Ekonomi Dünyanın en uzun podyumu rekorunu kıracak

Dünyanın en uzun podyumu rekorunu kıracak

16.08.2011 - 11:00 | Son Güncellenme:

Ankara Moda Günleri’ne ev sahipliği yapacak Kentpark Alışveriş Merkezi, Guinness rekorlar kitabına girmeye hazırlanıyor.

Dünyanın en uzun podyumu rekorunu kıracak

Ankara Moda Günleri’ne ev sahipliği yapacak Kentpark Alışveriş Merkezi, Moda Günleri kapsamında, 2 kilometre uzunluğundaki podyumda 250 mankenle düzenleyeceği defile, dünyanın en uzun podyumu rekorunu kırarak, Guinness rekorlar kitabına girmeyi planlıyor.

Kentpark Genel Müdürü Mehmet Akalın, Ankara Moda Günleri’ni uluslararası alanda da duyurabilmek ve Ankara Moda Günlerini çıtasını biraz daha yukarı çıkarmak için bu sene böyle sansasyonel bir faaliyet gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Akalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Guinness rekorlar kitabına giren resmileşmiş en uzun podyumun 1.594,7 metre ile Tayland tarafından Pattaya International Moda Haftası’nda kırıldığını kaydetti. Son rekor denemesinin ise 1600 metre ile Kopenhag’da yapıldığı ifade eden Akalın, 220 mankenin 1600 metre uzunluğundaki podyumda Danimarka’nın kendine özgü giyim kültürünü gösterdiklerini, ancak henüz rekorun tescillenmediğini söyledi.

Kendilerinin de 2011 Ankara Moda Günleri’ne hazırlanırken, biraz ses getirecek bir şey yapmayı planladıklarını ve Kareograf Yasin Soy’un Kopenhag’daki rekor denemesinden etkilenerek bir rekor denemesini burada yapmayı önerdiğini ifade eden Akalın, şöyle konuştu: "Şimdi sıra bizde. Başkentimizde 22. kez düzenlenecek olan Ankara Moda Günleri’nde, Guinness rekoru kırmayı hedefliyoruz. 17 Eylül’de 2 kilometre uzunluğundaki podyumda, 250 mankenle yapılacak defilenin öncülüğünü modacımız Cemil İpekçi üstlenecek. Cemil İpekçi, kültürümüzün modadaki yansıması kreasyonu ve dünyanın en uzun podyumunda yürüyecek 250 mankenle ülke tanıtımı için büyük katkıda bulunacak. İşin açığı küsuratı kaldıralım, podyumu düz 2 kilometre yapalım ve uzun süre de bu rekor bizim elimizde kalsın istedik. Bu süreçte Cemil İpekçi’nin bize katılması da kendiliğinden gelişti. 250 mankenin 100’ünü tanınmış mankenler oluşturacak. Kalan 150 mankeni de moda günleri öncesinde, başvuran adaylar arasından biz seçeceğiz.

Defilede, Cemil İpekçi’nin kreasyonundan 100 kıyafet sergilenirken, geriye kalan 150 manken de alışveriş merkezimizde bulunan mağazalarımızın ürünlerini sergileyecekler. Bunun için alışveriş merkezimizde satışı yapılan 15 marka belirledik. Bu 15 markanın 10’ar ürünü de defilede yer alacak. Böylece alışveriş merkezimizdeki markaların da tanıtımını yapmış olacağız.

Ayrıca bu podyumda sadece mankenler yürümeyecek. Türkiye’deki çok büyük alışveriş merkezlerinin müdürleri de burada olmak istediler. Biz de kendilerini davet ettik. Onlar da dünyanın en uzun podyumunda yürüyerek Ankara Moda günleri’ne destek verecekler."