Ekonomi Cendere’de 3 projeye 550 milyon TL yatırım

Cendere’de 3 projeye 550 milyon TL yatırım

30.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

23 yıldır ağırlıklı olarak İstanbul ve Bodrum’da gayrimenkul projeleri hayata geçiren Seba İnşaat, kentsel dönüşümle yıldızı parlayan Kağıthane bölgesindeki ise proje sayısını üçledi.

Cendere’de 3 projeye 550 milyon TL yatırım

Ayazağa bölgesinde gerçekleştirdiği Seba Office Boulevard projesinin teslimlerine devam eden Seba İnşaat, Cendere’de inşa ve satış süreci devam eden, 202 daireden oluşan Seba Flats adındaki lüks konut projesini ise 2019 yılında teslim etmeyi planlıyor. Seba İnşaat, şimdi de Kağıthane’de yer alan yeni projesi Seba Suites’i görücüye çıkardı. Seba İnşaat, bölgedeki üç projesi için toplamda 550 milyon yatırım yapmış olacak.

Haberin Devamı

‘Güvenimiz tam’

Seba İnşaat, Kağıthane’deki yeni projesi için 110 milyon lira yatırım yapacağını açıklarken, projenin Adil Işık Group’a ait 7 bin 256 metrekare arazi üzerinde hayata geçeceği ifade edildi. Seba Suites projesinde 144 konut ve 23 ticari birim yer alacağını belirten Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, metrekare satış fiyatının 8 bin lira olacağını ifade etti. 60-180 metrekare arasında değişen 1+1 ve 2+1 dairelere yer verilen projede teslimlerin 2019’da yapılması planlanıyor. Cendere’de sanayi tesislerinin birer birer kentsel dönüşüme dahil edildiğini belirten Keçeli, “Cendere Vadisi Avrupa yakasının Bağdat caddesi olma yolunda ilerliyor. Bizim de bölgeye güvenimiz tam” dedi.

Haberin Devamı

Tarabya’da yeni proje

İstanbul’da 3 ve Bodrum’da Bodrum 2 olmak üzere 5 şantiyede projelerin devam ettiğini belirten Engin Keçeli, 2018’de Tarabya, Ulus ve Cendere’de yeni projeler planladıklarını söyledi. 3 projeyle 850 milyonluk yatırım yapacaklarını anlatan Keçeli, “Tarabya’da 19 bin 500 metrekare arazi üzerine kat karşılığı yeni projeye başlanacak. Projenin metrekare fiyatlarının 20-22 bin lira civarı olması planlanıyor. Ulus’ta 20 bin metrekare satılabilir alanı olan 80 konut yapılacak. Cendere’de ise yaklaşık 280 daire üretilecek. Hasılat paylaşımı olacak proje yaz sonu satışa çıkacak” diye konuştu.

Cendere’de 3 projeye 550 milyon TL yatırım

‘Herkes inşaatçı olmayacak’

Yıl boyunca sektörde çeşitli daralmalar yaşansa da şirket olarak pozitif bir dönem geçirdiklerini kaydeden Engin Keçeli, 2019’dan sonra sektörün geleceğinin daha da açık olduğunu söyledi. Keçeli, “Bu yıl hem arsa hem de inşaat malzemesi gideri çok arttı. Birçok kalemde yüzde 25’e yakın artış var. Satıştan kâr hesaplardık, şimdi maliyetten kâr hesabına döndük. Kârlarımızdan feragat ediyoruz. Amerika’da, Almanya’da iş yapan inşaatçılar yüzde 5-10 kârla çalışıyorlar. Az kazanmayı öğreniyoruz. Piyasa şartları bizi disipline ediyor. Herkes inşaatçı olmayacak. Önümüzdeki günler sektörde ayrışmalar olacak. İşi doğru yapanlar kalıcı olacak” dedi.