Ekonomi Bürokraside görev değişimi

Bürokraside görev değişimi

07.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararları çerçevesinde Adalet Bakan Yardımcısı Selahaddin Menteş, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine seçilirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Mithat Cansız’ın yerine Prof. Dr. Şeref Kalaycı getirildi.

Bürokraside görev değişimi

Bu bakanlıkta açık bulunan Teftiş Kurulu Başkanlığı’na Mehmet Tuntaş getirilirken, Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyesi Murat Tokat Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliğine kaydırıldı. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü ise Maden Tetkik ve Arama Genel Müdür Yardımcısı Cevat Genç oldu.

Haberin Devamı

Yayımlanan diğer kararlarla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda açık bulunan AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne Mustafa Erdoğan, başmüfettişliklere Dilşad Akal, Duygu Çelgin, Halil Berker Kanmaz, Sercan Peşan, Turgut Aktürk, müfettişliklere Gözde Gelen Mermer, Hazal İrem Gögüş Gülser, Melike Baş, Muhammet Sağlam, Ömer Rüştü Bozdağ, Semiha Koçak Gülhan ve Yusuf Gülhan atandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda açıkta bulunan müfettişliğe Eyyüp Baltaş, bakanlığa bağlı Et ve Süt Kurumu Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Hasan Hüseyin Aydemir getirildi. Ticaret Bakanlığı’nda açıkta bulunan ticaret müfettişliğine Fatih Masatlı’nın ataması yapıldı.