Ekonomi Dört kişilik lüks ‘karma’

Dört kişilik lüks ‘karma’

15.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Dört kişilik lüks ‘karma’

BMW, dört kapılı spor otomobili BMW 8 Serisi Grand Coupe’yi Türkiye’de yollarla çıkarmaya hazırlanıyor. 8 Serisi’nin, Coupe ve Cabrio seçeneklerinden sonra üçüncü gövde tipini temsil eden yeni 8 Serisi Gran Coupe, 4 kapılı bir sedanın sunduğu konfor ve kullanışlılık özellikleriyle bir Coupe otomobilden beklenen sportif tasarım ve sürüş keyfini bir araya getiriyor. Araç, sonbaharda Türkiye’de satışa çıkacak.

Haberin Devamı

Markanın yeni tasarım dilinin son temsilcilerinden biri olan 8 Serisi Gran Coupe, sınıfında doğrudan “iki kapılı bir spor otomobilden üretilen tek model” olarak öne çıkıyor. 8 Serisi Gran Coupe, artan boyutları ve sahip olduğu panoramik tavanı sayesinde iç mekânda ferah bir yaşam alanına sahip. 4 kişilik Gran Coupe, araç içerisindeki her koltukta spor otomobil hissini yaşatmayı başarıyor. Adaptif LED farların standart yer aldığı 8 Serisi Gran Coupe’de, 600 metreye kadar aydınlatma sağlayan “BMW Laserlight” ise isteğe bağlı alınabiliyor.

Aracın en güçlü versiyonu olan M850i xDrive, 0’dan 100 km/s’ye 3.9 saniyede ulaşıyor. Araç, 340 beygirlik 3 lt 6 silindirli motorla da bu hıza 4.9 saniyede ulaşıyor. Otomobilin tüm motor seçeneklerinde 8 ileri Steptronic şanzıman standart. BMW’nin akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi “xDrive” ise 840i xDrive ve M850i xDrive modellerinde standart.