Ekonomi BÜYÜME HAMLESİNİN İLK ADIMINI ÇAĞLAYAN’DA ATTI

BÜYÜME HAMLESİNİN İLK ADIMINI ÇAĞLAYAN’DA ATTI

21.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son dönemde satın aldığı arsalarla dikkat çeken Nurol GYO, Çağlayan’daki adliye sarayının yanında yaptığı Nurol Tower projesini satışa sundu. Ev-ofis konseptindeki projede fiyatlar 417 bin dolardan başlıyor

BÜYÜME HAMLESİNİN İLK  ADIMINI ÇAĞLAYAN’DA ATTI

Son 2 yıl içinde aldığı arsalarla atağa geçen Nurol GYO, ilk projesini satışa çıkardı. İstanbul’un gelişmiş bölgelerine yatırım yapmayı tercih eden Nurol GYO, bu kapsamda Çağlayan Adliyesi’nin yanında inşa ettiği Nurol Tower projesini satışa sundu. Projede dairelerin ortalama metrekare fiyatı 6 bin 200 dolar olarak belirlendi.
Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, arsayı geçtiğimiz yıl TOKİ’den satın aldıklarını belirterek, yüzde 100’ünün kendilerine ait olduğu projede ev-ofis konseptinde konutlar hayata geçirdiklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Bu projeye özel olarak ‘Evofisev’ konseptini geliştirdiklerini ve bunun patentini de aldıklarını ifade eden Aykaç, “Araziyi alınca ne yapacağımızı düşündük ve ortaya ‘evofisev’ çıktı. Küçük metrekareli ev-ofisler yaptık” dedi. Aykaç, bu konsepte göre A sınıfı ofis konseptinde inşa edilen dairelerin hem konut hem de ev-ofis olarak kullanılabileceğini söyledi.
Dairelerin zeminlerini ofislerde olduğu gibi yükseltilmiş olarak yaptıklarını ve bu sayede tüm kabloların buraya gizlendiğini belirten Aykaç, şunları söyledi:
“Nurol Tower’da A sınıfı bir ofiste olan donatıların hepsi mevcut olacak. Daireleri boş olarak teslim edeceğiz. Herkes kullanım amacına ve zevkine göre döşeyebilecek. Zaten yapılan araştırmalara göre yeni alınan her yüz evden 63 tanesinde tadilat yapılıyor. Bunların da yüzde 20’si ağır tadilat geçiriyor. Ayrıca her katta ortak kullanım alanları yaratacağız. Bu sayede ofis olarak kullanmak isteyenler de iç mekanlarını ona göre dizayn edebilecek.”

Haberin Devamı

Altından metro geçecek
Projenin en önemli özelliğinin lokasyonu olduğuna işaret eden Musa Aykaç, “Burası adeta şehrin yeni kalbi. Adliye sarayı açıldı. Yanımızda büyük bir hastane var. E-5 ve metrobüse 15 metre uzaklıktayız. Yakında metro da gelecek” dedi. Kabataş-Bağcılar metrosunun 5 yıl içinde devreye gireceğini ve projenin altından geçerek Adliye durağının olacağını anlatan Aykaç, “Metro havaalanına kadar gidecek. Adliyenin yükü azalacak. Ayrıca arkamızdaki Kuştepe Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Bölge 5 yıl içinde büyük oranda değişecek” diye konuştu.
Nurol Tower projesini doğaya en az zarar verecek şekilde tasarladıklarını ifade eden Aykaç, binanın çevreye saygılı olduğunu gösteren Leed Gold sertifikasına aday olduklarını ifade etti.
Musa Aykaç, binadaki atıkları yeniden kullanacaklarını ve bu sayede doğaya daha az zarar vereceklerini dile getirerek, bu sertifikanın yüzde 10 fazla maliyet getirmesine rağmen, aidatların ise yüzde 30-40 düşeceğini vurguladı.

