Ekonomi ‘Divan’ etkisini gösterdi konut satışlarını yarıladı

‘Divan’ etkisini gösterdi konut satışlarını yarıladı

29.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mar Yapı’nın Bayramoğlu’nda devraldığı G Marin managed by Divan projesinde satışlar hızla devam ediyor. Yaklaşık 1 ay önce lansmana çıkan toplam556 dairelik projenin yüzde 50’sinden fazlası satıldı.

‘Divan’ etkisini gösterdi konut satışlarını yarıladı

Mar Yapı’nın Bayramoğlu’nda hayata geçirdiği G Marin managed by Divan projesi konut alıcılarından büyük ilgi gördü. Yaklaşık bir ay önce lansmanı yapılan 556 dairelik projede konutların yarısından çoğu 1 ayda satıldı.
İki etap olarak planlanan G Marin managed by Divan’da ilk etap konutların teslimlerine önümüzdeki günlerde başlanacağını belirten Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, 2013 yılında devraldıkları projede hem ailelerin mağduriyetlerini giderdiklerini hem de atıl kalmış bir projeyi canlandırarak bölgenin de değerini yükselttiklerini söyledi.
Projenin 556 daireden oluştuğunu ifade eden Özkök, “Satışa çıktığımız bir ay içerisinde de hem ilk hem de ikinci etaptaki dairelerimizin yarısından fazlasının satışını gerçekleştirdik. Oturuma başlayacak daire sakinleri Divan Grubu’nun sağlayacağı ayrıcalıklı yönetim hizmetlerinden yararlanabilecekler” diye konuştu.
Geleceğin Kalamış’ı olarak nitelendirilen Bayramoğlu’nda nitelikli ve markalı konuta duyulan ihtiyacı gidermek üzere yatırım yapma kararı aldıklarını belirten Münir Özkök: şunları söyledi:

Orta-üst sınıfa hitap ediyor
“G Marin managed by Divan lokasyonu itibariyle Gebze Sanayi Bölgesi, TÜBİTAK, bankaların bilgi-işlem ve genel merkezleri gibi çok sayıda çalışanın istihdam edildiği bir bölgede yer alıyor. Özellikle buralarda çalışan üst ve orta düzey yöneticilerin konut taleplerine cevap veren bir proje oldu G Marin. Sabiha Gökçen Havalimanı ile E-5 karayolu gibi ulaşım akslarına da yakın olmasının yanı sıra Marmaray’ın açılmasıyla trafikte geçirilecek süre daha da kısalacak, bu da bölgenin avantajları arasında yer alıyor.”

Haberin Devamı

MAĞDURLARI KRİZDEN ÇIKARDI
Mar Yapı, Bayramoğlu’nda inşaatı yarım kalan ve vatandaşların mağdur olmasına neden olan Galatown projesinin tamamlanamaması üzerine harekete geçmişti. Bu kapsamda hacizle bankaya geçen projeyi satın alan Mar Yapı, ilk iş olarak 96 ailenin mağduriyetini gidermiş ve G Marin projesinin rezidans olarak işletilmesi için Divan ile anlaşma imzalamıştı.

Aralık 2014’te teslim
G Marin managed by Divan 35 bin metrekare alan üzerinde 15 blok olarak inşa ediliyor. 200 dairesi ilk etapta olmak üzere projede toplam 556 konut bulunuyor. 33 ila 215 metrekare aralığında daire büyüklüklerine sahip projede 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve dubleks konut seçenekleri yer alıyor. 5 katlı ve birbirinden uzak blokları ve deniz manzaralı teraslarıyla dikkat çeken projede, sauna, fitness salonu ve havuzların bulunduğu iki sosyal tesis ile geniş yürüyüş parkurları yer alıyor. Teslimine başlanacak ilk etabın ardından ikinci etaptaki daireler Aralık 2014’te teslim edilecek.

Haberin Devamı

Hemen teslim bahçeli evlerde vadeyi 50 ay uzattı

Selin Yapı tarafından Sancaktepe’de hayata geçirilen Rings İstanbul’da yeni bir kampanya başladı. Buna göre, hemen teslim bahçeli ya da teraslı bir eve banka kredisi kullanmadan kira öder gibi taksitlerle sahip olmak mümkün. Ayrıca şirket bünyesinde 50 ay vade imkânı sunuluyor.
278 konutu teslim etti
Ekim ayı itibariyle 278 evin sahibine teslim edildiği ve 157 ev sahibinin oturmaya başladığı projedeki kampanya ile ilgili bilgi veren Selin Yapı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ataç, “Selin Yapı olarak yeni kampanyamızla, ev sahibi olmak isteyenlere oldukça büyük bir imkân sağlıyoruz” dedi.
Kısa bir süre için geçerli olacak bu kampanyada 3.090 TL taksitle bahçeli büyük bir eve sahip olunabileceğini vurgulayan Ataç, şunları söyledi:
“Oturduğu eve kira ödeyen, kira ödemek yerine kendi evinin ödemelerini yapmak isteyen herkesi Rings İstanbul’da sunduğumuz bu kampanya ile ev sahibi yapacağız. Evleri hemen teslim edeceğiz. Arzu eden müşterilerimize şirketimiz bünyesinde vadelendirme yapabiliyoruz.”

