Ekonomi Bu zirvede hedef 10 teknolojik fabrika

Bu zirvede hedef 10 teknolojik fabrika

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yabancı yatırımcıların yanı sıra yerli ve yabancı 500’den fazla iş insanını ağırlayacak İstanbul Ekonomi Zirvesi, 14 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Bu zirvede hedef 10 teknolojik fabrika

Tanıtım toplantısında zirveye ilişkin bilgi veren İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer, “Hedefimiz zirve boyunca 4 milyar liralık yatırımın olması” dedi.

Haberin Devamı

Toplantıya, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Yadigar İzmirli, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan (DEİK) Pınar Eczacıbaşı ve Türk Hava Yolları Kurumsal ve Pazarlama Müdürü (THY) Merve Doğru’nun yanı sıra iş insanları ve basın mensupları katıldı.

10 ülkeden katılım

Abdullah Değer, zirvenin ekonomi dünyasının kanaat önderlerini bir araya getireceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“10 ülkeden yatırımcıların, Türkiye’nin önde gelen holding ve şirketlerinin katılımıyla düzenlenecek zirvede sanayi, bankacılık ve finans, inşaat, turizm, enerji, otomotiv, ulaştırma sektörlerindeki yatırım fırsatlarını konu alan paneller düzenlenecek. Ülkelerarası ticaret ve iş birliği anlaşmalarının da imzalanacağı ekonomi zirvesi bu sene 4 milyar liralık iş hacmi hedefliyor.

Haberin Devamı

Yapacağımız iş toplantılarıyla 7 hedef sektörde yerli ve yabancı şirketlerin yeni şirket evliliklerine zemin hazırlamak, bu yeni ortaklıkların ülkemizde yüksek teknoloji üreten en az 10 fabrika açmalarına ön ayak olmak için çalışma yürütüyoruz.”

Havalimanından büyük katkı

Türk Hava Yolları Pazarlama Müdürü Merve Doğru da İstanbul Havalimanı’nın Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ve Türkiye’yi küresel ticaretin önemli bir oyuncusu yapacağını bildirdi.

Doğru, “Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu şirketlerinden olan THY’nin önemi İstanbul Havalimanı daha da artacak. Yeni havalmanı Türkiye’nin dünyadaki konumunu daha da güçlendirecek” dedi.