Ekonomi Çengelköy’de yaşamı başlattı şimdi 6 yeni projede ilerliyor

Çengelköy’de yaşamı başlattı şimdi 6 yeni projede ilerliyor

28.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çengelköy’de Mesa isimli projeyi tamamlayan Mesa Mesken, yeni projelerle yola devam ediyor. İstanbul’un dev projesi Tema Park ile ilgili çalışmalarını sürdüren firmanın portföyünde beş çalışma daha yer alıyor.

Çengelköy’de yaşamı başlattı şimdi 6 yeni projede ilerliyor

Ankara merkezli Mesa Mesken’in İstanbul Çengelköy’de 104 bin metrekare arsa üzerinde gerçekleştirdiği Çengelköy’de Mesa projesinde yaşam başladı. Şu anda 35-40 civarında ailenin taşındığı projede eylül ayında 150 ailenin yaşaması bekleniyor. Toplam 298 konut olarak planlanan projede şu anda 40 konut yeni sahiplerini beklerken, Mesa Mesken, geliştirdiği altı yeni proje için de çalışmalarını sürdürüyor.

‘Çok değer kazandı’
Kuruluşlarının 40’ıncı yılında ‘İstanbul’da kalan son İstanbul’ sloganıyla başlattıkları Çengelköy’de Mesa’yı 200 milyon liraya gerçekleştirdiklerini belirten Mesa Mesken Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ahmet Can Aynagöz, projenin taşıdığı değere dikkat çekti. Çengelköy’de Mesa projesinin tam da 2008 yılında meydana gelen global ekonomik krizle birlikte inşasına başladıklarını anlatan Aynagöz, buna karşın piyasadaki en çok değer kazanan projeler arasında yer aldıklarını dile getirdi. İnşaata başlandığında net metrekare birim fiyatının 4 bin 300 lira olduğunu belirten Aynagöz, bugün satış fiyatlarının 6 bin ile 9 bin lira arasında seyrettiğini dile getirdi. Bu artışla birlikte proje sakinlerinin büyük bir bölümünün oturum amacıyla tercih ettiğini söyleyen Aynagöz, “Çengelköy’de Mesa, böylece iyi bir yatırım aracı olduğunu da ortaya koydu. Proje küresel krizden etkilenmedi ve ilk sakinlerini karşılamaya başladı” diye konuştu.

‘Sadece 20 dönüm inşaat’
Projedeki 104 bin metrekare alana karşın 50 bini yer üstünde, 54 bini de yeraltında otopark, depo ve sığınak olarak 104 bin metrekare inşaat gerçekleştirdiklerini dile getiren Aynagöz, “Elit bir yaşama hitap eden, az katlı bir villa projesi gerçekleştirildi. Yüzde 80’ini yeşil alana ayrılan bu arazide çevre dokusuna uyumlu, 3’er katlı 46 bloktan oluştu. Her ihtiyaca uygun 6 farklı tipteki bloklarda, büyüklükleri 80 metrekare ile 290 metrekare arasında değişen toplam 298 adet konuta yer verildi” diye konuştu.
Arsanın ye üstünde sadece 20 dönümüne inşaat yaptıklarını belirten Aynagöz, “Her projede olduğu gibi burada da yeşil alana yer verdik. Otoparkları ve diğer ihtiyaç alanlarını yer altına aldık. Hatta zorunlu olmadıkça site içinde araç gezmeyecek” dedi.

Haberin Devamı

YENİ DÖNEMDE YENİ PROJELER
Mesa Mesken’in projeleri hakkında da bilgi veren Can Aynagöz, ikisi Kartal’da, birisi Çamlıca’da, birisi Bahçeşehir’de, birisi Kağıthane’de ve biri de Halkalı’daki Temapark olmak üzere altı proje üzerine yoğunlaştıklarını dile getirdi. Daha çok fizibilite, görüşme ve araştırma safhasında oldukları için kesin bilgiler aktaramayan Aynagöz, netleşen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

KARTAL: “Kartal’da birisi E-5 kenarında, diğeri sahile yakın iki proje gerçekleştireceğiz. Netleşmemekle birlikte ortalama 250’şer konutlu olacak. Sene sonuna doğru satışa çıkmayı planlıyoruz.”
BAHÇEŞEHİR: “Gerçekleştirdiğimiz projelere ilave olarak 4. etap olarak isimlendirdiğimiz182 konutlu bir projede de ilerliyoruz. Hatta 60 tanesini sattık. Burada sonbaharda satışa çıkacaktık ama gerek kalmayacak gibi görünüyor.”
ÇAMLICA: “Yatay ve villa tarzı bir proje üzerinde çalışıyoruz. 85 dönümlük arsada burasında daha ilerlememiz gereken konular var. Gelecek yıla kalacak gibi görünüyor.”
KAĞITHANE: “Burada ofis ve Metro Mağazaları ile bir birlikteliğimiz söz konusu. 76 bin metrekarelik bir arsada ofis projeleri gerçekleştiriyoruz. Sonbaharda satışa çıkacağız.”

