Ekonomi Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

17.09.2019 - 07:26 | Son Güncellenme:

Dolar/TL yeni güne 5.73 seviyesinde başladı.

Dolar bugün ne kadar

TL’deki baskının sınırlı kaldığına dikkat çekilirken, bu hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) piyasalarda yön belirleyici olarak izlenen faiz kararı öncesi küresel piyasalarda jeopolitik gelişmeler izleniyor.

Haberin Devamı

Dolar/TL şu dakikalarda 5.73 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 6.31 civarında seyrediyor.

Suudi Arabistan’da yapılan saldırı sonrası Brent petrol yüzde 19.5 ile 14 Ocak 1991’den bu yana en sert gün içi yükselişi kaydederek 75.59 dolara kadar yükselmişti. Bankacılar Körfez geriliminden beri ilk kez yaşanan yüzde 20’ye yakın yükselişin önemine dikkat çekiyorlar.

ABD Başkanı Donald Trump’ın petrol piyasasında arz istikrarının sağlanması için ABD’nin acil durum rezervlerinin kullanılmasına izin vermesinin ardından petrol fiyatları zirve seviyelerinden geriledi.

Küresel düşük faiz beklentilerinin kuvvetlenmesi ve ticaret savaşlarına ilişkin iyimser beklentilerle geçen hafta 5.65’li seviyelere kadar gerileyen dolar/TL, TCMB’nin faiz indirimine gittiği hafta en son 5.69 seviyesinden işlem görmüştü.

Haberin Devamı

PİYASALARIN GÖZÜ ORADA

Öte yandan piyasalarda bu hafta ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararları bekleniyor. Küresel merkez bankalarının gerek faiz indirimi gerekse diğer adımlarla genişlemeci politikalarına devam etmesi öngörülüyor. Özellikle Fed'in faiz indirimi ve ileriye dönük verilecek mesajların küresel piyasalarda ve gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN