Ekonomi Doğu'dan vazgeçmeyiz

Doğu'dan vazgeçmeyiz

16.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

53. kurumsal şubesini Van’da açarak, ticari kredilerle ilgili önemli bir duruş ortaya koyan İş Bankası’nın Genel Müdür Yardımcısı Bilgiç, bu yolla reel sektörü destekleyeceklerini söyledi

Doğudan vazgeçmeyiz

Van’daki kurumsal şubelerinin açılışında “Türkiye’de ve dünyada yaşanan bütün olumsuz gelişmelere karşılık ülkemize olan güven ve inancımızı koruyoruz ve bunun gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz” diyen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Murat Bilgiç, bu ortamda yaptıkları yatırımın da bu duruşun bir örneği olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin doğu ve güneydoğu bölgesindeki ekonomik aktivitelerin potansiyelinin yüksek olduğunu söyleyen Bilgiç, “Ülkemize uzun vadeli bakıyoruz. Bölgenin yeniden yatırım çekeceğine inanıyoruz. Bu nedenle de aldığımız uzun vadeli kararlardan vazgeçmeyeceğiz. Doğu’daki şubelerimizden zararımız yok” dedi.

Van’da açılan şubenin ülke genelindeki 53’üncü ticari şube olduğunu belirten Bilgiç, şunları aktarda: “Böylece Van’da 6 şubeyle hizmet vereceğiz. Ticari şube açarken, o ilin potansiyeline, ticaret hacmine sadece mevcut durum itibarıyla bakmıyoruz. İş Bankası olarak Van’da ilk şubeyi 1953 yılında açtık. 63 yıldır bu ilde hizmet veriyoruz. Dolayısıyla biz bu kararları, kısa vadeli yaklaşımlarla değil uzun vadede ülkeye ne kazandırabiliriz, çiftçimizden esnafımıza, küçük işletmelerimizden büyük ölçekli işletmelerimize kadar üretici kesimlerimize ve geniş yelpazede de toplumun geneline nasıl destek oluruz yaklaşımıyla alıyoruz. Van’da ticari şube açmaya yaklaşık bir yıl önce karar verdik. Ülkenin ne kadar zor bir dönemden geçtiğini ve ekonominin daraldığını hatırlayacak olursak, bu kararımızın ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılır.”

Haberin Devamı

Tamamen iktisadi...

“Böyle dezavantajlı bir bölgeye verdiğimiz önemin tabii ki bir iktisadi çerçevesi var, ancak buradaki varlığımızı bankamızın ülkeye dair vizyonundan bağımsız düşünmemiz mümkün değil” diyen Murat Bilgiç, şunları söyledi:

“Biz, ekonomik zorluklar ve güvenlik sorunlarıyla uğraşan bölge insanına destek olmak, işletmeler, KOBİ’ler açısından çarkların dönmesine katkı sunmak amacıyla Van’daki, bölgedeki varlığımızı güçlendirmek istiyoruz. 2016 yılında, olağanüstü durumların yaşandığı, hiç kimsenin unutmayacağı olayların olduğu bir dönemde, bir bankanın ticari ihtisas şubesi açıyor olması ülke için, Van için ve bankamız için son derece değerli. Bu mesajın iyi algılanması gerekiyor.”

Bilgiç, “Biz ülkeye inancımızı hiçbir dönemde yitirmiyoruz. Bizim bugün Van’da olmamız da bu ülkenin geleceğine yönelik inancımızın bir sonucu. Yaşadığımız birçok olumsuzluğa rağmen, ülkenin uzun soluklu dinamikleri bu büyümeleri gerçekleştirmeye olanak sağlıyor. Diğer taraftan iktisadi olarak baktığınızda, burada şube açmak son derece doğru bir karar. Bu insanlar borçlarına son derece sadık insanlar. Bize hafta sonları gelip borçlarını ödemek isteyen insanlar var. Sabah mesai başlıyor, erken saatte gelip borcunu ödemek istiyorlar” diye kaydetti.

Haberin Devamı

Doğudan vazgeçmeyiz

‘Faiz indirimi tekrarlanabilir’

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Murat Bilgiç, İş Bankası’nın ekim ayında başlattığı faiz indirimi paketinin KOBİ ve bireylerden büyük talep gördüğünü, 1.1 milyar TL olarak hedeflenen paketin 2 milyar TL ile tamamlanacağını söyledi. Bilgiç, faizin yüzde 1’in altında uygulandığı paketin tekrarlanabileceğini ifade etti.

Bilgiç, bir soru üzerine Türkiye’de yaşanan terör olaylarından büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Şehit yakınları ve gazilerle alakalı her türü kolaylığı elbette sağlıyoruz. Borcunu ödeyemeyenlere gerekli yapılandırma yapılıyor, faiz indirimleri, faiz silinmeleri yapılıyor. Tabii hiç bu tür olumsuzlukların yaşanmamasını temenni ediyoruz” dedi.