Ekonomi Bundesliga takımlarının çorapları Bartın’dan

Bundesliga takımlarının çorapları Bartın’dan

24.08.2010 - 12:56 | Son Güncellenme:

Bartın’ın Abdipaşa beldesi; Bayern Münih, Werder Bremen ve Schalke 04 gibi takımların...

Bundesliga takımlarının çorapları Bartın’dan

Bundesliga takımlarının çorapları Bartın’dan
Almanya’nın ünlü takımları Bayer Leverkusen, Bayern Münih, Werder Bremen ve Schalke 04 gibi takımların taraftar ve antrenman çorapları, Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesinde üretiliyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bu yılın ağustos ayında faaliyete başlayan Kenanoğlu Şirketler Grubu’na ait 150 kişinin çalıştığı Tess Çorap Fabrikasında üretilen çoraplar, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Yunanistan, İspanya, Rusya ve ABD’ye ihraç ediliyor.
Yaklaşık 10 milyon avro yatırımla beldeye kurulan tesisten, Alman Birinci Ligi (Bundesliga) takımları Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Bayern Münih, Schalke 04, Hannover, FC Köln ve Stuttgart’a çorap üretimi de yapılıyor.
Tess Çorap Fabrikası İmalat Müdürü İsmail Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya’daki ünlü takımların taraftarlarına satılmak ve antrenmanda futbolcuların kullanması amacıyla sipariş aldıkları çorapları üretmekten mutluluk duyduklarını söyledi.
Aracı şirket vasıtasıyla kulüplerin çoraplarının üretim işinin kendilerine verildiğini anlatan Sağlam, şöyle konuştu:
“Almanya, ihracat yaptığımız ülkelerin başında geliyor. Geçtiğimiz günlerde ilk kez Bundesliga spor kulüplerine verilmek üzere çorap siparişi aldık. İlgili kulüplerin armalarını da basarak üretimimize başladık. Bu sipariş bizler kadar çalışanlarımızı da heyecanlandırdı ve mutlu etti. Tesisimizde ürettiğimiz ürünleri dünyaca ünlü futbolcuların giyeceğini düşünmek çalışanlarımızı motive etti. İlk etapta aldığımız bin düzine çorap siparişinin üretimini sürdürüyoruz. Bunlardan ilk bölümünü teslim ettik. Kulüpler, ürünlerimizi mağazalarında taraftarlar için satışa sunacak.”

Haberin Devamı

YILLIK 20 MİLYON AVROLUK İHRACAT
Sağlam, fabrika sayesinde beldeye ayda 150 bin liraya yakın girdi sağlandığına işaret ederek, şöyle dedi:
“Tesisimiz 5 bin metrekare kapalı olmak üzere 25 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor. Tamamen son teknoloji ve bilgisayarlı 200 adet makine ile üretim sürdürülüyor. Günlük 36 bin çift çorap üretimimiz var. Yıllık yaklaşık 20 milyon avro tutarında ihracat yapıyoruz. Fabrikada günde 3 vardiya olmak üzere 24 saat üretim yapılmaktadır. Tesisin kurulmasının ardından beldede ciddi anlamda ekonomik canlılık ve hareketlenme yaşandı. Herkes tarafından da destekleniyoruz.”