Ekonomi Cive cive* yatırım

Cive cive* yatırım

18.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de Pakistan denince akıllara öncelikle ülkenin ‘Cive cive Pakistan (Çok yaşa Pakistan) marşı/şarkısı gelir. Şimdi ise Türkiye ve Pakistan ticari yakınlaşmasını ‘ray ray’ büyütecek.

Cive cive* yatırım


Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Pakistan’da Türk yatırımcılar için önemli fırsatlar olduğunu belirterek, “Pakistan ve Türkiye arasında tren yolu inşa etmek için anlaştık” dedi.
Pakistan’ın başkenti İslamabad’da düzenlenen Türkiye - Pakistan İş Forumu’nda konuşan Şerif, Pakistan ve Türkiye’nin zor zamanlarında birbirine yardım eden iki kardeş ülke olduğunu da vurguladı.

Hedef 5 yılda 10 milyar $
Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuşmasında, iki ülke arasında 3 yıl önce 1 milyar dolarlık ticaret hacminin 650 milyon dolara gerilediğini görmenin acı verici olduğunu belirterek, serbest ticaret anlaşmasının mayıs veya haziran ayına kadar tamamlanması gerektiğini dile getirdiklerini, Pakistan tarafının da haziran konusunda taahhütte bulunduğunu söyledi.
Davutoğlu iki ülke arası ticaret hacmini gelecek 5 yıl içinde 10 milyar dolara çıkarmayı görüştüklerini de kaydetti.

Haberin Devamı

Türk ‘kola’dan 300 milyon $
Anadolu Grubu ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Pakistan’a 3 yılda 300 milyon doların üzerinde yatırım yapacaklarını açıkladı. Davutoğlu’nun Pakistan ziyaretine eşlik eden işadamları heyetinde yer alan Özilhan, 3 yıl içinde Multan, İslamabad ve Karaçi’de inşa edecekleri fabrikalarla ülkedeki üretim kapasitelerini 1.5 katına çıkaracaklarını ve ülkeye Coca-Cola sistemi olarak 300 milyon doların üzerinde yatırım yapacaklarını kaydetti.