Ekonomi ‘D-8 ülkeleri ortak otomotiv üretebilir’

‘D-8 ülkeleri ortak otomotiv üretebilir’

05.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, D-8 ülkelerinin kendi aralarındaki ticaret hacminin 2009 yılında 66 milyar dolar iken, 2010 yılında 100 milyar dolar seviyesini aştığını belirterek, “Bu kadar büyük potansiyeli olan ülkelere, daha büyük ticaret rakamları yakışır. Ben önümüzdeki 5 yıl içinde 200 milyar dolar ticaret hacmine ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

‘D-8 ülkeleri ortak otomotiv üretebilir’

“D-8 Sanayi Bakanları Zirvesi”nde yaptığı konuşmada Ergün, İstanbul’un, bundan 14 yıl önce, D-8’in kurulma sürecine de ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadığını kaydetti.
Birlik üyelerinin koordineli çalışması adına da konuşan Bakan Ergün, “(D-8 ülkeleri arasında) Ortak otomotiv üretimi, eğitim, ARGE merkezi kurma gibi konularda çalışacak olan böyle bir derneği bir an önce hayata geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Türkiye olarak, burada alınacak kararların hayata geçmeleri için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kere daha ifade etmek istiyorum. Ben ev sahibi ülkenin bir bakanı olarak burada alınan kararların bizzat takipçisi olacağım. Diğer Bakan arkadaşlarımın da aynı iradeyi göstereceklerine inanıyorum” dedi.
D-8, Developing Eight’i (gelişmekte olan 8 ülke) ifade ediyor. Bu sekiz ülke Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya.