Ekonomi Çamlıca Tepesi’ne yukarıdan bakacak

Çamlıca Tepesi’ne yukarıdan bakacak

24.01.2010 - 00:40 | Son Güncellenme:

Sur Yapı, Çamlıca Tepesi’ne 50 metre yüksekten bakacak bir projenin altyapı çalışmalarını tamamladı. 160 metrelik 2 ikiz kulenin bir diğer iddiası da yüksek binaların da çevreci olabileceğini kanıtlamak olacak

Çamlıca Tepesi’ne yukarıdan bakacak

Sur Yapı, Çamlıca’ya tepeden bakacak ilk projeyi hayata geçirmek için altyapı çalışmalarını tamamladı. 160 metrelik iki kule halinde inşa edilecek projeden Çamlıca Tepesi’nin yanı sıra Boğaz, Adalar ve Marmara Denizi de izlenebilecek. Henüz ismi belirlenmeyen projenin bir diğer özelliği ise inşaatında tamamen doğal ve çevreci malzemeler kullanılacak olması.
Sur yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, yeni projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada Çamlıca Tepesi’nin deniz seviyesinden yüksekliğinin 240 metre olduğunu, hayata geçirecekleri projenin yer aldığı arazinin ise 130 metrede olduğunu belirtti. Bu durumda kulenin 40. katının deniz seviyesinden yüksekliğinin 290 metreye ulaşacağını vurgulayan Elmas, şöyle konuştu:
“Projenin 25. katı Çamlıca Tepesi’nin zirvesiyle aynı yükseklikte. Bu kattan itibaren her katta yükselerek Çamlıca Tepesi’ne yukarıdan bakılabilecek. Binanın en üst katı ise Çamlıca’nın tepesinden 50 metre yükseklikte olacak. Böylece hem Boğaz hem Adalar hem de Marmara Denizi izlenebilecek. Konsepti, mimarisi, inşaat kalitesi ve kullanılan malzemeleriyle İstanbul’un anıtsal
projelerinden birisi olacak.”
En geç nisan ayında satışa çıkmayı planladıklarını bildiren Elmas, 3 etaptan oluşacak projenin tamamlanmasının ise 2013’ü bulacağını kaydetti.

‘Yüksek ve çevreci’
Altan Elmas, projenin bir diğer özelliği olarak inşasında tamamen doğal ve çevreci malzemeler kullanacak olmalarını gösterdi. Elmas, “Bu konuyla özellikle ilgileniyorum. Sadece İstanbul’un değil, dünyanın en iyi çevreci binalarından birisini yapacağız. Bunu yaparken amacımız ne para kazanmak ne de isim yapmak. Sadece kalıcı iş yapmak istiyoruz. Sıradışı iş yaparak, yüksek katlı binaların da çevreci olabileceğine dikkat çekeceğiz. Niyetimiz sadece para kazanmak olsa toplu konut yaparız. Toplu konut işinde sürüm yapma şansınız yüksek. Ama böyle binalardaki ve projelerdeki konutlarda sürüm yapılmaz. Zevk sahibi, eğitimli ve geliri yüksek insanlar hedeflenir” dedi.

Haberin Devamı

İÇİNDEN OTOBAN GEÇEN PROJE
Çamlıca Tepesi’ne tepeden bakacak proje, 155 bin metrekarelik arsa üzerinde hayata geçirilecek. Projenin tam olarak konumlanacağı yer ise Çamlıca eteklerindeki Tantavi’deki Tantavi Tüneli’nin devamında olacak. Sur Yapı’nın bu yeni projesindeki arsanın ortasından Şile otobanı geçiyor. Altan Elmas, merkezi konumda yer alan İstanbul’daki en büyük arsa olarak nitelendirdiği arsayı, “Kat karşılığı Ayvaz ve Mecit ailelerinden aldık” dedi.


