Ekonomi Düğün, dernek ‘com’ ola

Düğün, dernek ‘com’ ola

30.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Düğünle ilgili her türlü ihtiyacı tek çatı altında toplayan “dugun.com”, geçen yıl Türkiye’de her üç çiftten birini evlendirdi. Site, yakında Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika’daki çiftlere de hizmet verecek

Düğün, dernek  ‘com’ ola

Havaların ısınmasıyla birlikte, düğün organizasyonları da ciddi şekilde artmaya başladı. Bu, gerek evlenecek çiftler gerekse de aileler ve düğüne katılacak davetliler açısından yorucu bir maraton anlamına geliyor. Çiftler ve aileler, bu önemli günde eksiklik yaşanmaması için kimi zaman haftalarca hazırlanıyor. Ancak çalışma hayatının yoğunluğu ve günlük tempo içinde tek tek düğün yeri bakmak, davetiye seçmek, hatta dans kursu almak için uygun bir yer bulmak bile günlerce sürebiliyor.
Tüm bu süreçte çiftlere yardımcı olmak, eksikliklerin önüne geçmek, hatta çiftlere bütçe planlaması yaparak yardımcı olmak amacıyla kurulan “dugun.com”, evlenirken ihtiyaç duyulacak her şeyi tek bir internet sitesinde toplamış. Türkiye’de ciddi bir büyüme yakalayan “dugun.com”, bir süre sonra yurtdışındaki çiftlerin de bir anlamda kurtarıcısı olacak.
En zor seçim: Mekân
Geçen yıl gerçekleşen 600 bin düğünün 200 bininde imzası bulunan “dugun.com”un kurucusu ve yöneticisi Emek Kırbıyık, eylülde Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika’ya açılacaklarını, hedeflerinin bu bölgelerdeki her üç çiftten birini evlendirmek olduğunu vurguladı.
100 kişilik ekip ve 21 kentteki firmalarla çalışan dugun.com’un evlenecek çiftler ile onların ihtiyaçlarını karşılayabilecek firmaların buluştuğu ortak bir mecra olduğunu kaydeden Kırbıyık, “Uzay mekiği bile yapmış olsanız, düğün mekanı seçmek çok farklı. Siteye girenlerin yüzde 60’ı düğün mekanı araması yapıyor” dedi. Gelinlik, gelin makyajı ve saçı ise diğer popüler arama başlıkları.
‘Kim, kiminle oturmalı?’
Bir yandan düğün için gerekli firmalara ulaşımı sağlayan site, diğer yandan da çiftlerin aklına takılan konularda da bilgiler veriyor. Gelinlik nasıl saklanır, düğünde kim kiminle oturmalı, düğün fotoğrafı için ideal mekanlar gibi...
Kırbıyık, “Sosyal medya kanalları üzerinde editörlerimiz, haftalık online chatlerle evlilik hazırlığı yapanların sorularını yanıtlamaya çalışıyor. Ayrıca çiftlerin düğün tarihlerini alıp, buna göre hatırlatma mailleri atıyoruz. Çünkü bazı ayrıntılar gözden kaçabilir” diyor.

Haberin Devamı

Ortalama 50 bin TL harcıyorlar...

Emek Kırbıyık, Türkiye’de 30 milyar liralık bir düğün sektörü bulunduğunu belirtiyor. Dugun.com’un verilerine göre ortalama bir düğün için, ev eşyalarıyla birlikte 50 bin TL harcama yapılıyor. Her yıl yüzde 100 büyüdüklerini anlatan Kırbıyık, dünyada düğün alanında faaliyet gösteren üçüncü büyük şirket olduklarını vurguluyor. Kırbıyık, Ar-Ge’ye 1 milyon TL yatırdıklarını, kişilerin en çok baktıkları başlıklardan durum ve tercihlerini anlayan bir program geliştirdiklerini söylüyor.