Ekonomi Çelik’le kavga etti, Dinçer’e müsteşar oldu

Çelik’le kavga etti, Dinçer’e müsteşar oldu

18.07.2009 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kabine revizyonunun ardından bürokraside taşlar yerinden oynuyor.

Çelik’le kavga etti,  Dinçer’e müsteşar oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, selefi Faruk Çelik ile yaşadığı tartışmanın ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı’ndan istifa eden Birol Aydemir’i Bakanlık müsteşarlığına getirdi.
Tuncer Kayalar’ın Başbakanlık Müşavirliği’ne getirilmesiyle boşalan Dış Ticaret Müsteşarlığı’na İthalat Genel Müdürü Ahmet Yakıcı atandı. Naci Ağbal’ın Maliye Müsteşarlığı’na getirilmesiyle boşalan Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’ne ise Gelir İdaresi Başkan yardımcılarından İlhan Hatipoğlu getirildi.

110 gün izin almıştı
Atama kararları içinde en çok dikkat çekeni Çalışma Bakanlığı’nda oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı’na Birol Aydemir getirildi.  
AKP’nin ekonomi programını hazırlayan isimler içinde bulunan Aydemir, bir dönem DPT Müsteşar Yardımcılığı yaptı. Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na getirilmesi gündeme gelen Aydemir’in ataması eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in vetosu nedeniyle gerçekleştirilememişti.
Aydemir, 2006’da SGK’nın başına getirilmiş, ancak dönemin Çalışma Bakanı Çelik ile sorun yaşamıştı. Aydemir’in Çelik ile sosyal güvenlik reformu nedeniyle tartışma yaşadığı, sözlü tartışmanın fiili kavgaya dönüştüğü iddiaları gündeme gelmişti. Bu gelişmeler üzerine, Aydemir 110 gün izin kullanmıştı. Aydemir, daha sora istifa ederek eski kurumu DPT’ye dönmüş ve Washington Ekonomi Müşavirliği’ne atanmıştı.
Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’na Ahmet Zahteroğulları, Çalışma Bakanlık Müşavirliği’ne de Strateji Geliştirme Başkanı Birol Ekici getirildi. Ekici’nin atanmasıyla boşalan Çalışma Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na Mehmet Aslan Yılmaz’ın atanması uygun bulundu.