Ekonomi Dap Yapı’da ‘kule’lere özel kampanya açılımı

Dap Yapı’da ‘kule’lere özel kampanya açılımı

16.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dap Yapı’nın Vazo Kule ve Dalga Kule projelerinde Ramazan ayına özel fırsat kampanyası başladı. Buna göre projelerde sıfır peşinat, sıfır taksit ve 120 ay vade kolaylığı sunuluyor

Dap Yapı’da ‘kule’lere özel kampanya açılımı

Butik konut liginde faaliyet gösteren DAP Yapı’nın, Ramazan ayına özel fırsat kampanyası dikkat çekiyor. Buna göre firma Vazo Kule ve Dalga Kule projelerinde sıfır peşinat, sıfır taksit ve 120 ay vade kolaylığı sağlıyor.
Vazo ve Dalga Kule’de ayrıca, kullanıcılarına olduğu kadar, kendisine yatırım amaçlı sahip olanlar için de büyük bir fırsat sunuluyor. ‘Oturmadığın dönemde kirala’ modeliyle alternatif kazanç imkânı sağlayan projeler kira geliriyle kendisini amorti ediyor.
Bir süredir projelerini rezidans-otel konseptinde çözen Dap Yapı Vazo ve Dalga Kule’deki rezidansların işletmesini, dünyaca ünlü otelcilik şirketi Rotana’ya verdi.
Haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilen daireler bundan böyle profesyonel bir yönetim sistemiyle işletilecek. Daire sahipleri dilerlerse kendi yerlerini kiralayarak ekstra gelir elde edecekler. İki kere kazanmak isteyenler, Rotana’nın işletim sistemiyle dairelerini otel olarak da kiraya verebilecek.
İstanbul’da değerli olan iki alan olduğunu ifade eden Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Avrupa Yakasında Boğaz hattı ve Anadolu Yakasında Kartal-Maltepe hattına dikkati çekti. Yılmaz, “Kartal, İstanbul’un giriş bölgesi olması nedeniyle yakın çevresiyle birlikte giderek gelişiyor. Sahil şeridinde yapılan düzenlemeler, bölgenin değerini artırıyor” dedi.

‘Gelişim devam ediyor’
Ofis açısından Maslak- Zincirlikuyu- Levent hattı Avrupa yakası için ne ifade ediyorsa, Anadolu Yakasında da Kartal-Maltepe hattının aynı önemi taşıdığını belirten Yılmaz, “Bu gelişimi, arazi fiyatları ile ihalelerden de izlemek mümkün. E-5’ten bile denize yürüyerek inilebilen bir lokasyon olan Kartal-Maltepe hattında ürettiğimiz konutların yanı sıra, iş yaşamındaki tüm ihtiyaçları A’dan Z’ye karşılayacak olan ofis bloğunu da hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
Yılmaz, “Bölgenin prestiji paralelinde edinilen gayrimenkullerin değerleneceğini ve önümüzdeki 7-8 yıl içerisinde katlanarak artacağını öngörüyoruz. Kartal-Maltepe’de çeşitli projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Alıcı ve yatırımcıların da aynı vizyonla hareket ederek sunulan avantajları değerlendireceğini umarız” dedi.

Haberin Devamı

VAZO KULE’DE ÖN TALEP TOPLUYOR
Dap Yapı’nın, eski Hitit vazosundan yola çıkarak tasarladığı Vazo Kule, M.Ö. 1600 yılından izler taşıyor. 2 adet rezidans ve 1 adet ofis bloğunun bulunduğu proje, toplam 399 üniteden oluşuyor. 289 rezidansın yüzde 70 oranında satışını gerçekleştiren Dap Yapı, 99 adetlik home office bloğu için ön talep topluyor.

‘Home-ofise ilgi artıyor’

Dalga ve Vazo Kule’nin yan parselinde Tekel’e ait yerde binlerce öğrenciye eğitim imkânı sağlayacak olan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kurulduğunu ifade eden Yılmaz, günlük, haftalık ve aylık konaklama talebinin çoğaldığı bölgede rezidans tipi konut alanlarıyla başlayan değişim rüzgârının home office tarzı yerleşimlerle devam ettiğini söyledi.
Projelerde, dört mevsim kullanılan açılır-kapanır yüzme havuzları, yürüyüş ve koşu parkurları ve çok amaçlı spor sahalarının yanı sıra sosyal tesisler bünyesinde fitness center, sauna, Türk Hamamı ve masaj odaları gibi keyifle değerlendirilebilecek alanlar, açık ve kapalı otoparklar bulunuyor.

