Ekonomi Bu ‘rüya’ yeni ufuklara uçuracak

Bu ‘rüya’ yeni ufuklara uçuracak

27.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları’nın (THY) ‘rüya uçak’ olarak adlandırılan ilk Boeing 787-9 Dreamliner’ı İstanbul’a geldi. ABD’de Boeing’in Everett tesislerinden yola çıkan TC-LLA kuyruk tescilli uçak, dün İstanbul Havalimanı’na indi.

Bu ‘rüya’ yeni ufuklara uçuracak

Boeing 787-9’un ilk teslimine ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı, İlker Aycı şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yeni evimiz, İstanbul Havalimanı’na geçişimizle birlikte THY tarihinde yepyeni bir dönemin başlangıcına imza attık. Bu süreçte ayrıcalıklı bir kilometre taşına işaret eden yeni nesil uçaklarımızı filomuza katmakla büyüme stratejimizi hız kesmeden sürdürüyor, dünyadaki diğer tüm havayollarından daha fazla uluslararası varış noktasına uçma taahhüdümüzü yeniliyoruz. Gelecek vizyonumuz çerçevesinde, 787-9 Dreamliner’ların filomuza eklenmesi ile yeni ufuklara ulaşacak olmak bizleri heyecanlandırıyor. Bu uçağın sahip olduğu ileri teknoloji, yakıt verimliliği ve yolcu merkezli kabin tasarımının, misafirlerimizin hava ulaşımında öncelikli tercihleri olarak kalmamıza ve önümüzdeki yıllarda da sınıfının en iyisi deneyim sunmamıza katkısı büyük olacak.”

Haberin Devamı

Boeing Ticari Uçaklar Satış ve Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Ihssane Mounir ise şu açıklamayı yaptı:

İtibara katkı yapacak

“THY’nin Dreamliner filosu, küresel taşıyıcının yeni evi olan İstanbul Havalimanı’nda giderek artan talebin karşılanmasında önemli bir rol oynayacak. Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi THY’nin, 787-9’un yakıt verimliliği, üstün performans ve yolcu memnuniyetini üst seviyelere taşıyan tasarım özelliklerinden maksimum düzeyde istifade edeceğine ve Dreamliner’ın THY’nin güçlü itibarına katkıda bulunacağına inancımız tam.”

Göbeklitepe adı önde

THY uçağın ismini belirlemek için sosyal medya hesabından anket başlattı.Seçenekler arasında Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma isimleri var. Devam eden ankette en çok oy alan isim yüzde 51 ile Göbeklitepe oldu.

THY, Boeing şirketinden 25’i kesin, 5’i opsiyonlu olmak üzere toplam 30 adet Boeing 787-9 tipi yolcu uçağını filosuna katacak. THY’nin ilk Boeing 787-9 tipi uçağı 8 Temmuz’da TK2410 sefer numarası ile İstanbul Havalimanı’ndan Antalya’ya uçacak.

Yazarlar