Ekonomi Çinli devden 3 atama geldi

Çinli devden 3 atama geldi

28.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük ticari bankası unvanını taşıyan Çinli ICBC’nin Türkiye iştiraki ICBC Turkey’de 3 üst düzey yöneticinin ataması gerçekleşti. Yapılan atamalar; görevlerini sürdüren yöneticilerin görev sürelerinin dolması ve ICBC içerisinde farklı bir göreve getirilmeleri nedeniyle gerçekleşti.

Çinli devden 3 atama geldi

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre Genel Müdürlük görevine atanan ve 1990 yılından beri ICBC’nin farklı departmanlarında üst düzey yönetici olarak görev yapan Shaoxiong Xie, Xiangyang Gao’nun Yönetim Kurulu başkanı olarak atanması nedeniyle boşalan genel müdürlük görevine getirilen isim oldu.

Haberin Devamı

1998 yılından itibaren ICBC’de görev yapmakta olan ICBC Turkey Genel Müdür Vekili, Hukuk ve Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak daha önce atanmış olduğu görevlerine devam eden Jinhong Li, Mali İşler, Hukuk ve Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Kurumsal ve Ticari Bankacılıktan ve Cross Border Finans Grubun’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yubao Chen, 1998 yılından beri ICBC bünyesindeki çeşitli departmanlarda yönetici olarak görev yaptı.