Ekonomi Denizli tekstilinden Danimarka çıkarması

Denizli tekstilinden Danimarka çıkarması

04.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Denizli İhracatçı Birlikleri ve Ekonomi Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında Denizlili ev ve banyo tekstil üreticileri ürünlerini Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da görücüye çıkardı.

Denizli tekstilinden Danimarka çıkarması

Kopenhag’ın Radisson Blu Royal Hoteli’nde Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert başkanlığında ‘Turkish Towels-Türk havlusu’ logosu altında 9 ayrı üretici firma özellikle oteller başta olmak üzere havlu, bornoz gibi ev ve bebek tekstillerini toptancı, büyük mağaza zincirleri, perakendecilere pazarlamak için toplantılar yaptılar.

Süleyman Kocasert, Danimarka’nın ev tekstili ihracat potansiyeli açısından zengin ülkeler arasında bulunduğunu belirterek, Türkiye’nin bu alanda Pakistan, Çin ve Hindistan’la rekabet ettiğini söyledi. Kocasert, ayrıca Türkiye’nin ürün kalitesi açısından bu ülkelerin çok önünde olduğunu vurgulayarak, bu üstünlüğün Ar-Ge, moda tasarım ve markalaşma çalışmalarından kaynaklandığını kaydetti.

Dış ticaret hacmi 2 milyar dolar

Türkiye’nin Kopenhag Ticaret Müşaviri Emine Şendil ise, Türkiye’nin Danimarka’ya tekstil ihracatında Çin’in ardından ikinci sırada olduğunu, 2015 yılında bu ülkeye olan dış ticaret hacminin yaklaşık 2 milyar doları bulduğunu belirtti. Şendil, bu yılın ilk 6 ayında elde edilen verilere göre 2015 yılı hacminin bu yıl da yakalanabileceğini kaydetti.