FİYATLAR 5 BİN TL’DEN BAŞLAYACAK
Toplam yatırım bedeli 500 milyon dolar olan projenin yarısından fazlasını yatay binalar oluşturacak. 160 metrelik 2 ikiz kulenin yer alacağı projede konut sayısı 1.550 olacak. Konut alanlarının 40 metrekare ile 250 metrekare arasında olacağı projede henüz fiyatlandırma çalışmaları yapılmasa da Altan Elmas, ortalama satış fiyatının 5-6 bin TL’den başlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Çamlıca Tepesi’ne yukarıdan bakacak

KONUTUN HALKA AÇIK ŞİRKETİ 455 MİLYON LİRA CİRO YAPTI
Sinpaş’ın sadece 27 konut iadesi var

Konut sektöründe halka açık tek şirket olan SİNPAŞ Gayrimenkul yatırım Ortaklığı’nın 2009’da gerçekleştirdiği konut satışlarının adeti ve cirosu belli oldu. Şirketin rakamları, gerçekleştirdiği ciro kadar, ‘sattığı konutlar sürekli iade ediliyor’ dedikodularına yanıt vermesi açısından da önemli. Açıklamaya göre, SİNPAŞ, 2009’da 1.204 konut sattı ve 455 milyon TL ciro gerçekleştirdi.
Şirketin en yüksek ciroyu yaptığı proje ise Bosphorus City oldu. SİNPAŞ, bu projede 405 konut satarak, 199 milyon 700 bin TL ciro elde etti. 105’i arsa sahibi adına olmak üzere toplam 737 konutun satıldığı Aquacity 2010, ise satış açısından en başarılı ikinci proje oldu. Şirketin 737 adetlik konut satışıyla elde ettiği ciro 174 milyon 980 bin TL oldu.
Şirket, ‘En başarılı 3’ listesinde yer alan üçüncü isim ise Lagün. 33 konutun satıldığı Lagün’de ciro 49 milyon 968 bin TL olarak gerçekleşti.
Şirketin, Bursa’da hayata geçirdiği Bursa Modern’de ise konut satışı 29’a ulaşırken, elde edilen ciro ise 30 milyon 520 bin TL olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

Çamlıca Tepesi’ne yukarıdan bakacak

SİNPAŞ, açıkladığı rakamlarla ‘konutlar sürekli iade ediliyor’ dedikodularına da yanıt verdi. SİNPAŞ’ın 4 projesinden konut satın alıp da iade edenlerin adeti 27. Bunların 12’si Auqacity 2010’da, 6’şarı Bosphorus City ve Bursa Modern’de, 3’ü ise Lagün’de.

Çamlıca Tepesi’ne yukarıdan bakacak

DD Mortgage’tan kredide ortaklık açılımı
DD Mortgage, ortaklık yoluyla konut sahibi olmak isteyenler için farklı seçenekler sunuyor.
Geliştirdiği model çerçevesinde ortaklık yoluyla ev almak isteyen herkese ‘ortak ev ortak kredi’ konseptinde yeni seçenekler sunan DD Mortgage, aileden ya da arkadaşlardan herhangi birisiyle ortaklık yapma şansı sunuyor. DD Mortgage’den yapılan açıklamaya göre, bu konsept çerçevesinde evi ortak almak isteyenlere 20’nin üzerinde kredi seçeneği sunuluyor. Bu çerçevede, ürünlerden kişisel tercihlere bağlı olarak uygun olanını seçme ve rekabetçi faiz oranları ile 15 yıla varan vadeleri ortakla birlikte kullanma imkanını geliştiren şirket, kampanya dahilinde 31 Ocak tarihine kadar başvuruda bulunanlara, ilk yıl DASK Sigortası da hediye ediyor.
Ayrıca, şirketin internet sitesinde ‘tıklayın, biz sizi arayalım’
formunu dolduranları banka kendi müşteri temsilcisiyle arayarak konuyu
konuşma imkânı tanıyor.