Haberin Devamı


Çengelköy’de yaşamı başlattı şimdi 6 yeni projede ilerliyor


Hilton’un markası Hampton Gaziantep için yola çıktı

Hilton’un markalarından Hampton, girişimci Muharrem Balat ile birlikte Gaziantep’e giriyor. 116 odalı otelin 2012 sonunda hizmete alınması planlanıyor

İnşaat, enerji ve tarım sektörlerinde faaliyette gösteren MB Holding ile oteller zinciri Hilton arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Gaziantep’teki Gazi Muhtar Paşa Bulvarı üzerinde MB Holding tarafından inşa edilen otel binası, Hilton’un markası olan Hampton adıyla otel olarak hizmet verecek. Yapılan anlaşmaya MB Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat katılırken, Hilton Otelleri adına ise İş Geliştirme Direktörü Pağda Demircan işbirliği anlaşmasına imza attı.

2012 sonunda hizmette
MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, yapılan toplantıda otelin 2012 yılı sonlarında hizmete gireceğini belirterek, şu bilgileri verdi: “MB Holding’in inşaatını tamamladığı ve dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton Oteli ile anlaşması imzalanan Hampton Otel, Kanada, Avrupa ve ABD’de 1800’den fazla oteliyle dünya çapında hizmet kalitesi ile biliniyor. Otelin, ikisi bedensel engelliler için olmak üzere 116 odasına ek olarak 12’de bağlantılı odası bulunuyor. 7 bin metrekare kapalı alan olarak gerçekleştirilen binada 3 bin metrekare kapalı garaj yer alıyor” dedi.

Turizme katkımız olacak
Otelin kendi kategorisinde uluslararası Hampton kalitesini Gaziantep’le tanıştırmayı hedeflediğini dile getiren Balat, “Sanayi ve ticaret merkezi konumunda bulunan, turizm alanında da hızla gelişen Gaziantep’in, bu gelişimine yapılacak olan otelin de katkıda bulunacağını düşünüyorum. Otelin kaba inşaatı bitti. Hilton Oteli’nin iç mimarisi yaklaşık 18 ve 20 ay içerisinde tamamlanmak üzere tasarlandı” dedi.

MARKANIN GÜÇLÜ İKONLARI VAR
Hilton Otelleri İş Geliştirme Direktörü Pağda Demircan ise sistemin uzun yıllardan beri uygulandığına dikkat çekerek, markanın, yani Hampton’un çok güçlü ikonları olduğunu söyledi. Demircan, şöyle konuştu: “Yüzde 100 memnuniyet garantisi, bunun için de mümkün olduğunca nereye giderseniz gidin aynı hizmeti görebiliyorsunuz. Bu markada, ürünlerin birbiriyle uyumlu olması bizim için çok önemli.”

Haberin Devamı

Çengelköy’de yaşamı başlattı şimdi 6 yeni projede ilerliyor


Feriköylü projede son 5 konut

İstanbul’un merkezi noktaları arasında yer alan Feriköy’de Doğa Gayrimenkul tarafından inşa edilen Feriloft projesinde son beş dairenin satışları devam ediyor. Kullanım alanı 56 ile 103 metrekare büyüklüğü arasında değişen konutlarda fiyat etiketi ise 260 bin liradan başlıyor. Aralık 2011’de teslim edilecek konutların kullanım tümü 1+1’lerden oluşuyor.
İstanbul’un merkezi noktalarında yaşamak, trafik sorunun en aza indirgemek ve gece hayatına katılımda zaman kaybetmek istemeyenler için geliştirilen Feriloft projesinin B bloğunda yer alan konutlar şirketten yapılan açıklamada şu cümlelerle nitelendirildi: “Dairelerde kullanılan malzeme ve eşyaların büyük kısmı, kullanıcının istekleri doğrultusunda şekillenirken FeriLoft’ta ev sahiplerinin hayatını kolaylaştırmak için tüm bloklara kuru temizleme, vallet parking, oda servisi, temizlik gibi servis imkânları sağlanıyor. Birbirinden bağımsız olarak tasarlanan blok girişlerindeki resepsiyon, daire sahiplerine concierge hizmeti veriyor.”



