Ekonomi Bu kart müzelik!

Bu kart müzelik!

19.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İş Bankası’nın ‘Maximum’ kredi kartı Müzekart özelliği kazandı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, şirketlerin kültürel sorumluluk projelerine imza atmalarını istedi

Bu kart müzelik

İş Bankası Maximum Kart’lar ‘Müzekart’ özelliği kazandı. Maximum özellikli İş Bankası kredi kartı sahipleri Müzekart’la giriş yapılan 300’ü aşkın müze ve ören yerini her yıl 1 ay boyunca ücretsiz ziyaret edebilecek. 1 aylık süre kartla ilk ücretsiz giriş yapılan gün başlıyor. Kart sahibi bu tarihten itibaren bir ay boyunca Müzekart’ın geçerli olduğu müzeleri ücretsiz ziyaret edebiliyor.
İş Bankası ve TÜRSAB-MTM İş Ortaklığı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleşen işbirliği sonucunda, Maximum özellikli İş Bankası kredi kartının ”Müzekart” özelliği kazanması dolayısıyla İş Kuleleri’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, göreve geldikten sonra önüne koyulan ilk projenin bu olduğunu ve tam aklındaki işlerin bir örneği olduğunu anlattı.
Genel olarak büyük şirketlerin ve bankaların sosyal sorumluluk projelerinin çok yeterli olmadığını anlatan Çelik, şirketlerin sosyal sorumluluk projeleri içerisinde ne kadar kültürel sorumluluk projesi olduğunu dikkatle takip edeceklerini vurguladı.
Herkesin hatırladığı İş Bankası kumbaralarına da değinen Çelik, ”Bilgisayar olmayan bir çağda İş Bankası’nın sembolü olan o kumbara yerine çocukların iPad kullandığı çağda artık İş Bankası’nın sembolü bu kart olacak” dedi.

‘Gündelik hayata dokunun’
Çelik, büyük şirket ve bankalardan sergi salonlarında sadece kısıtlı sayıda katılımın olduğu ve elitlerin yararlanabildiği kültürel sorumluluk projelerinden, vatandaşın gündelik hayatına dokunan, toplumun kılcal damarlarına ulaşan kültürel sorumluluk projelerine imza atmalarını istedi.
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise “Bu işbirliği sonucu İş Bankası kredi kartlarına otomatik olarak topluca Müzekart özelliği kazandırdık. Maximum Kart müşterilerimiz hiçbir ön koşul bulunmadan ve ilave bir başvuruya gerek kalmadan, sahip oldukları Maximum Kart’ı yurt genelinde Müzekart’ın geçerli olduğu müze ve örenyerlerine giriş için kullanabilecekler. Böylece Maximum Kart’a sektörde tarihe geçecek bir yenilik ile kültür-sanat alanında benzersiz bir hizmetimizi eklemiş olduk” dedi.
Türkiye Seyahat Acentalari Birliği Başkanı Başaran Ulusoy’un ve Döner Sermaye İşletme Merkez Müdür Vekili Murat Usta da katıldı. Başaran Ulusoy “TÜRSAB’ın bir sosyal sorumluluk projesi olarak sahiplendiği müzelerimize ilgi ve yıllık 20 milyon olan ziyaretçi sayısının artırılması amacımızı gerçekleştirerek tarihe ışık tutacak işbirliğimizin önemini ve bu ülke için değerini biliyor, hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bu kart müzelik

Müzekart’la artık her müzeye 2 giriş

Bakan Çelik, Müzekart’larla her bir müzeye iki kere giriş yapılabileceğini belirterek, şunları söyledi:
”Ben bakanlık görevine geldikten sonra sosyal paylaşım sitelerinde yoğun bir kampanya vardı. Müzekart ile bir müzeye sadece bir kere girebiliyorsunuz. Mesai saatleri dışında giden vatandaşlarımızın müzeyi yarım gün gezebildiklerini ve bunun yetersiz olduğu anlatıyorlardı. Ben de bu kampanyaya olumlu yanıt veriyorum ve açıklıyorum: Bundan sonra o Müzekart ile her bir müzeye iki kere giriş hakkı veriyoruz. Yarım kalmış gezilerini vatandaşlarımız rahatlıkla tamamlayabilirler.”
Çelik göreve geldikten sonra telefonunu unutsa da Müzekart’ını unutmadığını söyledi.