Haberin Devamı

Kartal-Maltepe yeni çekim merkezi
Kartal-Maltepe bölgesinin Kentsel Dönüşüm Projesiyle bambaşka bir çehre kazandığına dikkati çeken Yılmaz, şunları söyledi:
“Sahil şeridinde yer alacak bin yatlık Marinası, Adliye Sarayı, hizmet ve kültür alanlarının yanında nitelikli konut siteleri ile bölge yatırımcıları kendisine çekiyor. Bölgede alışveriş merkezi, üniversite ve hastanenin yanı sıra yapımı planlanan bir fuar ve kongre merkezi bulunuyor. Geçmişte elit ve varlıklı kesimin gizli cenneti olarak anılan bölge, günümüzde de insanların yaşamak ve çalışmak için can atacağı bir cazibe merkezine dönüşüyor.”

Ulaşım avantajı
Maltepe Dragos’ta yükselen Vazo ve Dalga Kule projeleri, Kadıköy, Bağdat Caddesi, havalimanı, TEM ve E-5 bağlantı yolları, sahil yolu, marina, metro gibi kara, hava, deniz ve raylı ulaşım hatlarına olan yakınlığıyla önemli bir lokasyon avantajı sunuyor. Projeler, Fener’den başlayıp Tuzla’ya kadar devam eden Türkiye’nin en uzun sahil bandı üzerinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Londra’dan ödülle döndü
Dünyada ve ülkemizde ilk defa kullanılan bir mimariyle, deniz dalgasından esinlenerek tasarlanan Dalga Kule, 22’şer katlı 2 kuleyi işaret ediyor. 369 üniteden oluşan projede büyüklükleri 45 ila 105 metrekare olarak değişen stüdyo, 1+1 ve 2+1 rezidans daireler optimum kullanım alanları sunuyor. Uluslar arası platformda 5441 projeyle yarışan proje, 25 Eylül’de Londra’da düzenlenen European Property Awards’da High-rise Architecture kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

İstanbul fiyat artışında yine ilk sırada

Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’deki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2013 Haziran ayı raporu yayınlandı.
İkinci el konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,31 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,78 oranında, yeni konut fiyatları geçtiğimiz ay, bir önceki aya göre yüzde 1,84 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,03 oranında yükseldi.
İstanbul, bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 1.66 değer artışıyla, Haziran 2013’de ikinci el konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Aynı dönemde metrekare başına ikinci el konut satış fiyatları, Adana’da yüzde 1.53, Ankara’da yüzde 1.12, Antalya’da yüzde 1.08, İzmir’de yüzde 1.01, Kocaeli’nde yüzde 0.31, Bursa’da ise yüzde 0.20 oranında arttı.

Ankara ve İzmir’de kiralar arttı
Haziran ayında metrekare başına konut kiralarının en fazla yükseldiği iller, yüzde 1.39 artışla İstanbul ve Ankara oldu. Aynı dönemde konut kira değerleri, İzmir’de yüzde 1.28, Adana’da yüzde 1.04, Kocaeli’de yüzde 0.85, Antalya yüzde 0.40 oranında arttı. Bursa’da ise metrekare başına konut kira değerleri değişmedi.
Yeni Konut Fiyat Endeksi’nin Haziran 2013 raporuna göre ise, yeni konut fiyatları geçtiğimiz ay, bir önceki aya göre yüzde 1.84 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.03 oranında yükseldi.

Haberin Devamı

‘Konut almanın tam zamanı’

Haberin Devamı

Raporun haziran ayı sonuçlarını değerlendiren GYODER Başkanı Aziz Torun, şunları kaydetti:
“Bu ayki verilere baktığımızda içinde bulunduğumuz yaz aylarına bağlı olarak mevsimsel bir fiyat artışının da etkisiyle, önümüzdeki dönemde yeni konutlardaki fiyat artışlarının enflasyon oranının üzerinde devam edebileceğini işaret ediyor. Ayrıca, Merkez Bankası’nın yayınladığı “Bankalarca TL Üzerinden Açılan Kredilere (Konut) Uygulanan Ağırlıklı Ortalama Faiz Oranları” dikkate alındığında haziran ayında konut kredisi faiz oranı ortalama yüzde 0.69 olarak gerçekleşmiş ve tarihin en düşük oranları yakalanmıştır. Konut Fiyatları ve Konut Kredisi Faiz Oranları arasındaki ters yönlü kuvvetli ilişki ve önümüzdeki dönemde faiz oranlarının yukarı yöndeki eğilimi dikkate alındığında, bugünlerin konut alımı için doğru zaman olduğuna inanıyoruz.”

Kaya City’ye ‘Çılgın Proje’ piyangosu vurdu

‘Çılgın Proje’ olarak ün yapan Kanal İstanbul’un, medyaya yansıyan ve Ramazan Bayramı öncesinde resmen açıklanması beklenen güzergâhı, Kayaşehir’de inşaatı gelecek yıl tamamlanacak olan Kaya City Residence’ın önünden geçiyor.
İstanbul’un kuzeyinde, temeli atılan 3. köprü, ihalesi yapılan 3. havaalanı ve Bioİstanbul gibi dev projeler nedeniyle Yeni İstanbul olarak anılan bölgede konumlanan Kaya City Residence, Kanal İstanbul ile birlikte yeni bir boğaz manzarasına kavuşuyor. Ayrıca Metro’nun devreye girmesinin ardından, Kanal İstanbul üzerinde planlanan 7 köprünün bağlantı yolları nedeniyle, Kaya City’nin ulaşım olanakları da artıyor.

