Ekonomi E-devlet'e girdi, büyük şaşkınlık yaşadı

E-devlet'e girdi, büyük şaşkınlık yaşadı

14.09.2015 - 11:01 | Son Güncellenme:

Mersin'de 'e-devlet' şifresi ile girdiği sistemde prostat ve alzheimer hastası olduğuna dair raporları olduğunu gören bir vatandaş şaşkına döndü.

E-devlete girdi, büyük şaşkınlık yaşadı

Adına çıkarılan raporlarla eczaneden yaklaşık 500 liralık ilaç alındığını da öğrenen Sümer, devletin dolandırıldığını ileri sürerek cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Mersin'de televizyon tamirciliği yapan, evli ve 3 çocuk babası Mehmet Sümer (40) adlı vatandaş, Mart ayında düzenlenen raporlardan, geçtiğimiz Ağustos ayında tesadüfen 'e-devlet' sistemine girdiğinde haberi olduğunu söyledi. Sisteme girdiğinde 'e-nabız' diye bir uygulama ile karşılaştığını anlatan Sümer, "Orada Toros Devlet Hastanesinde adıma 2 adet rapor çıkarıldığını gördüm. Biri prostat, diğeri alzheimer. Her ikisi de 30 Mart tarihinde çıkarılmış. Emin olamadım ve eczaneden bir arkadaşımı arayıp kontrol etmesini istedim. O da doğruladı. Bunun üzerine hastaneden alzheimer raporunu düzenleyen doktor ile görüştüm. Bana bir yanlışlık olduğunu söyledi ve sekreterine dönüp 'iptal edelim' dedi. Sekreteri ise iptalinin mümkün olamayacağını, çünkü raporun düzenlendiği tarihte ilaç alındığını söyledi. İlacın da kimler tarafından alındığını kendilerinin bilmediğini belirttiler" dedi.

Haberin Devamı

Bu gelişmelerden sonra cumhuriyet savcılığına, SGK'ya ve Bimer'e şikayetlerde bulunduğunu dile getiren Sümer, "Bunun üzerine SGK'dan yetkililer beni aradı ve bir bayan şahsın raporlara istinaden eczaneden ilaç aldığını, bu bayanı tanıyıp tanımadığımı sordular. Ben de tanımadığımı söyledim. Ben ne doktora gittim ne de muayene oldum. Hiçbir rahatsızlığım yok çok şükür. Haberim yok iken 2 ayrı rapor çıkarılmış" diye konuştu.

Burada bir art niyet olduğunu düşündüğünü, bu yüzden de raporu veren ve alanlarla birlikte tüm sorumlular hakkında şikayetçi olduğunu belirten Sümer, "Hastanede muayene olurken mutlaka TC numarası istenir.

İlacı alırken de aynı şekilde tüm bilgiler kaydedilir. Burada benim kişisel bilgilerim kullanılarak devletin dolandırıldığını düşünüyorum. Bunun yanında benim tabancam ve tüfeğim var. Şimdi bunları yenilemek istediğimde, alzheimer rahatsızlığından dolayı bana ruhsat vermeyecekler. Aynı şekilde trafikte polis durdursa, ehliyetime el koyabilir. Çünkü alzheimer hastalarına bu gibi belgeler verilmiyor" şeklinde konuştu.