Haberin Devamı

Profilo’dan ‘borcumuz yok’ açıklaması
Kamhi ailesinin yatırımlarından biri olan Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Yatırımları A.Ş hakkında açılan iflas davasıyla ilgili olarak Profilo Telra Genel Sekreteri Nurcan Esmer, açıklama yaptı.
Yapı Teknolojileri Sanayi’nin İstanbul 15. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne açtığı ve 13 Nisan’da görülecek davayla ilgili olarak Esmer, şu ifadelere yer verdi: “Bodrum Yalıkavak’ın iflasını isteyen Yapı Teknolojileri Sanayi’nin aleyhine 24 Eylül 2009‘da İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde menfi tespit davası açtık. Yapı Teknolojileri, inşaat malzemeleri satan bir şirket. İddia edilen alacak 1-2 milyon dolar civarında. Biz böyle bir borcumuzun olmadığını iddia ediyoruz. Karşı taraf ise alacaklı olduğunu öne sürerek iflas davası açtı. Yargı önünde haklılığımızın çıkacağına inancımız tam” dedi.
Esmer açıklamasında Cem Hakko ve Şenol Sarı’ya hiçbir borçlarının kalmadığını da belirtti.

Haberin Devamı

Fransa, Pierre Loti’ye sahip çıktı
Fransa Devleti, İstanbul Beyoğlu’ndaki Pierre Loti Lisesi’nin binasının depreme karşı güçlendirilmesi için ihale açtı. Açıklamada, binanın depreme karşı güçlendirilmesinin yanı sıra restorasyon, renovasyon ve iç mekan düzenlemelerini gerçekleştirileceği belirtilirken, çalışmaları yapacak şirketlerin belirlenmesi için ihalenin rekabete açık şekilde yapılacağı ifade edildi. İhaleye katılmak isteyen firmalar detayları öğrenmek için www.consultfrance-istanbul.org veya Pierre Loti Lisesi’nin www.pierreloti.k12.tr ardresinden ayrıntılı bilgi alabilirler.


Beşiktaş’ta 256 metrekare arsa
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kendi mülkiyetindeki 256 metrekarelik arsa için satışa çıktı. Beşiktaş Ortaköy’de yer alan arsanın imar durumu ise konut. Muhammen bedeli 1 milyon 27 bin TL olarak belirlenen arsanın geçici teminatı, 30 bin 824 TL. İhale, 3 Şubat 2010 tarihinde, saat 12.00’de İstanbul Büyükşehir Belediye’sinde yapılacak.

Çamlıca Tepesi’ne yukarıdan bakacak

GÜNÜN PROJESİ
Güneş enerjisiyle elektrik üretecek

Esenyurt Haramidere’de Aydınlı Grup ve K Yapı Gayrimenkul ortaklığıyla inşa edilen Solarkent’in en temel özelliklerinden biri kendi elektriğini üretecek olması. Site kendi elektriğini, solar panaller yoluyla üretecek. Bu, İstanbul için bir ilk. Yani, proje, çevreye duyarlı site arayanlar için ideal.
Solarkent’te alanları 57 metrekare ile 144 metrekare arasında değişen 866 konut bulunuyor. Fiyatlar ise 138 bin TL’den başlıyor, 293 bin TL’ye kadar yükseliyor. Konut tiplerinin 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde çeşitlilik gösterdiği Solarkent’te 48 ay sıfır faizle, 120 ay yüzde 0.59 faizle vade uygulanıyor. Yüzde 30’luk peşinat ise 2011 yılının ocak ayında ödeniyor.
Projede şu ana kadar yüzde 50’nin üzerinde satış gerçekleşti. Konutların sahiplerine Ocak 2011’de teslim edileceği Solarkent’te 2 bloğun kaba inşaatı tamamlandı. Diğer 2 bloğun yapımı isedevam ediyor.
Projede konutların yanı sıra yüzme havuzları, basketbol ve voleybol sahaları, yürüyüş parkuru, dinlenme alanları, çocuk havuzu, süs havuzları, çocuk oyun alanları, halı saha, tenis kortları, fitness center, sauna, açık ve kapalı otoparklar bulunuyor.

