Ekonomi Butik operatörlük kesmedi Vodafone’la el sıkıştı

Butik operatörlük kesmedi Vodafone’la el sıkıştı

30.12.2009 - 00:54 | Son Güncellenme:

Kurumsal pazarda büyümek isteyen Vodafone, Borusan Telekom’u satın aldı. Borusan markası 1.5 yıl kullanılacak. Çalışanların tamamıyla yola devam edilecek. Altyapı yatırımları sürecek

Butik operatörlük kesmedi Vodafone’la el sıkıştı

Cep telefonu operatörü Vodafone, üçüncü nesil (3G) iletişim ve kurumsal pazardaki etkisini artırmak için alternatif telekom operatörü Borusan Telekom’u alıyor. Rekabet Kurumu ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu’nun onayının ardından satın alma işleminin tamamlanması bekleniyor.
Anlaşma hisselerin tamamının devrini öngörüyor. Fiyatla ilgili bir açıklama gizlilik sözleşmesi gereği yapılmadı. Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, butik operatör olarak devam etmek yerine büyük oyuncuyla hareket etme kararını aldıklarını söyledi. Borusan Telekom markası 1.5 yıl boyunca kullanılacak. Ardından şirket başka bir isimle yoluna devam edecek. Burada da Vodafone Kurumsal ismi öne çıkıyor.

Cirosu 70 milyon dolar
150’ye yakın çalışanın tepe yönetim dahil görevine devam edeceği açıklandı. Şirketin cirosu 70 milyon dolar. Aktif büyüklüğü 18 milyon dolar. İstanbul bazlı 250 kilometreye yakın fiber optik kablo yatırımı var. Kurumsalda 250’nin üzerinde müşteriye servis veriyor. Vodafone Türkiye ile Borusan Telekom’un sahibi Borusan Holding arasındaki sözleşme dün İstanbul’da imzalandı. Törene Vodafone Türkiye CEO’su Serpil Timuray ile Agah Uğur katıldı.

Haberin Devamı

SERPİL TİMURAY:
Borusan TELEKOM’U kimseyi ürkütmek için almadık

Borusan Telekom’un hisselerinin yüzde 100’ünü satın almak suretiyle şirketi Vodafone Türkiye bünyesine katma kararını aldıklarını belirten Vodafone Türkiye CEO’su Serpil Timuray, bu kararı müşterilerinin güvenilir iletişim ortağı olma vizyonları doğrultusunda verdiklerini açıkladı. Timuray, “Bu satın alma işlemi rakipleri ürkütecek bir adım mı?” şeklindeki soruya, “Kimseyi ürkütmek için şirket almadık. Hedefimiz yatırımlarımızı büyüterek pazardaki etkinliğimizi artırmak” dedi.
Timuray, “Bu başarılı şirketi bünyemize katma kararımız, Vodafone Türkiye olarak kurumsal iletişim pazarındaki konumumuzu daha da güçlendirmeye yönelik stratejik bir adımdır. Bu adım sayesinde kurumsal müşterilerimiz tüm iletişim ihtiyaçlarını gerek mobilde, gerek sabitte tek çözüm ortağı olarak Vodafone Grubu’ndan karşılayabileceklerdir” iye konuştu. Timuray, önümüzdeki dönemde hizmet yelpazesini daha da zenginleştireceklerini, 2010’da daha kuvvetli bir oyuncu olarak kurumsal müşterilerin tercihi olabilmeyi hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Agah Uğur:
Güzel kızımızı, iyi aile çocuğuna verdik

Satış işleminin ardından Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, “Bugün bizim için duygusal ve güzel bir gün. Genç ve güzel kızımızı iyi aile çocuğu yakışıklı damada veriyoruz” dedi. Telekom sektörüne 2000 yılında girdiklerini hatırlatan Uğur, laf olsun diye hiçbir işe girmediklerinin altını çizerek 9 yılda kendilerini mutlu eden harika diyebilecekleri bir şirket yarattıklarını söyledi. Borusan Holding’in enerji, çelik ve lojistik alanında büyüme stratejisi kararı aldığını anlatan Uğur, telekom işinde butik oyuncu olarak devam etmek yerine tüm işleri büyük bir oyuncuya teslim etme kararının alındığı bilgisini verdi.

Alternatif pazarın lideri
Uğur, sürecin çok iyi geçtiğini, Borusan Telekom’un müşterileri, çalışanları ve markasının bundan sonra daha da yükseleceğine inandığını bildirdi. Vodafone Türkiye’nin 3 bin kurumsal müşterisi bulunan ve kurumsal sabit iletişim pazarında faaliyet gösteren alternatif telekom operatörlerinden biri olduğunu anlatan Agah Uğur, Koç.net’le birlikte pazarın iki önemli oyuncusu olduklarını, alternatif telekom operatörleri içinde kurumsal pazarda da lider olduklarını söyledi.