Haberin Devamı

Çengelköy’de yaşamı başlattı şimdi 6 yeni projede ilerliyor

Haberin Devamı

Enerji tasarrufu için her siteye bir rüzgar gülü

Geliştirilen konut projelerinde yeşil enerji kullanımı üzerine projelen geliştiren Soyutwind, rüzgar enerjisinin sanayi ve turizm sektöründen sonra konutlarda da kullanılmaya başlandığını, yüksek binaların çatısına ya da az katlı sitelerin bahçesine kurulan rüzgar türbinleri sayesinde konutlarda elektrik giderinin yüzde 20 azaldığını duyurdu.
Yerli rüzgar türbini üreticisi SoyutWind’in İş Geliştirme Müdürü Ali Çolak, yaptığı açıklamada, “Yurtdışında oldukça yaygın olan rüzgardan kendi elektriğini üretme işi Türkiye’de henüz birkaç konut projesinde uygulanıyor. Ancak mevzuatta yapılacak yasal düzenlemeler sonrasında kendi elektriğini üreten sitelerin sayısı daha da artacak” dedi.
Yaptığı açıklamada bin hanenin yaşadığı bir sitenin tüm elektrik giderini karşılamak için 3 megawaatlık rüzgar türbini kurmak gerektiğini belirten Ay, şunları kaydetti: “Ancak mevcut düzenlemeye göre 500 kilowaatın (KW) üzerinde lisanssız kurulum yapmak mümkün değil. Bu konuda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun(EPDK) gerekli çalışmayı yapmasını bekliyoruz. Şu an için burada yapılması gereken 500 kW’lık bir türbin kurmaktır. Bu türbinle 100 hanenin elektrik ihtiyacı rahatlıkla giderilebilir. Geri kalanların ihtiyacı da şehir şebekesinden karşılanır. Başka bir değişle sitenin toplam elektrik faturasında yüzde 20’lik bir tasarruf sağlanır” diye konuştu.
500 kW’lık bir türbinin maliyetinin yaklaşık 800 bin dolar olduğunu bildiren Ay, yatırımın kendini dört yıl içinde amorti edeceğini bildirdi.


Çengelköy’de yaşamı başlattı şimdi 6 yeni projede ilerliyor


Kahramanmaraş’taki atık pamuktan duvar örüldü

Kahramanmaraş ekonomisinde önemli bir yere sahip olan tekstil fabrikalarından çıkan atıl durumdaki kül ve pamuk atıkları, inşaat sektöründe duvar olarak değerlendirildi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanifi Binici tarafından hazırlanan projeyle kömür külü ve pamuk atığından yüksek kalitede yapı malzemesi üretildi.
Doç. Binici, yaptığı açıklamada, amaçlarının atıl durumdaki kül ve pamuk atıklarının ekonomiye kazandırmak olduğunu söyleyerek, elde ettikleri yapı malzemesinin son derece yüksek kalitede olduğunu ifade etti.
Diğer yandan, Türkiye’de milyonlarca ton uçucu külün termik santrallerde yan ürün olarak ortaya çıktığına dikkat çeken Doç. Dr. bu miktarın çok az kısmının çimento üretiminde, baraj enjeksiyonlarında ve tuğla üretiminde kullanıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Oysa ki, endüstriyel atık olan uçucu küllerin dünya üzerindeki birçok ülkede değişik ve yaygın kullanım alanları vardır. Dolayısıyla ülkemiz açısından da çöpe giden bu küllerin mutlak surette değerlendirilmesi gerekiyor. Biz,?Sütçü İmam?Üniversitesi’nde gerçekleştirdiğimiz çalışmamızda da kül ve pamuk atığını bir araya getirdik ve yapı malzemesi ortaya çıkarttık.”



Çengelköy’de yaşamı başlattı şimdi 6 yeni projede ilerliyor

ALICE?VILLAGE

Alice İnşaat tarafından Samandıra’da 60 bin metrekare arsa üzerinde yapılan Alice Village 126 konuttan oluşuyor. Projede büyüklükleri 91 ile 482 metrekare arasında değişen 7 farklı tipte konut yer alıyor.