Ekonomi Bu yatlar su içinde 1 milyar TL ediyor

Bu yatlar su içinde 1 milyar TL ediyor

22.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin deniz üzerindeki tek tekne fuarı İstanbul Boatshow yarın başlıyor. Fuarda değeri 1 milyar lirayı bulan 380 tekne görücüye çıkıyor

Bu yatlar su içinde 1 milyar TL ediyor

Türkiye’nin deniz üzerinde düzenlenen tek tekne fuarı olan Uluslararası İstanbul Boatshow yarın Pendik Marintürk’te kapılarını açıyor.
Haftasonuna kadar sürecek fuarda, toplam değeri 1 milyar lirayı bulan 380 tekne görücüye çıkacak.
Boyları 3 ile 40 metre arasında değişen teknelerin denizde test edilebileceği fuarda, yelkenli türü katamaranlar yine deniz tutkunlarının gözdesi olacak.
UBM Türkiye NTSR Fuarcılık tarafından organize edilen Uluslararası İstanbul Boatshow 2014, 23 - 28 Eylül arasında gerçekleşecek. Karada düzenlenen fuarların aksine boyları 40 metrenin üstündeki teknelerin de sergilenebildiği fuarda, farklı boylarda megayat, süperyat, motoryat, yelkenli, katamaran ve sürat tekneleri yer alacak.
Ziyaretçiler, tekneleri deniz üstünde inceleme fırsatı bulabilirken çeşitli tekne donanımları, malzemeleri ve aksesuarları tanıtılacak. Konforlu ve geniş yaşam alanları, yüksek süratleri, düşük yakıt tüketimleri, çevre dostu teknolojisi ve kolay kumanda edilebilmeleri ile son yılların en çok tercih edilen tekne tipi olan katamaranlar (çift gövdeli tekne) fuarın en çok dikkat çekenleri olacak.

Pazar payı büyüyecek
Dünyanın en önemli tekne fuarlarından olan İstanbul Boat Show, 150 bin metrekare alana yayılacak. Fuara, 80 bin ziyaretçi bekleniyor. Aynı zamanda Türk tekne üreticileri de yeni tasarımlarını fuarda sergileme imkânı bulacak. Trio Deniz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bekiroğlu, “Şu an Türkiye’de yaklaşık 8 bin 500 adet tekne var. Yunanistan’ın çok gerisindeyiz.
Türk insanı yenilikleri seviyor. Güneş enerjisiyle çalışan Greenline tekneleri de çok sevildi. Türkiye’nin Avrupa tekne pazarındaki payının önümüzdeki yıl daha da büyüyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Azimut 80

Fuarın en pahalı teknesi Azimut 80. Sirena Marine tarafından getirilen tekne 10.5 milyon TL’den satışa sunulacak. 4 kamara ve 5 banyo ile dikkat çeken megayat, İtalyan tasarım çizgileriyle yapıldı. 25.20 metre uzunluğundaki teknenin konforu bir megayatı aratmayacak türde. Firmanın Avigliana’daki tersanesinde üretilen Azimut 80, yaklaşık 9 ayda üretildi.

Bu yatlar su içinde 1 milyar TL ediyor

MCY 70

Monte Carlo 70 Yatch 5 milyon 500 bin euro’dan satılacak. Tekne, 21.30 metre boyunda. MCY 70, 26 knot seyir hızında.

Bu yatlar su içinde 1 milyar TL ediyor

Sunseeker Yacht 75

Sunseeker Yacht 75 ise 9 milyon TL. İlk defa sergilenen Sunseeker 75 Yacht, hem modern hem de klasik tasarımın harmanlandığı çizgilere sahip.

Bu yatlar su içinde 1 milyar TL ediyor

Green Line 48

Green Line 48, fuarın en çevreci teknesi. 2.5 milyon euro’dan satılan tekne, dünyanın ilk seri hibrit tekne üreticisi olma unvanını taşıyor. Greenline, hem dizel, hem elektrik motoruna sahip. Ayın zamanda uzun kullanım için tasarlanan güneş panellerinden enerji sağlıyor.

Haberin Devamı

Bu yatlar su içinde 1 milyar TL ediyor

Catana 59

Catana 59, Türkiye’de ilk kez sergilenen bir katamaran. 2.4 milyon euro olan Catana 59, dünyanın en hafif teknelerinden.

Bu arada fuarın özel misafiri dünyanın pek çok denizinde yelken yapan yarışçı Alex Thomson olacak. Hugo Boss tarafından getirilen Thomson, yelken tecrübelerini fuarda paylaşacak.