler’e gençlik merkezi, Bağcılar’a da spor ve kültür tesislerinden oluşan yeni bir kompleks yaptırmak üzere ihale açtı.
Yapılan açıklamada İBB’nin Esenler’deki gençlik merkezi yapımı için yıl bitmeden ihaleyi gerçekleştireceği ifade edilirken, gerekli inceleme ve araştırmalardan sonra ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanarak tesisin kurulacağı arsanın 5 gün içinde teslim edileceği dile getirildi.
Arsa tesliminin ardından ihale için kronometreye basması planlanan İBB Yapı İşleri Müdürlüğü, binanın 180 takvim günü içinde tamamlanarak teslim edilmesini isteyecek.

İhale tarihi 25 Kasım oldu
Öte yandan Bağcılar Merkez Mahallesi’nde yaptırılması planlanan bölge parkı, spor tesisleri ve kültür kompleksi yaptırmak üzere harekete geçen Yapı İşleri Müdürlüğü kolları sıvadı. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak başlanması gereken kompleks inşaatının 400 takvim gün içinde bitirilmesi şart koşuluyor. Her iki ihale için de belirlenen zaman aralığı olarak 25 Kasım 2010 tarihi ifade edildi.