Ekonomi DARTY TÜRKİYE: ÇEKİLMEYECEĞİZ

DARTY TÜRKİYE: ÇEKİLMEYECEĞİZ

11.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyüme stratejisini yeniden değerlendirmek üzere çalışmalara başlayan Avrupa'nın üçüncü büyük elektrikli alet perakendecisi Darty, Türkiye'den çıkmayı düşünmediğini açıkladı.

DARTY TÜRKİYE: ÇEKİLMEYECEĞİZ

Darty'nin yeni strateji üzerinde çalışmaya başlayacağını açıklaması üzerine analistler, şirketin piyasa değerini artırmak için İspanya, İtalya ve Türkiye'deki yeni kurulan faaliyetlerini satabileceğini söylemişlerdi. Açıklamada, şirketin Türkiye'de el değiştirme sürecinde olmadığını belirtilerek, "Türkiye'de aynı sektörde faaliyet gösterdiğimiz bir rakibimizin bu tür söylentilerin ortaya çıkması için ortam yaratması tarafımızca doğru bulunmamaktadır. Darty'nin bağlı bulunduğu Kesa Electrical PLC de (Darty Group) Türkiye’nin ve Darty Türkiye'nin büyümesine inanmaktadır ve kesinlikle satma fikirlerinin olmadığını vurgulamaktadır" denildi.

Değerlendirme eylülde bitecek
Darty'nin büyümeye devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, Türkiye’de her yıl beş yeni mağaza açma hedefiyle hareket ettiği ifade edildi. Analistler, Darty'de yüzde 25 hissesi olan Knight Vinke'nin talepleri doğrultusunda başlatılan ve şirketin yönetim kurulu başkanı olarak 13 Eylül'de göreve başlayacak Alan Parker'ın yürüteceği değerlendirmenin yıl sonunda tamamlanması bekleniyor. Darty hisseleri geçen bir yılda yüzde 62 değer kaybetti.