Ekonomi Caribou, en büyük mağazasını Bağdat Caddesİ’nde açtı

Caribou, en büyük mağazasını Bağdat Caddesİ’nde açtı

09.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yıldız Holding ve Kuveytli Al Sayer Franchising Company ortaklığıyla Türkiye pazarına giren Caribou Coffee, ilk mağazasını açtı.

Caribou, en büyük mağazasını Bağdat Caddesİ’nde açtı

Yıldız Holding bünyesindeki Cafe Crown’ın yüzde 50’sinin Kuveytli Al Sayer Grubu’na satılmasının ardından açılan Bağdat Caddesi’ndeki Caribou Coffee, kahve zincirinin dünyadaki en büyük mağazası oldu.
Önümüzdeki süreçte spor tesislerinde bulunanlar dışındaki Cafe Crown mağazaları Caribou Coffee’ye dönüştürülecek. Ülker’in perakende satışı yapılan kahve markası Cafe Crown ise aynı şekilde varlığını sürdürecek.
Caribou Coffee Dünya Başkanı Mike Tattersfield, Ortadoğu’da uzun süredir ortaklık kurdukları Al Sayer Grubu’ndan, bölgedeki fırsatları değerlendirmelerini istediklerini ve Türkiye’nin de bu fırsatlar arasında dikkatlerini çektiğini anlattı.
Tattersfield, halihazırda ABD’nin ikinci büyük kahve zinciri olarak Ortadoğu’da ve Kore’deki operasyonlarıyla birlikte toplamda yaklaşık 600 mağazaya sahip olduklarını aktardı.

150-200 mağaza hedefi
Yaklaşık altı bin yerel “kahve dükkanı”nın bulunduğu Türkiye kahve pazarının hâlâ çok genç ve gelişmemiş olduğunu belirten Tattersfield, bu nedenle pazarın kendileri için büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. Tattersfield, “Bizim için önemli olan mağaza sayısı değil ama pazarda 150-200 mağazalık potansiyel görüyoruz” diye konuştu.

Marketlere de girecek
Tattersfield, mağaza zinciriyle insanlarda bir sadakat oluşturduktan sonra marketlerde kendi markalarıyla kahve satmayı da planladıklarını ifade etti. Al Sayer Franchising Company Genel Müdürü Hamad Alsayer de, Türkiye’yi yatırım için cazip bir ülke olarak gördüklerini belirtti.

Haberin Devamı

‘Sporda Cafe Crown’lar kalacak’

Yıldız Holding Gıda, Dondurulmuş Ürünler ve Kişisel Bakım Grup Başkanı Zeki Ziya Sözen, Cafe Crown markasıyla Yıldız Holding olarak kahve pazarına girdiklerinde asıl olarak perakendede güçlü bir marka yaratmayı amaçladıklarını anlattı.
Sözen, “Markamız perakendede güçlü bir yere geldi. Fındıklı ’üçü bir arada’ ile fark oluşturduk. Cafe Crown olarak ana işimiz devam edecek” dedi. Al Sayer Grubu’yla işbirlikleri sonucunda Türkiye’de Caribou Coffee zincirinin yüzde 50 ortağı olduklarını belirten Sözen sözlerini şöyle sürdürdü:
“Spor tesislerindeki Cafe Crown zincirlerimiz devam edecek ama diğer Cafe Crown mağazalarını Caribou Coffee’ye dönüştüreceğiz. 28 Cafe Crown vardı. 24’ü aşamalı olarak Caribou Coffee’ye dönüşecek. Cafe Crown olarak perakendedeki ana işimiz yüzde 100 Yıldız Holding olarak devam edecek.”