Ekonomi Bu yıl okula dönüş ‘rengârenk’

Bu yıl okula dönüş ‘rengârenk’

01.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

19 Eylül’de başlayacak yeni öğretim dönemi öncesi ‘okula dönüş’ kampanyaları hız kazandı. Alışılagelmiş kırtasiye ürünlerinin yerini tasarım ürünleri alırken, moda markaları ise özel okula dönüş koleksiyonlarıyla miniklerin alışveriş heyecanına katılıyor. Çocukların gözdesi çizgi film kahramanlarının yer aldığı lisanslı ürünler ise geçen yıl olduğu gibi bu yılda gözde...

Bu yıl okula dönüş ‘rengârenk’

C&A’den üniforma koleksiyonu
C&A, yeni eğitim dönemini üniformayla karşılıyor. Etek, pantolon, süveter, hırka, gömlek ve okul ayakkabısı gibi öğrencilerin ihtiyaç duyabileceği tüm giysiler C&A mağazalarında yer alıyor. Okul koleksiyonu dışında pijama takımları, eşofmanlar, sweatshirtler, denim etek ve pantolonlar da 2011-2012 koleksiyonunda yer alıyor. Okul dışı aktivilerinde de renkli olmak isteyen çocuklar için Arabalar, Hello Kitty, Spiderman gibi çizgi film kahramanlarının lisanlı ürünlerine yer veriyor.

Haberin Devamı

Okula dönüş koleksiyonu GAP’ten
Gapkids, Back to School (Okula Dönüş) Koleksiyonu’yla okul alışverişini hedefliyor. Bu koleksiyonda beyaz gömlekler, beyaz tişörtler, koyu renk pantolonlar, okul ve spor çorapları, süveterler ve çantalar var. Kızlar için renkli yelek ve montların bulunduğu koleksiyonda, okul günlerinde kullanıma uygun külotlu çorap ve taytlar mevcut. Erkekler içinse başta beyaz, gri ve siyah olmak üzere tişört ve gömlekler üretmiş. Sırt çantaları ve omuz çantaları ise hem kızlara hem erkeklere hitap ediyor.

Sıra arkadaşı Şimşek McQuenn
Kozmetik şirketlerinden Oriflame, Arabalar ve Karmakarışık filmlerinin karakterleriyle hazırladığı okul gereçleriyle sınıfları renklendirmeyi amaçlıyor. Erkek çocuklar “Arabalar” filminin baş aktörü Şimşek McQueen ürünlerine sahip olurken, kız çocukları ise “Karmakarışık” okul gereçleriyle okul yolunu tutacak.


H&M’den UNICEF’e destek
H&M, All for Children isimli kolesiyonundan elde edilen satışın yüzde 25’ini Unicef’in projelerine destek amacıyla değerlendirdiğini açıkladı. 2009’da başlattığı projenin bu yılki halkası Bangladeşli çocuklar... Koleksiyonda ten, mercan, toz renkleri ile çiçekli desenler ve fiyonk süslemeler öne çıkıyor.


Okul ürünlerinde ikinci ürüne yüzde 50 indirim
Marks & Spencer okula dönüş heyecanı yaşayan çocuklar için özel bir kampanya düzenledi. 11 Eylül tarihine kadar Marks & Spencer mağazalarında yer alan çocuk giyim koleksiyonundan satın alınacak her 2’nci okul ürünü yüzde 50 indirimle sahiplerini buluyor. Kızlar için bebe yaka beyaz gömleklerin yeni sıra etekler ve hırkalar bulunurken, erkek çocuklar için beli ayarlanabilen ütü gerektirmeyen pantolonlar da mevcut.


Okul yolunda renkli adımlar
Çocuk giyim markalarından Panço, Pampili marka ithal ayakkabıları ile 12 yaşa kadar olan kız çocuklarına hitap ediyor. Beyaz ve uçuk pembe, siyah gibi çeşitli renklere sahip koleksiyonda aksesuar olarak fiyonk, fırfır gibi detaylara renk veriliyor. Koleksiyon 64.50 liradan başlıyor. Öte yandan klasik seven kızlöğrenciler için siyah renkte kullanışlı babetler de mevcut.

Sünger Bob ve Dora ile süt keyfi
Gürallar ArtCraft, öğrenciler için eğlenceli ve rengârenk bardaklar hazırladı. ‘Sünger Bob’ ve ‘Dora’ karakterine sahip bardaklar özellikle sabah kahvaltılarında çocuklarına süt içiremeyen annelerin yardımcısı olmak için tasarlanmış.

Wenice Kids’ten özel koleksiyon
Çocuk modası markalarından Wenice Kids, 2500 modelden oluşan koleksiyonuyla yeni sezona giriş yaparken, okula giden çocukları da unutmadı. Okul için en kullanışlı renkler olan lacivert ve beyazın ağırlıkta olduğu koleksiyonda fırfır yaka detaylı gömleklerin yanı sıra artan pili sayısına sahip etekler var. Erkek öğrenciler içinse ceket, gömlek, süveter ve pantolon kombini bu yıl da devam ediyor.


Üniformaya uygun ayakkabı Reebok
Okula dönüş için Reebok, Decadash modelini satışa sundu. Cırt cırtlı bantlarla kolay giyilebilir özelliğe sahip ayakakkabılar okul üniformalarına uygun siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip. Decadashlar 83 TL fiyatıyla Reebok mağazalarında yer alıyor.


30 yıl garantili sırt çantası
ABD’li çantacı Eastpak, ‘Authentic Neon Western’ ve ‘Authentic Skandy’ koleksiyonunu okula dönüş için hazırladı. Ekoseli çeşitlerin yer aldığı Authentic Neon Western’de siyah, kırmızı ve mor çantalar dikkat çekerken, Authentic Skandy de ise çiçek motifleri ön planda yer alıyor. 30 yıl garantili modeller arasında sırt çantasının yanı sıra postacı çantaları da var.

Kapakları özel tasarlanmış defterler
Panel Kırtasiye özel tasarım defterleri raflara çıkardı. Moda tasarımcısı Jordi Labanda’nın tasarladığı defter kapakları, 172 yıllık İspanyol defter üreticisi MiquelRius tarafından üretildi. Jordi Labanda defterler, özellikle lise ve üniversite öğrencilerinin ilgisini çekerken, kırtasiye ürünleriyle Türkiye’ye tekrar giriş yapan Esprit ise “Sweet” ve “Fashion” koleksiyonlarıyla öğrencilerle buluşuyor. Paul Frank’in dünyaca ünlü karakteri Julius bu kez defter kapaklarında yerini aldı.