Ekonomi Çalışana yasaklı Telekom hissesi

Çalışana yasaklı Telekom hissesi

27.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çalışana yasaklı Telekom hissesi

Çalışana yasaklı Telekom hissesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nami Çağan, Çalışanları Tasarrufa Teşvik Fonu karşılığında çalışanlara Türk Telekom hisseleri verilmesine ilişkin yasa tasarısı hazırlığının da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Buna ilişkin olarak bakanlıklardan istenen görüşlerin geldiğini, planlanan uygulamaya kimsenin karşı olmadığının görüldüğünü belirten Çağan, "Telekom hisselerinin çalışanlara dağıtılması konusunda hükümet içinde bir sorun yok. Hükümet ortakları bu konuda hemfikir. Ancak yasanın ne zaman çıkacağı konusunda süre veremem. Siyasi konjoktürün hafiflemesi lazım. Zaten bu düzenlemeyi işsizlik sigortası içerisinde Meclis'e göndereceğiz" dedi.
Çağan, Telekom'un değerinin tesbit edilmesi çalışmasının son aşamada olduğunu da ekleyerek, yüzde 34'lük hisseye 20 milyar dolar gibi düşük bir değer biçilmesi halinde, fonu tamamını karlıyacağını söyledi.
Çalışanlara hisse dağıtımının kesinlenmesi halinde hisselere 6 aylık bir işlem yasağı konabileceğini de ekleyen Çağan, şöyle konuştu:
"Telekom hisseleri bir anda borsada işlem görmeye başlarsa sıkıntı doğabilir. Ancak bu hisseler borsada derinlik yaratacaktır. Biz bu hisse senetlerinin çok değerli olduğunu, çalışanlara ciddi bir kar payı sağlayabileceğini halka göstermek istiyoruz. Bu nedenle bir süre işlem yasağı konmasında sakınca yok, ama bu işlem yasağının süresi konusunda ciddi bir çalışma yapmak gerekir."