Ekonomi DeFacto 2017 yılında 2 milyar kişiye ulaşacak

DeFacto 2017 yılında 2 milyar kişiye ulaşacak

13.12.2016 - 15:11 | Son Güncellenme:

Fas’ta açtığı son mağaza ile yurt dışındaki mağaza sayısını 100’e çıkaran ve ‘dalya’ yapan DeFacto 100’den fazla ülkede de e-ticaretle büyüyecek.Şirketin CEO’su İhsan Ateş, "2017 yılında e-ticaret platformları ve mağazalar aracılığıyla 2 milyar nüfusa ulaşmayı hedefliyoruz" dedi

DeFacto 2017 yılında 2 milyar kişiye ulaşacak

Türkiye ile birlikte 17 ülkede faaliyet gösteren Türkiye hazır giyim sektörünün önemli markalarından DeFacto yurt dışında büyüyor. Şirket, yurt dışındaki 100’üncü mağazasını Fas’ın Tanca kentinde hizmete açtı. Mağaza sayısını 419’a çıkaran şirketin çalışan sayısı da 10 bin 520’ye ulaştı. Yurt dışında büyüme stratejisi kapsamında öncelikli olarak Ortadoğu ve Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgelerine odaklanan şirket, 2017 yılında 125 milyon TL yatırımla 70’i yurt dışında 30’u Türkiye’de olmak üzere 100’den fazla mağaza açacak. Mağaza sayısını 500’ün üzerine çıkararak 11 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefleyen DeFacto, gelecek yıl Lamoda ile de Rusya’da online satışlara başlayacak.

DeFacto 2017 yılında 2 milyar kişiye ulaşacak

Haberin Devamı

20 YENİ ÜLKEYE GİRECEĞİZ

DeFacto CEO’su İhsan Ateş, şirketin yurt dışı büyüme stratejisini anlattı. Tüm stratejilerini sürdürülebilir büyüme üzerine kurguladıklarını açıklayan Ateş, gelecek yıl yurt dışında 70 yeni mağaza açmayı planladıklarını dile getirdi. Gelecek yıl Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgeleri başta olmak üzere, var olduğumuz pazarlarda derinleşmeyi ve 20 yeni ülkeye girmeyi ve yurt dışında 70 yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Kazakistan’daki dağıtım merkezimizin kapasitesini artıracağız. Kazakistan dışında Fas, Güney Irak, Mısır ve Rusya’da açılacak 4 yeni dağıtım merkezini de 2017 yatırım planımıza aldık.”

“YURT DIŞINDA E-TİCARETLE DE BÜYÜYORUZ”

2025 vizyonu çerçevesinde 10 yıllık stratejilerini de değerlendiren İhsan Ateş sözlerine şöyle devam etti: “2025 yılında ciromuzu 11 milyar liraya çıkarmayı hedefliyoruz. 50 ülkede bin 200’ün üzerinde mağazaya ulaşmayı ve 10 yıllık perspektifte 100’den fazla ülkede de e-ticaretle faaliyet göstermeyi planlıyoruz. Sadece 2017 yılında e-ticaret platformları ve mağazalarımız aracılığıyla 2 milyar nüfusa ulaşma hedefimiz var. Fiziksel mağazamız olan her ülkede omnichannel’ı devreye sokmaya hazırlanıyoruz. Bu planlamada birinci sırada en çok mağazamız olan Kazakistan, ikinci sırada ise Fas yer alıyor. Şu anda Amazon üzerinden online satışlarımız artarak devam ediyor.”

Haberin Devamı

‘AMERİKA’NIN 46 EYALETİNDE ÜRÜN SATIYORUZ’

Amazon üzerinden 2016’da ABD’de 46 eyalete satış yaptıklarını açıklayan Ateş, “ABD’de aralarında Miami, New York, Houston, Orlando, Seattle, Los Angeles’ın da bulunduğu 193 şehirde DeFacto giyen müşterilerimiz var. Önümüzdeki dönemde Lamoda ile Rusya’yada online satışlara başlayacağız. Satış kanallarımızı artırmak amacıyla pek çok ülkede lider global e-ticaret platformları ile görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

'YENİ SATIN ALMALAR YAPACAĞIZ'

Türkiye’de yer buldukları takdirde yeni mağazalar açacaklarını ifade eden DeFacto CEO’su İhsan Ateş bir dünya devinin Romanya, Makedonya ve Sırbistan’daki 12 mağazasını almak için görüşmeler yürüttüklerini açıkladı. Ateş, borsaya açılma planları olduğunu da dile getirdi.

Haberin Devamı

BATMAN'DA FABRİKA

Teşviklerin belli olmasının ardından Batma'da fabrika kuracaklarını belirten İhsan Ateş, kiralarda TL'ye dönüşü destekledikleri ifade etti.Ateş, "Bizim mağazalarımızın yarısı cadde, yarısı da AVM’lerde. Caddelerde TL ödüyoruz. Yurt dışındaki mağazalarmıza bulundukları ülkelerin para birimi ile kira ödüyoruz" dedi.