Avukat ve doktorlar alıyor
Projede 15 gündür ön satışta olduklarını ifade eden Aykaç, “243 dairenin 100 tanesine talep aldık. Sözleşmeleri imzalayacağız. Adliye ve hastane nedeniyle avukat ve doktorlar büyük ilgi gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çatı katına özel lounge

6 bin 842 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek olan Nurol Tower, 142 metre yüksekliğinde ve 30 katlı olacak. 73 ila 193 metrekare arasında değişen, 4 metre tavan yüksekliğine sahip 243 bağımsız bölümün bulunduğu Nurol Tower’ın 133 metre yükseklikteki çatı katında bulunan Sky Lounge’tan İstanbul manzarası izlenebilecek.
140 milyon dolar değerindeki projede 8 tane asansör de bulunacak.

2014’te teslim edilecek

Nurol Tower’da, konut ve ofislerin yanı sıra, bina sakinlerinin günlük ihtiyaçlarına yönelik toplam 6 bin 196 metrekare büyüklüğünde 36 birimden oluşan iki katlı Butik Çarşı bulunuyor.
Turgut Toydemir/Piramit Mimarlık tarafından projesi çizilen Nurol Tower’ın 2014 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Projenin işletmesini ise Alman kökenli RGM firması üstlenecek.

Metrekaresi 5 bin $

Genel Müdür Yardımcısı Tuğba Ensari ise, projede dairelerin ortalama metrekare satış fiyatının 6 bin 200 dolar seviyesinde olduğunu belirterek, “Fiyatlar 5 ile 7 bin 500 dolar arasında değişiyor. Fiyatlar 417 bin dolardan başlıyor, 1 milyon 150 bin dolara kadar çıkıyor. Brüt metrekarenin içine sadece katı ekliyoruz. Diğer alanlar brüte girmiyor” dedi.
Projede İş Bankası’ndan 120 aya kadar yüzde 0.94 faizle konut kredisi kullandırdıklarını vurgulayan Aykaç, yüzde 1 KDV ile sattıkları ev-ofislerin metrekaresi 40 dolardan kiraya verilebileceğini öngördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

PAŞABAHÇE’DE ‘DEVİR’ TAMAM

Boğaz kıyısında bulunması nedeniyle İstanbul’un en değerli arazilerinden biri olan Paşabahçe Tekel Fabrikası ihalesinin onaylanmasının ardından tapu devir işlemleri de tamamlandı. Buna göre Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan ihalede 355 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Torunlar GYO, Paşabahçe Tekel Fabrikası arazisini resmen portföyüne dahil etti.
İhale sürecinin tamamlanması ile ilgili bir değerlendirme yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Paşabahçe Tekel Fabrikası arazisi yalnız Torunlar GYO için değil, hiç kuşkusuz İstanbul ve Türkiye için çok özel bir konumda. Bu değerli arazide İstanbul ve İstanbul’un incisi Boğaz’a yakışır bir turizm tesisi yapmak istiyoruz” dedi. Projenin İstanbul’a layık olmasını istediklerini söyleyen Torun, “Ulusal ve uluslararası danışmanlar ile ortaklaşa proje geliştirmedeki tüm know- how’ımızı kullanıp, İstanbul’a layık bir eser yaratmak üzere tüm imkânlarımızı seferber etmek üzere çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Rıhtımı 45 yıl kullanacak
Torunlar GYO portföyüne dahil olan İstanbul, Beykoz, Paşabahçe Mahallesinde bulunan Eski Tekel Fabrikası arazisi içinde, tapuda farklı kayıt numaralarında yer alan 54 bin 870 metrekare, 16 bin 212 metrekare ve 827 metrekare yüzölçümlü üç ayrı taşınmaz ile bu taşınmazlar üzerinde bulunan binalar yer alıyor. Ayrıca teklif içinde yer alan 3 bin 935 metrekare yüzölçümlü iskele-rıhtım ve dolgu alanının 2057 yılına kadar olan 45 yıllık kullanma izni de Torunlar GYO’ya devredilmiş bulunuyor.

355 milyon liraya satın almıştı

Mart ayında ihalesi yapılan Tekel Paşabahçe arazisi için, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Özyazıcı inşaat, Torunlar GYO, Fernas İnşaat, Asitane Gayrimenkul ve Siyahkalem Mühendislik tarafından teklif geldiği duyurulmuştu. Toplam 50 dönümlük arsadan oluşan arazi 355 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Torunlar GYO’ya satılmıştı.

Eyüp’e enerjisini kendi üreten ‘yeşil ev’ geliyor

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Eyüp Belediyesi liderliğinde sürdürülen “Yeşil Bina Sertifikasyon Sisteminin Kurulması” projesinin en önemli adımı atıldı ve prototip yeşil binanın inşasına başlandı. Eyüp Osmanlı Parkı içerisinde inşasına başlanan “enerji verimlilik sınıfı yüksek” prototip bina, enerjisini kendi üretecek. Güneş panelleri ve bahçesinde yer alacak rüzgâr tribünleri ile gerek kendi, gerekse Osmanlı Parkı içindeki diğer Belediye hizmet binalarının kullanacağı enerjiyi üretecek olan “Yeşil Bina”, güneş enerjisi ile kendini besleyebilen ışıklandırma sistemi ile de enerji tüketimini minimum seviyeye indirecek. Yeşil bina, yalıtımlı cepheleri ile de enerji israfının önüne geçecek.

İnşası ekim ayında tamamlanacak olan Yeşil Bina’da, daha sonra Eyüplülere “enerji verimliliği” eğitimleri verilecek. Proje ile ilgili açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz” dedi. Dünyada artık yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımların hız kazandığını ve yalnızca son bir yılda, dünya genelinde yüzde 17,7 büyüme gösterdiğini ifade eden Kavuncu, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan vatandaşlarımızı desteklemeye yönelik bir karar çıkarttık. Tükettiği enerjinin tamamı ya da bir bölümünü yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim yaparak sağlayan, yeşil bina sertifikası alan, 2 bin metrekare ve üzeri alana sahip parsellerde, toplam inşaat alanını yüzde 5 oranında artırılabileceği kararını aldık.
Bugün dünya enerji ihtiyacının yüzde 88’i fosil yakıtlardan sağlanıyor. Ve yalnızca yüzde 12 oranında tükenmeyen kaynaklardan faydalanmaktayız. Fosil yakıtlarının kullanımındaki bu oran, 2050 yılında, yüzde 80 civarına düşmesi bekleniyor.”

GÜNÜN PROJESİ: YAKA EVLERİ

Bodrum’da 160 bin euro’ya bahçeli konut

Bodrum’da daha önce de butik projelere imza atan Mimar Ebru Erol ve uzun yıllar yurtdışında büyük projelerde görev alan Mühendis Ömer İçinsel’in gerçekleştirdiği Bodrum Yaka Evleri’nde örnek evler tamamlandı.
Bodrum Yarımadası’nın merkezinde, Ortakent – Yahşi Belediyesi sınırları içinde yer alan Yaka Evleri, birer adet 4 daireli ve iki daireli blok dışında tamamı müstakil 24 konuttan oluşuyor. Farklı konut seçeneklerine yer verilen projede, dairelerin büyüklükleri ise değişkenlik gösteriyor. Her konutun müstakil bahçesinin bulunduğu projede, teras alanlarına da yer veriliyor. Yaz- kış oturulabilecek şekilde tasarlanan evlerin fiyatları büyüklüklerine göre değişiyor.
Geleneksel mimariyi modern yapım teknikleriyle birleştirmesiyle dikkat çeken projenin inşaatı sırasında bölgedeki bitki örtüsünün korunması ve böylece inşaat bittikten sonra da, çevre düzeni açısından yapay bir cennet yaratmak yerine, var olan doğal bir cennette yaşama imkânı yaratması amaçlanıyor. Bodrum Yarımadası’nın merkezinde hayata geçirilen proje, plaj, pazar yeri ve alışveriş merkezlerine araba veya dolmuş ile 5-10 dakikalık mesafede konumlanıyor. Ayrıca proje, Bodrum TED Koleji’ne 3, golf kulübüne 4, kültür ve sanat merkezi Dibekli Han’a ise 1.5 km uzaklıkta yer alıyor.