NEDEN CAZİP?
- İstanbul’un kendi elektriğini üretecek ilk sitesi. Çevreye duyarlı site arayanlar için ideal.
- En uzun vadede aylık faiz oranı 0.59. Faiz oranları çok cazip.
- Projeyi yapan şirket, satışları hızlı gerçekleştirdi. İnşaatın teslimine 1 yıl var. Yüzde 50’si satıldı. Tamamlanmasına yakın satışlar artar.
- Sosyal donatıları, satıldığı fiyata göre gayet iyi.

34 gayrimenkulü TMSF satacak
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye’nin değişik şehirlerinde bulunan 34 gayrimenkulü satışa çıkardı. 7’si İstanbul’da bulunan gayrimenkullerin yer aldığı diğer şehirler ise Ankara, Aydın, Bursa, Denizli, Edirne, Hatay, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Ordu ve Trabzon.
Satılacak taşınmazlar ise konut, işyeri ve arsadan, mesken, kooperatif hissesi ve fabrikaya kadar çeşitlilik gösteriyor. TMSF’nin 24 Şubat’ta teklif alma toplantısı düzenleyeceği gayrimenkullerin arsa alanları 237 metrekare ile 211 bin 577 metrekare arasında değişiyor. Muhammen bedellerde minimum bedel 2 bin 900 TL olarak belirlenirken, 75 milyon 500 bin TL en yüksek rakam olarak dikkat çekiyor. Kurumun İstanbul’da satışa çıkaracağı 7 gayrimenkul ise Bahçelievler, Kadıköy, Kartal, Sarıyer ve Kağıthane’de bulunuyor.

TMSF, İSTANBUL’DA NE SATIYOR?
1) BAHÇELİEVLER-YENİBOSNA: İlçede yer alan ‘metruk fabrika binası‘ brüt 2 bin 790 metrekarelik alanda iki parsel olarak satışa çıkarılacak. Arsalardan biri 252 metrekare alana sahip. Satışa çıkarılacak hissesi ise 2/6. Diğer parsel 2 bin 394 metrekare ve tam hisseli. Arsaya biçilen muhammen bedel 2 milyon 120 bin TL
2) KADIKÖY: Semtte 85 metrekarelik tam hisseli daire satışa çıkarılıyor. Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi’nde bulunan dairenin muhammen bedeli 84 bin TL.
3) SARIYER-DEMİRCİKÖY: İlçede satışa çıkarılan arazi 14 bin 734 metrekare büyüklüğünde. Tarla vasfındaki arsa, jeolojik açıdan sakıncalı olarak tanımlandığı gibi 1. derece doğal sit alanında bulunuyor. Arazinin muhammen bedeli 640 bin TL.
4) SARIYER-TARABYA: TMSF’nin burada satışa çıkardığı gayrimenkul 3 bodrum, zemin, 1 normal kat ve çatı katından oluşan binanın 2. bodrum katında yer alan yaklaşık brüt 203 metrekare kapalı alanlı bir mesken. Gayrimenkul için belirlenen muhammen bedel ise 1 milyon 150 bin TL.
5) SARIYER-TARABYA: TMSF, aynı binanın
1. normal ve çatı katında yer alan, yaklaşık brüt 263 metrekare kapalı alanlı dubleks meskeni de satışa çıkarıyor. Muhammen bedeli 2 milyon 200 bin TL.
6) KARTAL-ORHANTEPE: Burada satışa çıkarılan ise yaklaşık 115 metrekare alanlı, tam hisseli bir daire. Gayrimenkulün muhammen bedeli 97 bin TL.
7) KÂĞITHANE: TMSF’nin satışa çıkardığı
7. gayrimenkul ise Kâğıthane ilçesinde Gürsel Mahallesi’nde bulunuyor. Kuruluşun satışa çıkardığı gayrimenkul, 37 bin 308 metrekare arsa üzerinde yaklaşık brüt 21 bin 840 metrekare kapalı alanlı eski birrabak bakır fabrikası binası. Makinesi hariç arsa ve binasıyla satışa çıkarılan gayrimenkulün
muhammen bedeli 40 milyon TL.