Ekonomi Cer İstanbul’un değeri 5 yılda 2.5 kat arttı

Cer İstanbul’un değeri 5 yılda 2.5 kat arttı

13.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Cer İstanbul’un değeri 5 yılda 2.5 kat arttı

Emlak Konut GYO güvencesiyle, Ege Yapı tarafından geliştirilen, Yedikule Hisarı’na komşu Cer İstanbul projesi kamuoyuna tanıtıldı. İstanbul Yedikule’de demiryolu araçlarının bakım onarım faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tarihi cer atölyelerinin yer aldığı arazide hayata geçecek ‘Cer İstanbul’ projesinde konut, ofis, otel ve ticari birimler yer alacak.

Haberin Devamı

1997’de yılında işlevini yitirdiği için kapatılan ve içindeki tarihi yapılarla atıl durumda kalan alan için Emlak Konut GYO tarafından 2013’te ihale düzenlenmişti. 40 bin metrekarelik arsanın ihalesini Ege Yapı kazanmıştı. 5 yıllık ön hazırlık dönemi ardından satışa çıkan proje, 24 ayda teslim edilecek. Projede 5’i tescilli bina olmak üzere toplam 10 yatay blok yer alacak.

Cer İstanbul’un değeri 5 yılda 2.5 kat arttı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 5 yıl önce yapılan ihalede 306 milyon lira satış toplam geliri ve 106 milyon liraya denk gelen yüzde 35 idare payı teklifi sunulduğunu hatırlattı. Kurum, bugün ise beklenen satış toplam gelirinin 700 milyon lira olduğuna dikkat çekerken, “5 yılda 2.5 kat değer kazandı. Üstelik ülkede yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen bu artış oldu. Bu da gösteriyor ki gayrimenkul hala iyi bir yatırım aracı” dedi.

Haberin Devamı

Restore ediliyor

2.5 milyar liralık yatırım zincirinin üçüncü halkasının Cer İstanbul projesi olduğunu kaydeden, Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ise, “Mevcut tarihi binaları tamamen aslına uygun bir şekilde restore ederek modern yaşam alanlarına dönüştürüyoruz. Tarihi yapılardan biri 59 odalı bir otel olacak. Projede 40 bin metrekarenin 31 bin metrekaresi peyzaja ayrıldı. Projede 125 konut yer alırken metrekare fiyatı ise 11 bin liradan başlıyor” diye konuştu.

Yatırımda frene basmayız

Emlak Konut GYO’nun bu yıl 65. yaşını kutladığını hatırlatan Murat Kurum, bugüne kadar yatırımda frene hiç basmadıklarına dikkat çekerken, “Ülkemize, ülkemizin geleceğine güvenimiz tam. Yatırımlara ara vermiyoruz, her gün arttırarak yola devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl yakaladığımız 7.4 oranındaki büyümemiz sayesinde en hızlı gelişen ekonomiler Çin ile Hindistan’ı geride bıraktık, G20 ülkeleri arasında zirveye yerleştik ve AB ortalamasının 3 katı kadar büyüme kaydettik. Buna karşın sektörümüzde yaşanan dalgalanmaların geçici olduğunu ve varlık fiyatlarında dalgalanmaların oldukça normal olduğunu tüm konut alıcılarına ve yatırımcılarına hatırlatmak isteriz. Doğru yerde doğru proje kar potansiyeli anlamında başarısız olmuyor” dedi.