Ekonomi Caroline Koç Turcology’ye başlıyor

Caroline Koç Turcology’ye başlıyor

26.12.2009 - 00:49 | Son Güncellenme:

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç, yeni bir marka yaratmaya hazırlanıyor: Turcology...

Caroline Koç  Turcology’ye başlıyor

Geçen yıl Haremlique markasıyla lüks ev tekstili ve kahve üretmeye başlayan ve Akaretler’de bir mağaza açan Caroline Koç, girişimlerini büyütüyor. Koç, 4 Aralık’ta ‘Turcology’ markasını tescil ettirmek için Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) başvurdu. TPE, markayı Caroline Koç için koruma altına aldı. İngilizce olan Turcology kelimesi, Türkoloji yani Türklük bilimi anlamına geliyor.
Turcology’nin Haremlique gibi üst segmentte bir marka olarak konumlandırılacağı, yeni markanın içeriğinin ise yeni yıl içinde netleşeceği belirtiliyor.

Havalimanına açılıyor
Mustafa Koç, Caroline Koç ve tasarımcı Banu Yentür’ün birlikte kurduğu ‘Haremlik Tekstil’ firması, Haremlique markasıyla ilk mağazasını geçen yıl mayısta açmıştı. Akaretler Sıraevleri’ndeki mağazada Koç ve Yentür’ün kendi tasarımıyla ürettiği lüks ev tekstil ürünleri, aksesuarlar, sabunlar ve mumlar satılıyor. Caroline Koç’un Turcology markası üzerinde de uzun süredir düşündüğü ve bir an önce tescilini yaptırmak istediği belirtiliyor.
Kısa süre içinde büyük ilgi gören ve yurtdışına açılmaya hazırlanan Haremlique markasında da yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Akaretler’deki mağaza yetmemeye başlayınca, Haremlique yandaki mağazayı da alarak iki katına çıktı. Haremlique ayrıca ikinci şubesini Pendik’teki Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminaline açmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Ömer Sabancı eşiyle ortak holding kurdu
Sabancı Holding’in kurucusu Hacı Ömer Sabancı’nın torunu, eski TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı kendi holdingini kurdu.
Geçen hafta tescil edilen Densa Holding’in merkezi Vaniköy ve sermayesi 1 milyon lira olarak belirlendi. Holdingin kurucuları ise Ömer Sabancı, eşi Arzu Sabancı, çocukları Hacı ve Hakan Sabancı ile eski Advansa Sasa yöneticilerinden Atilla Çubukçu oldu.
Densa Holding, Esas Holding’in ardından Sakıp Sabancı’nın vefatı sonrası Sabancı Holding’den ayrılan aile fertlerinin kurduğu ikinci holding. Ömer Sabancı, 2007’de holdingden ayrılanlar kervanına katılmıştı. Demir Sabancı ve Yalçın Sabancı ile ortak Döysa Havacılık ve Dörtsa İnşaat’ı kuran Ömer Sabancı ayrıca Demsa, Hayat Tekstil ve Odesa Geliştirilmiş Polimer’in ortakları arasında yer alıyor. Ömer Sabancı, en son kuzeni Demir Sabancı ve kız kardeşi Demet Sabancı Çetindoğan’la birlikte Densa Denizcilik şirketini kurmuşlardı. Sabancı şimdi de ortakları arasında yer aldığı son firmayla aynı adı taşıyan bir de holding kurarak iş hayatında büyük bir adım daha attı.

Haberin Devamı


Nazlı Keçili ‘Konichuwa’ diyecek
Bir zamanların en büyük reklam şirketlerinden Cenajans’ın kurucusu Nail Keçili’nin kızı Nazlı Keçili Öztarhan, tekstilci oluyor.
Kısa süre önce ev yapımı makarna üretmek için ‘Muma Gıda’ adlı bir şirket kuran Keçili Öztarhan, şimdi de tekstil için kolları sıvadı.
Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak Japonca ‘merhaba’ anlamına gelen Konichuwa (Konichiwa olarak da yazılıyor) kelimesini marka olarak tescil ettiren Nazlı Keçili Öztarhan, “Yazın tekstil üretmeye başlıyorum. Reklam sektörü eskisi gibi değil. Giysileri Japon alfabesinden harflerle süsleyeceğim” diyor.