Ekonomi Cep'te yurtdışı soygununa dikkat!

Cep'te yurtdışı soygununa dikkat!

26.06.2013 - 15:31 | Son Güncellenme:

Yurtdışına çıkacaklara cep faturası uyarısı

Cepte yurtdışı soygununa dikkat

Şikayetvar’ın haberine göre; yurtdışında yaptıkları telefon görüşmeleri için yurtdışı paketleri alan cep telefonu kullanıcıları ülkeye döndüklerinde tarifedeki ücretin kat kat üstünde şok faturalarla karşılaştı. Kabarık faturalarının nedeni ise; her ülkenin yurtdışı konuşma paketlerine dahil olmaması.

Yurtdışı dönüşünüzde şok faturalarla karşılaşmamak için satın aldığınız konuşma paketinin gittiğiniz ülkede geçip geçmediğini mutlaka sorun. İşte 900 TL’ye varan faturalarla karşılaşan cep telefonu kullanıcılarının gsm operatörlerine gönderdikleri şikayetler şöyle:

Haberin Devamı

“Her Ülke Yurtdışı Paketine Dahil Değil”

“Görevim dolayısı ile 5 günlüğüne Ukrayna'ya gittim. Gitmeden önce saat 08:45 'de gsm operatörünü arayarak yurtdışı paketimin Ukrayna'da geçerli olup olmadığını sordum.Operatör arkadaşın 'Evet Ukrayna'da da geçerli 'sözüne binaen görüşmelerimi gerçekleştirdim.Ancak gelen 590,50 TL'lik fatura üzerine araştırma yaptığımda Ukrayna'nın pakete dahil olmadığını öğrendim.”

Yurtdışı Konuşma Paketinize Dikkat!

“Gsm operatörünü arayarak Uzak Doğu'ya gideceğimi ve bu yüzden de yurtdışı kullanım için tüm ülkeler paketini almak istediğimi bildirdim. Telefon da müşteri hizmetlerindeki kişi bana bu paketi açtığını söyledi. Daha sonra güncel fatura detayımı kontrol ettiğim de her konuşmam için ayrı ayrı ve baya yüklü bir biçimde ücretlendirildiğimi gördüm. Müşteri hizmetlerini tekrar aradığım da bana Amerika ve Avrupa paketimin olduğunu, bu paketle Uzakdoğu'da konuşamayacağımı söylediler. Faturadaki konuşma ücretlerinin iptalini istiyorum.”

Haberin Devamı

886 TL Fatura Geldi

“Mart'da Irak'a seyahatim öncesi ( ilk defa bu ülkeye gidiyorum ) yurtdışı konuşma ve internet paketi satın almak için gsm operatörüne gittim. Gideceğim ülkeyi sordular. Onay mesajı geldi ve kullanmaya başladım. Irak'a çıktığımda tam 33 dk konuşma ve 10 MB internet kullandım. Nisanda da tekrar bu ülkeye gitmem gerekti ve paket süresi dolduğu için yeni paket almak istedim. Ama öncesinde bir yanlışlık olmaması için faturamı kontrol edeyim dedim ki demez olaydım. Tam 886 TL. Verilen yanıt yurtdışı paketiniz o ülkeyi kapsamıyor oldu.”