Ekonomi E-ticaret patladı kargo stratejik oldu

E-ticaret patladı kargo stratejik oldu

06.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, bölgesinde lojistik üs olma hedefi bulunan Türkiye’nin, dünya devi e-ticaret firmalarının radarına girdiğini belirterek, “Alibaba, Amazon gibi e-ticaretin oyun kurucuları, Türkiye’de faaliyetlerini her geçen gün arttırıyor. Kargo sektörü 2023’ün stratejik sektörleri arasında olacak” dedi.

E-ticaret patladı kargo stratejik oldu

Ayyarkın, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, dünya devlerinin taşımacılıkta tercih ettiği marka olarak dijitalleşme yatırımlarına devam ettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Daha önem kazandı

Tüm sektörlerde olduğu gibi teknolojinin hızlı gelişimi ve internet kullanımının artmasının, kargo sektöründe de müşterinin ihtiyaç ve beklentilerini hız odaklı bir noktaya taşıdığına dikkati çeken Ayyarkın, “Özellikle e-ticaretin dünya genelindeki yükselişiyle, kargo ve lojistik sektörleri de stratejik bir ivme kazandı.

Ülkemiz coğrafi konumu olarak da yüzyıllardır ticaretin geçiş noktasında olduğu gibi e-ticaretin de geçiş noktasında. Bu nedenle yaptığımız iş daha da çok önem kazanmış durumda. E-ticaretin gelişimine paralel olarak kargo sektörünün de teknolojik olarak gelişmesi için günün şartlarına uyum sağlaması gerekiyor. Tüm yatırımlarımızı bu yönde yapıyoruz” dedi.