Ekonomi Dünya devleri Türk mutfağı için geldi

Dünya devleri Türk mutfağı için geldi

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dünyanın önde gelen ve binlerce mağazalarıyla alanında lider olan firmalar Türk ev ve mutfak sanayi ürünlerini satın almak için Türkiye’ye geldi.

Dünya devleri Türk mutfağı için geldi

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen, 42 ülkeden 70 zincir market ve toptancının katılacağı Invitation Only etkinliği başladı.

Haberin Devamı

EVSİD Başkanı Burak Önder, Invitation Only organizasyonunun format olarak Türkiye’de hatta dünyada ilk kez EVSİD tarafından hayata geçirildiğini belirterek, üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kurulduklarından bu yana pazar çeşitliliğini genişleterek ihracatın artırılmasını amaçladıklarını dile getiren Önder, bu kapsamda yaptıkları faaliyetlerden bahsetti.

Önder, önceki yıllarda yapılan etkinlikten başarılı sonuçlar elde edildiğini kaydederek, katılımcı firmaların ABD, Kolombiya, Meksika, Panama, Şili, Uruguay, Brezilya, Güney Afrika, Fas, Hindistan ve Güney Kore gibi farklı bir çok ülkeye ihracata başladıklarını belirtti. Hedeflerinin, “ihracata başladıkları ülkelerde kalıcı hale gelmek” olduğunu kaydeden Önder, bu yıl etkinliğe davet edilen alıcı firmaların yüzde 90’ının Türkiye’ye ilk kez geleceğini ve büyük çoğunluğunun henüz Türk üreticileri ile ticari bağlantıları olmadığını söyledi.