Ekonomi Çinli foncu cambaz oldu

Çinli foncu cambaz oldu

22.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü Kanadalı sirk grubu Cirque du Soleil, hisselerinin büyük bir kısmını Amerikalı-Çinli girişim sermayesi şirketi TPG’ye sattığını açıkladı

Çinli foncu cambaz oldu

30 yıl önce Guy Laliberte’nin sokakta kurduğu bu sirkin satışından sonra kurucusu da milyarderliğe adım atmış oldu.
Guy Laliberte, şirkette yüzde 10 oranında hissenin kendisinde kalacağını ve firmaya stratejik destek vermeye devam edeceğini belirtti. 55 yaşındaki Laliberte, işini yaşları 7 ve 18 yaşları arasında olan beş çocuğuna devretmek istemediğini de belirterek, “Onların başka rüyaları var, bu rüyalarını gerçekleştirmelerine destek olacağım” dedi.
Cirque du Soleil, akrobat, havada performans sergileyen sanatçılarıyla tanınıyor. 1984’den beri, 48 ülkede 330 şehirde 160 milyon seyirciye karşı gösterilerini sergiledi. Çinli yatırım şirketi Fosun ve Quebec emeklilik fonu yönetim firması Caisse de depot şirkette azınlık hissesine sahip olacak. Quebec’li işadamı Mitch Garber da Cirque’nin başkanlığını yürütecek.

Haberin Devamı

Çin’e de açılacak
TPG, Caesar’s Entertainment’teki hissesiyle dünyanın en büyük casino sahibi durumunda. Fosun ise Club Med resort’larının sahibi. TPG, J.Crew ve Neiman Marcus gibi markalar yaratma deneyiminin medya ve eğlence sektörüyle ilişkisini güçlendirdiğini ve bunların da Cirque’ye de yeni gelir fırsatı yaratacağını söyledi. Yeni sahipler, Cirque’nin varlığını Çin’e de taşımayı planlıyor.
Yeni patronlar, Cirque du Soleil’in merkezinin Montreal’da kalması şartını da kabul ettiler.