Ekonomi Çamlıca ve Bodrum’a sağlık dolu rezidans

Çamlıca ve Bodrum’a sağlık dolu rezidans

27.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ant Yapı, ‘sağlık’ konseptini uygulamaya başladığı ilk projesini Çamlıca’da hayata geçiriyor. Projenin ikinci durağı ise Bodrum olacak. Konseptin Türkiye geneline yayılması hedefleniyor

Çamlıca ve Bodrum’a sağlık dolu rezidans

Yurt dışında gerçekleştirdiği taahhüt projeleriyle öne çıkan Ant Yapı, yurt içinde de yeni proje hazırlıklarını sürdürüyor. Uzun süredir pek çok gayrimenkul geliştiricinin gündeminde olan ‘sağlık rezidansları’ çalışmasına başlayan Ant Yapı, ilkini Çamlıca’da hayata geçireceği yeni konsepti, ülke genelinde de uygulamayı planlıyor. ‘Antwell Life Care Residence’ adı verilen projede Acıbadem Grubu ile ortaklık yapan Ant Yapı, arsa hariç 150 milyon liralık yatırım yapacak. Projede 157 rezidans olacağını belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, ruhsatını aldıkları projeye ocak ayında başlayacaklarını, 30 Haziran 2019’da ise tamamlayacaklarını söyledi. Rezidansların metrekare birim fiyatlarının 10 bin liradan başlayacağını kaydeden Okay, “Evlerin yarısını satıp, yarısını işleteceğiz. Ayrıca sağlık konsepti dışında satın alanların kiralayamaması için kontratlara düzenlemeler de yapıldı” dedi.

Haberin Devamı

Bodrum’a gidiyor

Mehmet Okay, projede bir klinik, her türlü engele karşı yapılanma, 7/24 hemşire ve doktor desteği, acil müdahale için ambulans hizmeti, psikolojik, fizyolojik ve diyetisyen desteği gibi pek çok sağlık ihtiyacının projede yer alacağını dile getirdi.

Çamlıca ve Bodrum’a sağlık dolu rezidans
Antwell Life Care Residence’la başladığı ‘sağlık’ konseptini Bodrum’a da taşımak istediklerini belirten Okay, “Bodrum’da adeta bir kasaba yapacağız. İçinde oteli de olacak bir proje. Bu konsepte de projenin bir bölümünde yer vermek istiyoruz” dedi.
Kullanılacak hizmetlerin aidat bedeli içinde yer aldığını belirten Okay, “Burası huzurevi değil. Amacımız insanların rezidansta yaşarken bu hizmetleri alabilmesi, sosyal alanlarda vakit geçirebilmeleri. Üstelik 5 yıl boyunca kira garantisi de veriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İngilizlerden iş alıyoruz’

‘Rus dostlarımız sayesinde Londra’da da işler üstlendik’ diyen Mehmet Okay, Londra 150 milyon poundluk 3 proje hayata geçirdiklerini söyledi. Merkezde bir renovasyon projesinde ise metrekaresi 40 bin pound’dan satış yaptıklarını anlatan Okay, dışarıdan tamamen korunan projenin içinde ise Türk ürünlerine kullanamaya özen gösterdiklerini dile getirdi. Taahhüt işlerinin yanında ufak bir proje ile Londra’da yatırımcı da olacaklarını kaydeden Okay, ayrıca ABD’de ise Miami ve New York’ta şirket kurduklarını söyledi. Okay, “ABD’de yaklaşık 150 milyon dolarlık taahhüt işleri geliştiriyoruz. Türk bayrağını ABD ve Londra’da da gururla dalgalandırıyoruz” dedi. 2018 için 1 milyar dolar ciro öngördüklerini belirten Okay, yurt içinde de hem taahhüt, hem de kendi projelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Rusya’da işler artık düzeldi

Bugüne kadar yur içinde ve yurt dışında 9 milyon metrekare büyüklüğünde ve 10 milyar dolar değerinde yaklaşık 100 farklı projeye imza attıklarını hatırlatan Okay, uçak kriziyle birlikte kesintiye uğrayan işlerin yeniden eski günlerine döndüğünü anlattı. Okay, “Bizleri çok iyi tanıdıkları için mevcut işlerimizde sorun çıkmıyordu ancak yeni iş alamıyorduk. Şimdi her şey normale döndü. Rusya’da devam eden projelerimizin tutarı 1.78 milyar dolar. Yine Türkmenistan’da 100 milyon dolar tutarında iki adet temiz su-atık su sistemi çalışmamız var” ifadesini kullandı.