Ekonomi Bono’nun Dropbox’a ortak olduğu Twitter’da ortaya çıktı

Bono’nun Dropbox’a ortak olduğu Twitter’da ortaya çıktı

04.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İrlandalı rock müzik grubu U2’nun solisti Bono ve gitaristi Edge’in internette dosya depolama hizmeti veren Dropbox’a ortak oldukları ortaya çıktı.

Bono’nun Dropbox’a ortak olduğu Twitter’da ortaya çıktı

Dropbox, Bono ve Edge’in geçen yıl şirkete 250 milyon dolarlık yatırımda bulunduğunu açıkladı. Twitter’da Dropbox kurucuları Drew Houston ve Arash Ferdowsi ile poz veren U2 üyeleri hakkında şirket, “Dropbox’ta Bono ve The Edge’i yatırımcı olarak görmekten heyecan duyuyoruz. Destekleri için teşekkürler ve gelecekte harika şeyler olacak” diye bir tweet gönderdi.
50 milyon üyesi bulunan Dropbox, kullanıcılarına dosya depolamaları için bulut teknolojisiyle alan sağlıyor. 2 GB’lık alanı ücretsiz veren firma, aylık 10 dolar karşılığında 50 GB, 20 dolara ise 100 GB alan açıyor.
Bono’nun ortakları arasında olduğu Elevation Partners adlı bir yatırım fonu bulunuyor. Elevation (İrtifa) adı U2 grubunun bir şarkısından geliyor. Bono ve bir diğer müzisyen Roger McNamee, yatırım fonunu 2004 yılında kurmuştu. Eğlence sektörü ve medya üzerine yoğunlaştıran Elevation, 2010’da 90 milyon dolara Facebook’un yüzde 1’ini almıştı. Fonun, sosyal medya şirketi Yelp’te ise yüzde 22 hissesi var.