Ekonomi CAM GiBi GÖRÜNTÜ YARIŞI!

CAM GiBi GÖRÜNTÜ YARIŞI!

03.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA 2016’ya görüntü teknolojileri damga vuruyor.

CAM GiBi GÖRÜNTÜ YARIŞI

Yeni nesil televizyonlarda daha iyi görüntü ve ekran kalitesi için yeni teknolojiler üzerinde son sürat çalışılıyor. Bütün üreticiler daha ince, şık ekran ve daha iyi ekran görüntüsü için kolları sıvamış durumda.
Fuarda OLED TV, 4K yani UHD, SUHD, HDR, 8K, Wide Color Gamot, Quantum Dot teknolojisine sahip TV’lerin gövde gösterisi yaşanıyor. Yerli markalar Vestel, Arçelik ve Grundig yanında yabancı dev markalar bu alanda modellerini yarıştırıyor.
4 kat net...
Yeni ekran teknolojileriyle TV izleme keyfinin artırılması için çalışılıyor. OLED, ekranı olabildiğince ince, hafif ve daha az enerji tüketen, gerçek ve canlı bir görüntü kalitesi sunan yeni nesil bir TV teknolojisi. Organic Light Emitting Diode (Organik Işık Yayan Diyot) kısaltması. OLED ekran teknolojisi, LED’den farklı bir yapıya sahip. 8K TV’lerin ise prototipi sergileniyor. 4K’ya göre dört kat daha iyi görüntü kalitesi sunuyor olacak. Quantum Dot ekran teknolojisi kullanan TV’ler de normal TV’lere göre daha iyi renk hassasiyetine sahip.
Televizyon pazarının gündeminde HDR (High Dynamic Range) teknolojisi de baş sıralarda. Bu teknoloji kontrasttaki ilerlemeler, daha gerçekçi ve canlı renk gamı sayesinde daha parlak sahneler, daha derin siyah tonlar ve daha detaylı görüntüler sunuyor. IFA, bu konuda envai çeşit modelle TV sektörünün nabzını tutuyor.