Ekonomi Dışişleri'nden çağrı: GAP'a gelin

Dışişleri'nden çağrı: GAP'a gelin

10.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANKARA - Milliyet

Dışişlerinden çağrı: GAPa gelin



Dışişleri Bakanlığı, yeni bir kampanya başlatarak yabancı işadamlarını Güneydoğu Anadolu Projesi'ne yatırım yapmaya çağırdı.
"GAP Yatırım Olanakları" adıyla 45 sayfalık İngilizce bir broşür bastıran Dışişleri Bakanlığı bunu Türkiye'de bulunan yabancı misyonların ticari ataşeliklerine ve tanınmış yabancı firmalara gönderdi.
Kitapçıkta, GAP projesinin amacı, tarihçesi ile ilgili genel bilgilerin yanısıra, proje kapsamındaki Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Siirt, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak'daki iş potansiyeli hakkında da kapsamlı veriler yabancı yatırımcıların bilgisine sunuluyor.
Dışişleri Bakanlığı, yabancıları GAP'a yatırıma özendirmek için hazırladığı kitapçıkta şu noktaları vurguladı:
* Türkiye'ye yatırım yapanlara sağlanan teşviklere ek olarak, GAP'a yatırım yapanlara ücretsiz arazi, 5 yıl vergi muafiyeti ve elektrik ve sosyal sigorta prim ödemelerinde yüzde 50'ye varan indirim imkanı tanındı.
* 6 otoyolun yanısıra, hava ve deniz yolu bağlantıları da oldukça kuvvetli.
* Yatırımlar için yeterli elektrik kaynağı mevcut.
* Daha birçok kolaylık nedeniyle Türkiye sizin için idael bir yatırım noktasıdır.

Şarap üretin

Dışişleri'nin hazırladığı kitapçıkta yabancı işadamlarına yatırım yapabilecekleri alanlar konusunda da öneriler yer alıyor.
Tarımda dondurulmuş sebze-meyve, baharat, şarap, domates salçası, makarna ve yağ üretimi; hayvancılık alanında balıkçılık, et işleme ve paketleme, hindi yetiştirme; enerjide santral yapımı ve enerji dağıtımının yanısıra yabancı yatırımcılara tekstil ve yapı tekniği.