YAKIN PLAN
YERİ: Bodrum/Ortakent
YAPIMCI FİRMA: Ebru Erol-Ömer Faruk İçinsel Yapı Tasarım Uygulama
TESLİM TARİHİ: Kasım 2013
KONUT SAYISI: 24
KONUT FİYATLARI: 160.000-350.000 euro

Avrupa Konutları erken teslimlere ‘devam’ dedi

6 ay erken teslimle yaşamın başladığı Avrupa Konutları Atakent 3’te dairelerin büyük kısmında taşınmalar tamamlandı. Büyük kısmının sahiplerini bulduğu projede, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri yer alıyor. Site içine bakan 4+1 dairelerin de satışta olduğu projede, 60 aya kadar yüzde 0,92, 120 aya kadar ise yüzde 0,94 faiz oranlarıyla kredi kullanılabiliyor.
Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen projede, 193 bin 500 metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor. 2 bin 300 dairenin yer aldığı projede, profesyonel spor kulübü, yüzme havuzları, spor sahaları, oyun alanları, fitness center, sauna, buhar odası, squash, aerobik ve pilates salonları gibi sosyal donatılara yer veriliyor.

Hangi daire kaç lira?
Tipi Fiyatı
1+1 263.700-387.900
2+1 323.600 - 555.000
3+1 438.700 - 668.000
4+1 581.000 - 709.000

Daire alanların kredisini teslime kadar ödüyor

216 Yapı, Çekmeköy’de inşa edilen 216 Butik projesinden konut sahibi olmak isteyenler için “Teslime kadar kredi taksitlerini biz ödüyoruz” adıyla yeni bir kampanya başlattı. Buna göre 216 Butik’ten konut alanların kredi ödemelerini dairelerin teslimine kadar 216 Yapı gerçekleştiriyor. Projenin teslim tarihi ise Şubat 2014 olarak planlanıyor.
Üç blokta, 114 daireden oluşan projede büyüklükleri 69 ile 143 metrekare arasında değişen 1+1’den 3+1’e farklı konut seçenekleri yer alıyor. Yüzde 70’i sosyal alanlara ayrılan projede, fitness center, sauna ve yaz-kış kullanılabilen yüzme havuzu bulunuyor. 5 bin metrekare inşaat alanına sahip projede, peşin alımlarda yüzde 20’ye varan indirimler de yapılıyor.

Hangi daire kaç lira?
Tipi Fiyatı
1+1 170.000
2+1 260.000
3+1 325.000

Kurtköy’de 195 bin lira bandından satışa başladı

MVK Yapı tarafından Kurtköy’de hayata geçirilen Work Square projesinde satışlar başladı. Toplam 50 bin metrekare inşaat alanından oluşan projenin teslim tarihi ise 2015 olarak belirtiliyor. Ev-ofis konseptinden oluşan projede 71 tane stüdyo, 182 tane 1+1, 84 tane 2+1 ve 14 tane 3+1 olmak üzere toplam 351 dairede bulunuyor. 50 metrekareden, 180 metrekareye kadar farklı büyüklüklerdeki planları ile birçok seçenek sunan projede metrekare fiyatları ise 195 bin ile 740 bin lira arasında değişiyor.
Kat bahçeli dairelere yer verilen projenin sosyal donatıları arasında spor merkezi, kapalı yüzme havuzu, hobi salonu, SPA, 350 araçlık kapalı otopark bulunuyor.

‘Dönüşüm yeşil binalar için önemli bir fırsat’

17- 23 Eylül tarihleri arasında kutlanan Dünya Yeşil Binalar Haftası nedeniyle açıklamada bulunan Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve ÇEDBİK Yönetim Kurulu Üyesi Melih Şimşek, dünyanın en pahalı enerjisini yüzde 70’ler düzeyinde dışa bağımlı kullanan bir ülke olarak, sürdürülebilir verimlilik için özel sektör ve kamunun elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.
Yeni binaların mutlaka yeşil binalar olarak inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Şimşek, “Kentsel dönüşüm bu anlamda yeni inşa edilecek birçok binanın yeşil bina olması için bir fırsattır. Biz de Akşan Yapı olarak yüzde 90 geri dönüştürülebilir olan çeliği kullanarak yeşil binaların yaygınlaşması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.