Ekonomi BYEGM ve TOBB gazetecilere yabancı dil eğitimi verecek

BYEGM ve TOBB gazetecilere yabancı dil eğitimi verecek

27.06.2008 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile TOBB, medya mensuplarına, mesleki bilgi ve tecrübelerinin artırılması için yurtiçi ve yurtdışında yabancı dil eğitimi imkânı sağlayacak.

BYEGM ve TOBB gazetecilere yabancı dil eğitimi verecek

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, BYEGM Genel Müdür Vekili Salih Melek, TOBB Türkiye Medya İletişim Meclisi Başkanı Vahap Munyar tarafından imzalanan protokole göre, 50 yaygın medya mensubu Türkiye’de 3 ay yabancı dil eğitimi görecek.
Kurulacak komisyon tarafından bu eğitimde başarılı olanlar arasından seçilecek 10 yerel ve 10 yaygın medya mensubu da 3 ay süre ile Londra ve Washington’da eğitim alacak.
Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın törende yaptığı konuşmada basına yardım etmenin toplumun, hayatın tamamına yardım etmek anlamına geldiğini, çünkü basının hayatın tamamına etki ettiğini ifade etti.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da daha önce 1968 ve 1991 yılları arasında BYEGM tarafından gerçekleştirilen yabancı dil eğitim projesine 168 gazetecinin katıldığını hatırlattı.