Haberin Devamı

Kartal’da konut alana İndİrİm çekİ hedİye edecek

EgeYapı Group, Kartal’da inşa ettiği Pega Kartal Projesi kapsamında yeni bir kampanya başlatıyor. Farklı ödeme seçeneklerinin yer aldığı kampanya kapsamında yüzde 0.59’dan başlayan faiz oranı ve 1 yıl taksit erteleme imkânıyla ev sahibi olunabiliyor.
Taksitleri erteliyor
Yeni kampanya kapsamında yatırımcılara 1 yıl taksit erteleme imkânı sunuluyor.
Diğer bir seçenek olan yüzde 1’i peşinat verildiğinde ise yüzde 24’ü 2015 Mart’ta ve yüzde 75’ini de banka kredisiyle ödeme imkânı sunuluyor. Yüzde 5 peşinat seçeneğinde yüzde 25’i 2014 Mart, yüzde 20’si 2015 Mart ve kalan yüzde 50’si de banka kredisi ile ödenebiliyor.
Yüzde 25’inin peşin olarak alındığı fırsat kapsamındaysa, kalan meblağın yüzde 25’i 2014 Haziran’da ödeniyor. Geri kalan yüzde 50’lik kısım içinse 24 ay eşit taksit imkânı sunuluyor.
20 bin liralık indirim
Ayrıca kampanyadan faydalanarak konut alanlar 5 bin TL’den 20 bin TL’ye kadar olan indirim çeklerinden yararlanabilecekler.
Pega Kartal’ın 32 katlı rezidans bloğunda 64 metrekareden başlayan 1+1’lerden 204 metrekarelik 4+1 ve dublekslere kadar 200 daire bulunuyor. Projede yüzde 1 KDV avantajı sunuluyor.
Kadıköy – Kartal Metro Hattı’na yürüme mesafesinde bulunan projede konutlarda 40 metrekareye varan salon genişliği ve yerden tavana uzanan cam sistemiyle ferah bir yaşam alanı sunuluyor.
Projenin sosyal tesislerinde buhar odası, Türk hamamı, masaj odaları, açık yüzme havuzu ve fitness merkezi gibi donatılara yer veriliyor.

Haberin Devamı

Florya’da milyonluk evlerin satışı sürüyor

Kaba inşaatı biten KoruFlorya’da dairelerin fiyatı 1 milyon 150 bin liradan başlıyor. Aydınlı Grup - Metal Yapı Konut ortaklığında hayata geçirilen projede, teslimler 2014 yılının Nisan ayında gerçekleştirilecek. 3+1, 4+1, 5+2, 7+1, 7+2 daire seçeneklerine yer verilen projede, 52 farklı tipte daire seçeneğini bulunuyor. Banka kredili ödemenin yapılabildiği projenin, arsa alanı 42 bin 245 metrekare iken, inşaat alanı ise 280 bin metrekare olarak belirlendi.
20 bin metrekaresi yeşile ayrılan KoruFlorya’da yüzme havuzları, pilates-yoga stüdyoları, fitness center gibi sosyal alanlar bulunuyor.

Haberin Devamı

Kartal’da 1 yıl sonra ödemeli kampanya

Kartal’da inşa edilen Adanuspark’ta yeni bir kampanyaya imza atıldı. Projeden daire alanlara peşinatlarını bir yıl sonra ödeme imkânı sunulan kampanyada kredi taksitleri de bir yıl sonra başlıyor. Yaşamın başladığı proje Çukurova Gayrimenkul tarafından hayata geçiriliyor.
Kampanyayla ilgili bilgi veren Çukurova Gayrimenkul Satış Müdürü Nuray Yıldız, yeni kampanyalarıyla kira ödeyen ya da herhangi bir kredisi olanların yeni bir peşinat ya da kredi ödemeden ev sahibi olabileceklerini belirterek, kampanyanın sadece ev sahibi olmak isteyenler için değil yatırımcılar için de avantajlı olduğunu söyledi.

Kağıthane’de yılbaşı için özel ödeme planı

Kağıthane Cendere Caddesi üzerinde yer alan Vera Residence’ta, Kuveyt Türk Katılım Bankası finansmanı ile yüzde 10 peşinat ile yılbaşına kadar özel bir kampanya düzenleniyor. Buna göre, Vera Residence projesinde yüzde 10 peşinat ile konut sahibi olunabiliyor.
220 daireden oluşan projenin yatırım tutarı 140 milyon lira.
Di Yapı tarafından hayata geçirilen projenin konumuyla ilgili bilgi veren Di Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Kağıthane’nin yapılan hem kamu hem de özel yatırımlar ile çehresinin değiştiğini ve İstanbul'un değişen trendlerine cevap verdiğini söyledi.