Ekonomi Dijital guru siyasetçilere sosyal medya dersi verdi

Dijital guru siyasetçilere sosyal medya dersi verdi

15.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beyaz Saray’ın eski iletişim direktörü Dan Pfeiffer, Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde siyasetçilere sosyal medya konusunda ders verdi. Guru Pfeffer, “İnternetiniz varsa dünyayı değiştirebilirsiniz” dedi

Dijital guru siyasetçilere sosyal medya dersi verdi

Vodafone Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi başladı. ‘Dijital guru’ olarak kabul edilen Pfeiffer, Obama’nın dijital stratejisini anlattığı sunumuyla büyük ilgi gördü. Pfeiffer, şöyle konuştu:
“Eğer internete erişiminiz varsa, dünyayı değiştirebilirsiniz. Obama’nın başkan olmasında gençlere yönelmesi ve onları seçim sürecine dahil etmesi büyük rol oynadı. Hedefimiz, internet ile politikayı değiştirmekti. Böylece Obama, ABD tarihinde interneti kullanan ilk başkan oldu.”
Beş önemli ders
Başkan Obama’nın seçim kampanyası sürecinden çıkarılan derslere de değinen Pfeiffer, bu dersleri beş başlıkta topladı:
“En önemli ders, doğru kişileri işe almaktı. Seçtiğiniz kişilerin sadece bugünü değil yarını da anlaması lazım. İkinci ders ise gerçek olmak. Hedefiniz en yüksek internet trafiğine ulaşmak değil, mesajınızı aktarabilmek olmalı. Üçüncü ders, her bir sosyal platformun kendi diline sahip olduğunu düşünerek sizin de o dili konuşmanız. Dördüncü ders, iletişimin daha fazla önem kazandığını görmek oldu. Artık, insanlara konuşmuyorsunuz, insanlarla konuşuyorsunuz. İnsanlar artık böyle bir iletişimi bekler hale geldiler. Son olarak da kitlenizle duygusal bağ oluşturmak gerekiyor. Zamanımızı ve enerjimizi geleceğe yatırmazsak, geri kalırız.”
Büyük dönüşüm
Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, “Ben dijital doğanlardan biri değilim. Bu nedenle, internetin değerini biliyorum” dedi. Öğüt, “Bugün, daha önce hiç teknoloji kullanmamış binlerce çiftçimiz tarlasını evinde oturduğu yerden sulayabiliyor. Binlerce kadın ekonomik hayata kolayca katılabiliyor. Her sektörde değişim yaşanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Dijital defile

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi 2015, Türkiye’nin ilk dijital defilesine de ev sahipliği yapacak. Yaşamın Kaynağı adlı defilede, ünlü tasarımcı Arzu Kaprol’un geleceğin tasarım kodlarını barındıran koleksiyonu sunulacak.