Ekonomi Devlet mağazasında yok yok

Devlet mağazasında yok yok

28.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

El koyulan ya da gümrüklerde unutulan malları satan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü (TASİŞ), tilki kürkü satacak. Kürkler için 1045 lira isteyen TASİŞ’in raflarında bikini altından hacı entarisine, güvenlik kamerasından hayvan kostümüne kadar pek çok şey ilginç şey var.

Devlet mağazasında yok yok


TASİŞ Edirne Tasfiye İşletme Müdürlüğü, aralarında tilki kürkü, oto lastiği, yakıt müşürü ve işlenmemiş gümüşün de bulunduğu 36 grup eşyayı ihaleyle satacak. İşletme Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, eşyaların satışa esas bedeli 608 lira ile 371 bin 959 lira arasında değişiyor. İhale, 11 Şubat Salı günü 10.00 - 12.00 ile 13.30-16.00 saatleri arasında Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
İhale dokümanı, Edirne Tasfiye İşletme Müdürlüğü ve bölge müdürlüklerinden 10 liraya satın alınabilecek. Alınan bilgiye göre 2 tilki kürkü Dereköy Gümrük Müdürlüğü’nce Yolcu Beraberi Eşya Ambarı’na alındı ve ambar bekleme süresinin dolması nedeniyle tasfiyelik hale geldi. Dereköy Gümrük Müdürlüğü’nce kürklere ait 283.20 TL bedelli tespit ve tahakkuk belgesi düzenlendi. Kürkler Edirne Tasfiye Ambarı’na alınarak, tasfiye için gerekli hazırlıklar yapıldı. Kürkler 1045 TL bedelle satışa sunulacak.

3 liraya UGG çizme...
El konarak satışa çıkarılan kaçak mallar arasında birbirinden ilginç ürünler bulunuyor. TASİŞ’in çeşitli mağazalarda satışa çıkardığı ürünler arasında şunlar yer alıyor:
“Parmak arası terlik, kürk yelek, erkek külotu, bikini altı, hayvan kostümü, stres topu, güneş gözlüğü (5 lira), porselen tabak (tanesi 1 lira), güvenlik kamerası, POS cihazı, masaj koltuğu, tırnak törpüsü, kontrplak üzerine kumla işlenmiş resim, patenli spor ayakkabısı (1 lira), UGG çizme (3 lira), iPhone 4 cep telefonu (850 lira), mini kamera (20 lira), kalem kamera, saç düzleştirici, eşofman altı, müzik kolonu, hacı entarisi, körler için iki parçalı baston, bar sandalyesi, banyo perdesi, dürbün, masaj aleti.”

Haberin Devamı

iPadler ne oluyor?
Gümrüklerde yakalanan telefon, iPad ve laptoplar için farklı bir süreç işletiliyor. IMEI numarası olan cihazlar satışa sunulmadan önce IMEI numaraları üzerinden BTK sisteminden kontrolü yapılıyor. IMEI numarasının daha önce kaydının bulunması halinde eşya imha ediliyor, kaydı bulunmuyorsa IMEI kaydı yapılarak satışa sunuluyor. Rayiç bedelin en az yüzde 75’ini ödeyenler ihaleyle bu ürünleri alabiliyor.