Ekonomi EBRD’den, İçtaş’a ‘enerjik’ yatırım

EBRD’den, İçtaş’a ‘enerjik’ yatırım

10.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nca (EBRD), IC Enerji Holding’in yenilenebilir enerji kolu olan İçtaş Sürdürülebilir Enerji Yatırımları hisselerine 100 milyon dolar yatırım yapılacağı duyuruldu.

EBRD’den, İçtaş’a ‘enerjik’ yatırım

EBRD’den yapılan açıklamada, “Şirket 400 megavat kapasiteli 10 hidroelektrik santralinden oluşan bir portföye sahip. Firma, EBRD fonları ile 250 megavata kadar kombine kapasiteli rüzgâr tarlaları ve güneş enerjisi projelerine yatırım yapmayı planlıyor” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, EBRD yatırımının Mersin’de bulunan Kadıncık Hidroelektrik Santrali’nin özelleştirme ihalesinin kısmi finansmanında kullanılacağı aktarıldı.

Haberin Devamı

EBRD Birinci Başkan Yardımcısı Jurgen Rigterink, Türkiye’de örnek bir yöntemle bir ilke imza attıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Süregelen politika reformu kapsamında yerel yönetimlere ortak olmanın yanında şimdi bir de yatırımcı olarak sahneye çıkıyoruz. İçtaş bünyesinde amaçlarımız kadar ihtiraslarımızı da paylaşan benzer zihniyette bir ortak bulduğumuz için memnunuz. Artık bir hissedar olarak firmayı yenilenebilir enerji üretiminde büyütmek hedefimiz. Aynı zamanda yeni mevzuatla çıkarılacak yenilenebilir enerji kaynakları destek programını da dört gözle bekliyoruz.”

Portföy büyüyecek

IC İçtaş Enerji Başkanı Serhat Çeçen ise uzun vadeli mali ve ticari ortaklarının da desteğiyle 400 megavat kapasiteli mevcut yenilenebilir enerji portföylerini büyüteceklerine dikkati çekti.

Haberin Devamı

EBRD’nin Türkiye’de 11 milyar euro’nun üzerindeki yatırımlarının yarısını sürdürülebilir enerji ve kaynak kullanımını teşvik eden yatırımları oluşturuyor.