Yüzde 70’i tamamlandı
İstanbul’u kuzeyde Karadeniz’den güneyde Marmara Denizi’ne bağlayacak 44 kilometre uzunluğunda ve 200 metre genişliğinde olacağı belirtilen Kanal İstanbul’un Başakşehir’in batısında Kayaşehir’den, Kaya City Residence projesinin tam karşısından geçeceği belirtiliyor.
Kanal İstanbul’un ilgili Bakanlıklar ile Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üzerinde çalışmakta olduğu öne sürülen ve medyaya da yansıyan güzergâahı, resmen açıklanıp Çılgın Proje hayata geçtiğinde, Kaya City’deki 236 dairenin neredeyse tamamı, Kanal İstanbul manzarasına sahip olacak.
Celaloğlu E7 Yapı Market işbirliğiyle kaba inşaatının yüzde 70’i tamamlanan Kaya City’de, dairelerin kalan son üçte birlik kısmının satışı sürüyor. Projede, 4+1’e kadar farklı büyüklüklerde daire seçenekleri yer alıyor. 1+1 daire tipine yer verilmeyen projede, 2+1 daireler 235 bin liradan başlıyor.

Süleyman Çetinsaya’ya yılın işadamı ödülü

Avrupa Konutları markalı konut projeleriyle, otel ve AVM’leriyle gayrimenkul, turizm ve AVM işletmeciliği alanlarında faaliyet gösteren Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, ekonomi basınının önde gelen kuruluşu Ekovitrin tarafından ödüle layık görüldü.
Bu yıl 12.’si düzenlenen ‘Yılın Starları Ödülleri’nde ‘Yılın İşadamı’ ödülüne layık görülen Çetinsaya, ödülünü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan aldı.
Bugüne dek erken teslimlerle tamamladığı 9.500 konutun yanı sıra Türkiye’nin en büyük iki gayrimenkul projesinde yer alan Çetinsaya, inşaat sektörünün öncü isimleri arasında yer alıyor.

Peşin alımlarda % 8 indirim uyguluyor

Bayraktar&Gürsoy ortaklığı tarafından Gaziosmanpaşa’da konumlanan Venezia projesinde farklı ödeme seçenekleriyle ev sahibi olma imkânı sunuluyor. Peşin alımlarda yüzde 8 indirim uygulanan projede yüzde 5 peşinat alınıyor.
Venedik’i İstanbul’a getiren Via/Port Venezia projesi 2 bin 200 konut, 4 yıldızlı otel, 200’e yakın markanın yer alacağı açık hava alışveriş merkeziyle Kiptaş’ın eski genel müdürlük binası arsası üzerinde yükseliyor. 82 bin metrekarelik arsa alanına sahip olan Venezia projesi 5 kule olarak tasarlandı. Su kanallarında gondollar ile gezinti yapılabilen projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri yer alıyor.

Gölmahal’de karbon salınımını sıfırladı

Yalçınlar Group’un, doğa ve enerji kaynaklarının her geçen gün tükendiği gerçeğinden yola çıkarak Büyükçekmece Gölü kıyısında yaptığı çevre dostu proje GölMahal Villaları, sıfır karbon salınımıyla dikkat çekiyor.
Akıllı ev sistemi ile donatılmış Gölmahal Villaları’nda, doğalgaz yerine hava kaynaklı ısı pompasının kullanılarak hem enerjiden yüzde 20 ile yüzde 50 arasında tasarruf sağlanıyor.
GölMahal Villalarında sürdürülebilirlik adına önemli adımlar attıklarını belirten Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, “Projemizde bütün ısı, soğutma, su ve elektrik sistemlerinde yenilenemeyen enerji kaynakları yerine yenilenebilir enerji kaynaklarını verimli olarak kullandık” dedi.

‘Kentsel dönüşüm çatı sektörüne hız verdi’

Türk inşaat sektörünün en önemli kollarından biri olan çatı sektörü her geçen yıl gücüne güç katıyor. Yaklaşık 3 milyar dolarlık büyüklüğü ile dünya pazarının yüzde 1.3’ünden fazlasını oluşturan Türk çatı sektöründe, yaklaşık 1.500 firma çatı kaplama pazarında faaliyet gösteriyor. Sektördeki üretim kapasitesinin pazar paylarının yaklaşık iki katı kadar üzerinde olduğunu ifade eden ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, “Bu nedenle iç ve dış pazarda payımızı artırmamız önemli. 2013’ün ilk altı ayında inşaatta yaşanan Kentsel Dönüşüm, Mütekabiliyet ve 2B Yasaları gibi gelişmelerin sektörümüzde de olumlu yansımalarını gördük” dedi.